| deathrock254 a întrebat:

Ce înseamnă să fi pocăit? Și ce părere aveți despre pocăiți?

6 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Etimologic po-cainita, inseamna o cainta(regret) mare, puternic al pacatelor.
M-am botezat la aproape 16 ani in biserica Penticostală, asa ca am trait toată viața cu această eticheta chiar in cei 3, 4 ani in care eram agnostico-atee si facem mișto de prienele mele care incercau sa ma întoarcă pe calea cea bună.
Eticheta e aplicată mai multor confesiuni, penticostalii, baptiști, martorii lui Iehova, etc chiar dacă au nu au aceleași convingeri de doctrină.
In Biblie scrie sa nu judeci robul altuia, cred ca pe fiecare Dumnezeu ne evaluează individual. Imi pasă cel mai mult ce părere are Dumnezeu desore mine dar si ca sa nu dau motive ca datorita faptelor mele credința in El sa fie denigrata.

| lpavel a răspuns:

Pocait inseamna sa traiesti in sfintenie pazind cu toata puterea ta poruncile date de Dumnezeu!
Pocait se mai numeste si o religie in care persoanele din acea religie incearca sa faca ce am zis mai sus, unii reusesc, altii mai putin, ca si la alte religii de altfel! Nu e usor sa fi sfant dar daca reusesti pana la moarte meritele tale vor fi mari si vei fi fericit o eternitate in Rai alaturi de ingeri si Dumnezeu!

| KovacsB a răspuns:

Sunt si ei niste calatori spirituali, fiecare are calea pe care si-o merita sau de care au nevoie la un moment dat.

| Seba2013 a răspuns:

Pocaitii sunt condusi de comunisti. Cand vedeti alegeri sa stiti ca de fapt este totalitarism.

Curtile nu aveau puterea. Alea de la Curti isi fac grupurile lor (un fel de nepotism). Cine s-a luptat sa existe Curti sunt doar activistii. Iar activistii astia mai mult stiu sa zbiere decat de vorbeasca. Pe la Curtile lor umbla toti paratorii si borfasii. Iti fac scheme si cred doar in legalism. Atata de urmaresc si iti pun grupari de spioni pana iti gasesc o problema. Insa sa nu credeti ca spionii lor vin imbracati in haine de politisti ci vin imbracati ca noi. Zici ca sunt mai saraci decat noi insa ei vin cu obiective de la Curti. Cu strategii si scheme de zici ca le da aia nota 10. Si politistii sunt totalitari nu respecta separarea puterilor. Cand ii vedeti ca se vor puri si separati sa stiti ca este doar pentru sticla. Aia acolo sunt vanduti si fac parte din marea nepoteala.

Toate institutiile si toate gruparile trebuie desmontate. Trump trebuie sa le ia inapoi jucaria si sa o foloseasca doar el.

| EestiSodalane a răspuns:

O parere proasta. Nu stiu sa interpreteze Biblia incercand s-o reinventeze dupa bunul plac.

| D7Alina777 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Exact invers, sunt privați de libertate din cauza bibliei. Ei nu au voie să bea alcool, nici bere, nici să fumeze, nici să meargă în cluburi, discoteci, petreceri. Nu au voie decât o femeie și un singur bărbat toată viața, fără să poată divorța, și pot să se sărute și etc doar după căsătorie

Asta din cauză că așa zice Biblia, că ei ar vrea să poată
Plus că în religia ortodoxă spune de baia la copii ca botez ceea ce nu are legătură cu botezul din biblie, și spune și de icoane iar ortodoxii pupă icoane și se roagă la ele plus multe altele

| EestiSodalane a răspuns (pentru D7Alina777):

Cum e asta "invers"? Eu zic că interpreteaza Biblia dupa bunul plac iar tu zici ca sunt "privați de libertate". Nu prea vad cum e asta "invers"

| D7Alina777 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Tu spui "interpretează biblia după bunul plac", dar ei sunt privați de libertate. Deci concluzia, tu crezi că ei vor să nu aibe libertate.
Crede-mă că vin din familie de religia penticostală, am crescut cu oameni de genul și am auzit de multe ori că și lor le-ar place să fie așa libertini "ca lumea" doar că ei fac ce spune în biblie și nu pot.

| EestiSodalane a răspuns (pentru D7Alina777):

Ce faci tu e o generalizare aiurea. Nu toti penticobaptistii sunt atat de radicali in credinta lor in ceea ce priveste interzicerea de una si alta. Dar si cei care sunt se priveaza pe ei insisi de "libertate" deci nu-i nicio contradictie. Daca doar la vârsta asta afli că mulți oameni se privează singuri îmi pare rău de tine

| alfons2390 a răspuns:

Pocait cred ca se refera la un om care traieste intr-o constanta parere de rau pentru pacatele pe care le-a comis anterior si cauta neincetat iertarea Domnului si puterea de a nu mai fi asa de pacatos.

Întrebări similare