| eandra a întrebat:

Care este parerea vostra? Creatia-tot ce ne inconjoara-este rezultat al hazardului sau al lui Dumnezeu?

29 răspunsuri:
| fllu07 a răspuns:

Evident ca Dumnezeu a creat totul. o dovada in acest sens este faptul ca, creatia nu se deterioreaza. gandeste-te de exemplu la cat timp a trecut de cand a creat Dumnezeu universul, totul nu se deterioreaza, totul functioneaza perfect, nu se deterioreaza. asta este un indiciu clar ca cineva intretine toata creatia.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru fllu07):

Nu se deterioreaza? Serios?

| RAY a răspuns:

Ce hazard ce vb acolo ce legatura are stiinta cu hazardul adica daca fierbi apa e ceva hazard e ceva stiintific, logic universul a evoluat prin niste legi simple ale uuniversului nu a fost nici o intamplare si tia urmat calea, logica, dumnezeu a fost creat sa ne satisfaca dorintele noastre umane atat nu ca ar exista dovezii ca exista vreun zeu sunt doar dorinte umane si atat

| fllu07 a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Pai uite, pamantul daca era mai departe de soare ingheta, daca era mai aproape, era parjolit. daca pamantul nu mai avea inclinatia de 23 grade, (nu stiu exact) nu mai exista anotimpuri. soarele cu fidelitate rasare in fiecare dimineata. luna, mereu este in jurul pamantului. Stele? defileza si ele ca o armata bine instruita in fiecare noapte. toate constelatiile, sunt dovezi incontestabile ca cineva le conduce. cu puterea cui se intampla toate acestea?

Sincer, nu stiu. Si pamantul se deterioreaza. Stratul de ozon, in curand o sa ramanem fara petrol, razboaiele, bolile, foametea. Astea nu-s din cauza lui Dumnezeu, nu?

| KhludCiprian a răspuns:

Cred ca e o falsa dilema.

Exista multe alte optiuni intermediare, nu crezi?

Crezi ca este rezultat al hazardului, sau e creat de:
- extraterestri
- zeul construitor Brahma
- este un zeu panteist ce reprezinta universul
- sau preferinta mea: "tot universul este pur si simplu haos, dar are petice de ordine". De asta are gauri negre, galaxii ce nu-s ordonate (deseneaza Calea Lactee). Chiar Terra, incearca sa desenezi continentele, oricare vrei, si vei vedea ce in ordine sunt!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Gasesc logic faptul de a crede ca tot ce exista este opera unui Creator asa cum afirma si Scripturile: "Orice casă este construită de cineva, dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu." - Evrei 3:4

O zi buna!

| AdrianDihoricescu a răspuns:

S-a nimerit. Prefer să iau în serios pe cei care încearcă să descopere ce cu originea universului decât pe cei ce pretind că ştiu deja pe baza unei cărţi proaste şi vechi. De demonstrat, nimeni nu poate demonstra ceva, rămâne la ce e mai probail.

Evident ca nu-s din cauza lui Dumnezeu. da, ai dreptate, se deterioreaza, dar din cauza omului. poluarea facuta de om, lacomia li au dus aici. dar fara aceste cauze, pamantul nu avea nici un daunator.
si am afirmat ca nu Dumnezeu este de vina, pentru ca nu el conduce lumea. Ioan 14:30, Ioan 12:31, si 1Ioan 5:19. astea sunt dovezi clare care arata cine conduce, si de fapt raul existent este o dovada clara a personalitatii conducatorului lumii.

| RaduMD a răspuns:

Universul nu poate rezulta prin hazard. Este o imposibilitate filozofica. Hazardul face lucrurile sa mearga spre un grad mai mare de dezordine (spre Haos) si nu spre un grad mai mare de ordine (spre Cosmos).
Spre exemplu, o stanca se poate rostogoli, la un moment dat, la vale. Acest lucru poate fi rezultat al hazardului. Dar aceeasi stanca nu se poate rostogoli la deal, ca rezultat al hazardului.

| Moisie a răspuns:

Niciuna nici alta, este rodul evolutiei!

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru RaduMD):

Singura chestie interesantă pe care ai spus-o, e "imposibilitate filozofică", fapt pentru care pentru a rezolva problema cauzei-efect, "şi pe ala cine l-a creat", au zis "era etern, n-a fost nevoie să fie creat, a existat dintotdeauna", si gata paradoxul. În realitate lucrurile nu stau aşa, că n-avem nevoie de filozofie pentru a observa natura/universul, ci de telescoape si microscoape, de aparatură pentru a putea simula evenimente cosmice. Faptul că stânca se poate rostogoli la vale nu e rezultat al hazardului, căci stâncă respectiva a trebuit să fi fost impinsă sau conditionată să cadă, rezultat al hazardului e doar locul unde stânca a cazut. Dacă vrei un experiment simplu, ia 100 de biluţe şi dă-le drumu pe jos, notează apoi unde a cazut fiecare biluţă şi incearcă să reproduci experiemntul. Ăla e hazard, imposibilitatea de a prezice unde anumite efecte. Însă faptul că ele sunt condiţionate să cadă şi să se împrăştie nu ţine de hazard. Stânca ta, se poate rostogoli şi la deal, dacă trece un uragan pe acolo, sau dacă dealul e într-un mediu fără gravitaţie, nu văd nicio logică în exemplu cu stânca. Faptul că ea cade la vale nu e hazard. Şi m-am cam plictisit sincer happy mai vezi şi tu pe youtube, Lawrance Krauss, A Univers from nothing.

| Neymar3000 a răspuns:

Daca aruncam din avion vopsea de toate culorile ce probabilitate avem sa creeam cateva picturi care sa aiba legatura unele cu altele?
Acesta este hazard.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce ce te-ar ajuta sa stii? parerea mea de pilda? eu cred ca si hazardul e stapanit si ingaduit de Dumnezeu.fiindca el stie cel mai bine ce,cand, de ce, cum, unde, cat, si multe altele.

Si de ce acest Dumnezeu bun si iubitor permite raului sa faca asa ceva?

| mODIN a răspuns:

Intrebarea asta s-a mai pus de 10000 de ori. Dupa parerea mea nu exista Dumnezeu deci nu avea cum sa creeze universul.

| mODIN a răspuns (pentru fllu07):

Universul e atat de mare incat o planeta precum pamantul trebuia neaparat sa existe undeva, si cel mai probabil mai sunt multe altele la fel. Daca toate planetele din toate sistemele solare din univers aveau o astfel de planeta, atunci argumentul tau ar fi fost valid, dar asa nu.

Simplu pentru mine, si pentru cei ce studiaza biblia cu sinceritate.
pai Dumnezeu a fost acuzat ca ii priveaza pe oameni de ceva bun, de o guvernare dreapta. dat fiind aceasta acuzatie din partea Diavolului, trebuia sa i se raspunda. iar acest raspuns necesita timp. de exemplu daca eu zic ca sunt mai puternic decat tine, printr-o proba de forta se poate deomnstra cine are dreptate. nu? dar daca zic ca sunt mai cinstit decat tine? si aceasta se poate dovedi, dar necesita timp. cam asa ceva sa intmplat in creatia lui Dumnezeu. iar consecintele raului trebuie sa le suportam. ceea ce vedem zilnic, sunt dovezi ca cine conduce lumea este incapabil sa o faca. totodata aceasta perioada va servi si ca precedent in toata eternitatea. dupa ce Iehova va rezolva toate problemele prin Regatul sau, nimanui nu i se va mai permite sa sa puna la indoiala guvernarea sa dreapta, deoarece cei 6000 dde ani de istorie, care s-au scurs a demonstrat odata pentru todeauna ca fara Dumnezeu, omul este fara viitor.

| sublime89 a răspuns:

Cea mai mare eroare e sa numesti ceea ce ne inconjoara "creatie". De unde am tras noi concluzia asta? Avem vreo dovada in acest sens? Nu. Noi suntem cei care creeam lucruri, iar de aici am tras concluzia ca si noi si tot ce exista, suntem astfel de lucruri create tot de "cineva", asa ca noi, poate chiar prea asemanator cu noi. Noi am inventat zeii din acest motiv, si i-am modelat exact dupa asemanarea noastra. Pana la urma, doar un super-om mai mare si mai puternic decat noi putea sa ne creeze pe noi si intregul univers. Apoi am zis ca zeii ne-au creat dupa chipul si asemanarea lor. Ne-am pacalit singuri, in stilul nostru caracteristic.
Hai sa ne gandim la aceasta "creatie" pe care noi o numim univers. Hai sa analizam unul dintre miliardele si miliardele de obiecte care exista in el, si care ar fi trebuit create toate de catre acest "d-zeu" atotputernic si atotstiutor. In sistemul nostru solar, si nu doar, exista miliarde de mici corpuri, fragmente de roca de diferite marimi, pe care le numim asteroizi. Acestia calatoresc nestingheriti prin sistemul solar, practic la intamplare, timp de miliarde de ani. Pe aceste corpuri nu poate exista viata, pentru ca sunt prea mici pentru a avea o forma rotunda, atmosfera, apa lichida si tot ce ar trebui. Sunt pur si simplu roci imense si complet sterpe. Cateodata se mai ciocnesc intre ei si se sfarma, sau deviaza de la traiectoria initiala si ajung sa se ciocneasca cu unele planete, inclusiv Pamantul. S-a intamplat asta de nenumarate ori in istoria de 4, 5 miliarde de ani a planetei noastre. Un asemenea impact e catastrofal, in cazul in care asteroidul este mare. Efectele impactului se simt pe intreaga planeta, iar majoritatea speciilor, sau chiar toate, pot sa dispara. Daca un astfel de asteroid ar lovi planeta azi, probabil ca noi oamenii am disparea.
Asa ca te intreb eu: tie cum ti se pare ca au aparut acesti asteroizi, aceste presupuse "creatii"? Au fost rezultatul hazardului sau un creator a ales sa faca el toate aceste roci imense si inutile, sa le puna in spatiu si sa se uite la ele cum se tot rotesc miliarde de ani la rand, ca din cand in cand, una dintre ele sa mai si faca ravagii pe Pamant, si sa aduca intreaga viata in pragul extinctiei? Care varianta ti se pare mai plauzibila?

Deci Dumnezeu poate opri raul si o s-o faca. Dar nu inca, nu? O sa lase omenirea sa mai sufere iar mai tarziu o sa opreasca raul.

Da. foarte bine ai inteles. de fapt raul in va opri doar Isus in calitate de conducator al Rgatului, sau Imparatiei lui Dumnezeu. imparatie pentru care cred ca si tu te rogi, cand spui Tatal Nostru. conform cu Apocalipsa 16:14-16 va fi o zi de razbunare a lui Iehova, in care va distruge pe buna dreptate raul si pe toti cei ce=l practica, si apoi conform cu Apocalipsa 20 il va lega pe Diavol pentru 1.000 de ani, timp in care va readuce la perfectiune tot raul comis de oameni si guvernarea lor independenta. Biblia spune ca in aceasta perioada, Isus ii va insanatosi pe toti oamenii, toti vor munci cu spor si drag, pentru ei, nu pentru altul, si pe cei morti Isus ii va invia. apoi dupa ce totul este perfect Diavolul va fi dezlegat pentru testul final. dupa ce ii va incerca din nou pe oameni, si cei care se vor dovedi ascultatori vor trai vesnic pe pamant. cei care vor trece de partea lui satan, vor fi distrusi pentru todeauna. apoi 1Corinteni 15:26-28 ne spune ca insusi Isus se va supune si el lui Iehova.

Eu nu ma rog. Acum singura intrebare care o mai am este: Cand? Cand se presupune ca va opri Dumnezeu raul?

Isus Cristos a spus ca atunci cand vom vedea ce se intampla in lume: razboaie, cutremure, foamete, boli, atunci sa stim ca traim zilele din urma. poate vei zice ca aceste lucruri se intampla de cand lumea... dar toate cercetarile arata ca toate acestea s-au intensificat teribil incepand cu sec. XX. apoi in 2Timotei 3:1-5 se arata trasaturile oamenilor care vor trai in aceasta perioada, a ultimelor zile: tradatori, lacomi, cruzi, ingamfati, neiubitori de vine, invidiosi, neascultatori etc. intreaba pe cineva mai invarsta cum erau oamenii cand erau ei tineri, si daca s-au schimbat mult pana in prezent. Adevarul este ca nimeni nu stie data cand Dumnezeu va interveni, dar si unele profetii biblice referitore la politica zilelor noastre, arata clar ca suntem mai aproape ca oricand de acea zi de eliberare. si cu fiecare zi care trece, suntem tot mai aproape, mai aproape, mai aproape.

Abia astept.

Dar ce crezi? trebuie sa facem ceva pentru a trai aceste zile bune?

Sincer nu cred ca se va intampla.

E adevarat, din cauza suferintei si a dezastrelor, delicventei cu care ne-am obisnuit, as parca ni se imprimiat ca trebuie sa traim asa.
insa nu asta este scopul lui Dumnezeu. nu asta vrea. el a facut niste promisiuni, si sunt sigur ca le va implini. ceea ce nu poate face Dumnezeu, este sa minta. Tit 1:2. prin urmare, in curand, raul va fi zdrobit. Romani 16:20

| Kittylover2011 a răspuns:

Bineinteles! Dumnezeu a creat lumea i 6 zile iar intr-a 7-a s-a odihnit.Tot ce vedem in jur e creatia lui D-zeu.Din pacate sunt si alte terorii cum ca lumea ar fi creata de o explozie, si oamenii provin din maimute.Eu nu sunt de acord cu acest aspect.

| eternitate15 a răspuns:

Al lui Dumnezeu.

Întrebări similare