| DonEduardo a întrebat:

Ce parere aveti de Islam ca si religie?

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Macar aia știu Coranul și îl respectă, creștini habar nu au de biblie dar se consideră sfinți, cât despre Coran este o blasfemie la adresa lui Iahve zeul evreilor

| anonimg a răspuns:

1. Islamul este dorit de firea pământească pentru că el încurajează răzbunarea. Și cine nu îi place să se răzbune sau să fie răzbunat?
2. De asemenea islamul este plăcut pentru că el supune femeia și nu o face egală așa cum a făcut-o Dumnezeu.
3. Poți avea mai multe femei! Există vreun bărbat care să nu-și dorească să aibă mai multe femei? O plăcere pentru firea pământească a bărbatului.
4. Lipsa libertății religioase. N-ai voie să-ți exprimi religia. Iar ca cetățean nu ai voie să ai altă religie.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Și în vechiul testament Dumnezeu însăți caută răzbunarea, nici femeia nu e egală în biblie, și Solomon avea multe femei, evul mediu ce libertate de exprimare aveai?

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

Răzbunarea lui Dumnezeu este total diferită de cea a oamenilor. Răzbunarea oamenilor este de natură rea, păcătoasă, așa cum sunt și plăcerile păcătoase ale omului firesc care nu iubește pe Dumnezeu.
Pe când răzbunarea lui Dumnezeu se referă la a face dreptate. Ca exemplu, omenirea Îl vede pe Dumnezeu ca unul care pare că nu face nimic ca să împiedice înmulțirea răului pe pământ: fie că vorbim de sărăcie, de furt, de nașterea de copii bolnavi, de violență domestică, crime, războaie, și multe altele provocate de om. Și nu sunt puțini oamenii care spun că dacă ar fi în locul lui Dumnezeu ar pedepsi pe cei răi pe loc. Și eu am fost printre ei, și eu nu ziceam "ochi pentru ochi și dinte pentru dinte", ci ziceam ca cel rău să fie pedepsit cu moartea pentru un dinte și chiar pentru o palmă; ba încă chiar și pentru o privire rea, nu doar pentru amenințări. Și mă credeam mai drept decât Dumnezeu pentru că doar în felul acesta răul ar fi dispărut de pe pământ. Asta este firea pământească, setoasă de răzbunare, dornica să-și facă ea singură dreptate.
Dar Dumnezeu nu poate să acționeze prin firea pământească, pentru că alta este natura Lui. Dumnezeu dorește ca cel rău să se îndrepte. De aceea Biblia vorbește des despre răbdare, și chiar de răbdarea sfinților. Noi nu trebuie să căutăm răzbunare; caracterul creștin nu este unul de răzbunare, ci de răbdare. Pentru că Dumnezeu zice: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti".
Au existat legi în Vechiul Testament tocmai din pricina că cei din vechime erau greoi la pricepere. Chiar Domnul Isus spune: "Dar de la început nu a fost așa" -nici în privința răzbunării, nici în privința poligamiei, nici în privința inegalității dintre sexe.
Dacă Solomon a avut multe femei, asta nu a fost voia lui Dumnezeu. Ba încă Solomon a luat de neveste dintre popoarele păgâne, lucru ce era interzis. Pentru că o astfel de alianță a dus la prăbușirea și divizarea țării.

| J0B0MAT a răspuns:

Islamul ca religie a produs mult mai puține victime și războaie decât creștinismul, deci din punctul ăsta e mai ok.
Este mult mai strict decât creștinismul, care lasă mai multa libertate, căci majoritatea oamenilor care se declară creștini, n-au citit nici măcar Biblia și nu respectă ceea ce se spune acolo, însă doar se declară mari religioși când trebuie să își justifice homofobia sau rasismul. Nu mi se pare ok islamul atât de strict, însă nu mi se pare ok nici ipocrizia creștinilor.
În rest, tot o religie care are la bază idei politice, misogine.

| StoicAnalysis a răspuns:

Doctrina toxica. Bine, cam toate religiile sunt toxice, insa islamismul este cel mai nasol. Pentru ca oamenii sunt atat de spalati pe creier, incat sunt in stare sa si omoare in numele religiei lor.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Bine, din nou, asa erau cam in toate religiile in trecut ( catolicismul si inchizitia, crestinismul si cruciadele, etc. ) doar ca acum in zilele noastre s-au mai domolit. Insa islamismul continua "traditia" de omucideri in unele tari extremiste.

| goguPatent a răspuns:

Proasta
la fel cum am despre orice alte religie de altffe.

| Theo94 a răspuns:

Din ce am observat pana acum este mult mai legat de politica comparativ cu alte religii.

Unii spun ca de fapt este mai mult o ideologie politica decat religioasa.

Tu ce parere ai?

"How Islam is different from other religions"
https://www.brookings.edu/......religions/

"Why Are Muslim Countries Doomed to Poverty?" (in afara de cele cu petrol mult din golf)
https://www.youtube.com/watch?v=E5eqa-vitr8&t=109s

"Islam, State and Politics: Separate but Interactive
Abdullahi Ahmed An-Na`im1"
https://www.brookings.edu/......n-naim.pdf

| DonEduardo explică (pentru Theo94):

Nu consider Islamul ca fiind INERENT o religie regresista social(desi, in practica foarte adesea e). Au fost momente cand impactul ei asupra societatii nu a fost atat de rau. Totusi, teologia miu se pare o ditamai prostia, sincer.

| EestiSodalane a răspuns:

Religie inventata de un pedofil

| Pocait01 a răspuns:

Este una dintre cele mai reușite planuri ale Satanei. Cred că nici el nu se aștepta să meargă așa bine.

| 1onurReal1 a răspuns:

Eu sunt sincer și real, nu am de ce să mă feresc sau să "mint"!

Singurul cancer! Pe pământ și fața pământului ce trebuie din măduvă! eradicat șters de pe fața pământului de urgență! Ăștia o dau cu Mahomed toți dar numai criminalității ai săi vezi în faptele lor. Eu sunt sincer cu Adevârat și real îți răspund la întrebare cu toată inima și tot sufletul meu, tot ce înseamnă musulmanii pentru mine înseamnă, o problemă gravă mare de tot!, nu-i suport, nu-i accept, nu-i consider oamenii în multe privințe iar faptele lor îmi dovedește!, mai multe decât simt eu pentru ei.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare