| Park1Suin a întrebat:

Ce inseamna visele? Cand am intrebat un preot,el mi-a zis ca atunci cand dormi,sufletul tau pleaca pe niste taramuri minunate, care sunt
visele.Va rog nu ziceti raspunsuri de genul:imaginatie bogata,sau aiureli.Dar atunci cand visezi pe cineva, asta inseamna ca si persoana respectiva traieste acelasi vis?
Dau FUNDA si VOT
Multumesc anticipat.

16 răspunsuri:
| morningstar a răspuns:

Si atunci cum explica preotul tau cosmarurile? Tot,, taramuri minunate,,?

| danay72 a răspuns:

Sufletul nu poate pleca pe nici un taram pentru ca sufletul e omul insusi.Geneza2:7

| RAY a răspuns:

Visele nu sunt o simpla imaginatie si atata, visele isi pot spune starea sanatati tale, necazurilor care te macina, o femeie din usa visa stane de piatra apoi a ramas paraliata incredbil dar puterea subconstientului nu trebuie trecuta cu vederea, e mai bine sasi notezi undeva ce ai visat daca vrei imi poti spune ultimele vise

| milan9 a răspuns:

Sufletul este nemuritor!

Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă".

- "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;
"SUFLAREA DE VIAŢĂ" este aici altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;
Pentru ca omul să se facă "fiinţă vie", Dumnezeu a trebuit să-i dea suflet, să sufle – "SUFLARE DE VIAŢĂ"!
CÂND TRUPUL moare, SUFLETUL merge la DUMNEZEU, iar "ţărâna" în pământ!

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Cuvântul "SUFLET" are în Scriptură mai multe înţelesuri.

Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane, alteori la PERSOANA însăşi şi în unele cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI.

Unii, în mod conştient greşit, neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10). Dacă sufletul ar muri şi el, ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul?

Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei".

Deşi aceste suflete fuseseră ucise, ele sunt descrise ca fiind în prezenţa lui Dumnezeu şi având o conversaţie cu El!

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Omul nu e doar suflet!

Sufletul nu încetează niciodată să existe!

Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:

"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

- "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;
"SUFLAREA DE VIAŢĂ" este aici altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!

Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă".

Pentru ca omul să se facă "fiinţă vie", Dumnezeu a trebuit să-i dea suflet, să sufle – "SUFLARE DE VIAŢĂ"!
CÂND TRUPUL moare, SUFLETUL merge la DUMNEZEU, iar "ţărâna" în pământ!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Visul este rezultatul constiintei tale!

| BlackSulphur a răspuns:

Fetito, te rog eu mult, nu mai crede in orice ti se zice! Nu tot ce zboara se mananca...
Asa si eu l-am vizat pe Bruce Lee, dar nu cred ca el m-a visat pe mine!

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| traiescdeciexist a răspuns:

Visele - imagini care ne sunt transmise de catre subconstient, atunci cand acesta vrea sa ne transmita ceva referitor la o problema de zi cu zi o stare emotionala sau mai exista si vise fara logica.

| ionutz27 a răspuns:

Visele poti fi de mai multe feluri:
Vise de la Dumnezeu
Vise care mintea ta singura le proceseaza, poti controla ce visezi daca te gandesti la ceva cand te chinui sa adormi, iar sa stii fiecare vis are o semnificatiewinking

| BellatrixB a răspuns:

Sper ca nu te superi dar am o intrebare putin pe langa subiect:Esti fan Harry Potter?
ps:username-ul tau

| Park1Suin explică (pentru BellatrixB):

Cam da.Tu, Bellatrix?

| BellatrixB a răspuns (pentru Park1Suin):

Da,mi-au placut cartile dar nu pot spune acelasi lucru despre filme.

| AnaEmilia1999 a răspuns:

Nu inseamna ca aveti acelasi vis ci doar ca tu vrei ceva de la aceea persoana sau ca te gandesti foarte mult la aceea persoana ( sau daca persoana e moarta) inseamna ca iti arata ca te va pazi de unde este! Sper ca te-am ajutat big grin