Exista Dumnezeu.E ca si un frizer
De ce sunt atatia tagani, suferinta la tagani?
SIMPLU! E ca si un om cu plete mari.
De ce unii oameni au parul' pana la fund? Simplu, ca nu cauta frizeru'.La fel e si aici
De ce e atata suferinta? Ca acei oameni nu il cauta cu adevarat pe Dumnezeu.Te inchini la icoane, etc.DA DEGEABA DACA NU CREZI IN EL.
Bineee, toti care ati ras de mine sunteti trecuti intr-un raport pe care am sa-l prezint maine forurilor superioare. Dati voi de nenea dracu'
Biblia ar putea fi scrisa de oricine. Cu ce se deosebeste Biblia de o carte de basme? Daca eu cred in dragoni cu 7 capete si scriu si o carte nu inseamna ca dragonii aia chiar exista.
Cat despre lumanare, stiu povestea, dar nu o cred.
Exact, discutam de dovezi.
Cat despre partea cu bagatul pe gat, eu nu sunt asa, fiecare e liber sa creada ce vrea, eu nu doresc sa influentez pe nimeni, fiecare e liber sa aleaga daca crede in Dumnezeu sau nu.
Numai bine.
Bine hai să ne înţelegem un pic!
Eu îmi spun părerea mea tu îţi spui părerea ta şi ne înţelegem perfect fără prea mulţi nervi! ok?
Am studiat un pic Big Bang-ul! şi să-ţi spun concluziile mele-e CEA MAI MARE PROSTIE!
Nişte cercetători deştepţi ei tare au vrut să pună în funcţiune Telescopul Spaţial Hubble.ca să măsoare distanţa până la o galaxie din constelaţia Fecioarei-până aici e totul în regulă nu? aşa ziceam şi eu!
Bun! au măsurat ei frumuşel totul că poate poate Big Bang-ul a avut loc!-Dar mai mult au leşinat.
măsurătorile aratau faptul că expansiunea Universului este mai rapidă şi, prin urmare, că Universul este mai tânăr decât s-a crezut mai înainte.şi s-a ajuns la o vârstă mai mică de 8 miliarde de ani! Toate bune şi frumoase dar tot datele lor arată faptul că anumite stele au o vârstă de cel puţin 14 miliarde de ani.Deci stelele sunt mult mai bătrâne decât Big Bang-ul.
o altă frumuseţe : explozia big bang-ului a fost extrem de lină şi de uniformă, iar afirmaţia asta se bazează pe radiaţia de fond care se presupune că a fost împrăştiată în urma acestei explozii.
dar acum ceva ani s-au descoperit existenţa unor "bule" în Univers, a căror mărime este de 100 de milioane de ani-lumină, care au în exterior galaxii, iar în interior goluri.Margaret Geller, John Huchra, alţi astronomi de la Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonian au descoperit pe bolta cerească a emisferei nordice ceea ce ei numesc un mare perete de galaxii, având o lungime de circa 500 de milioane de ani-lumină. Deci Big-Bang-ul nu a fost chiar aşa de lin şi de plăcut!
Şi apoi este nevoie de energie pentru a transforma dezordinea în ordine iar această energie trebuie să fie controlată cu grijă şi direcţionată cu precizie pentru că dacă nu energia necontrolată tinde să accelereze deteriorarea.Acum mă întreb şi eu cum poate fi direcţionată această energie într-un scop creativ?
Exact, ai intru totul dreptate. Ateu devii dupa ce studiezi temeinic macar 2-3 religii, e suficienta si una uneori. Credinciosii fanatici devin astfel prin maltratarea lor psihica si uneori chiar fizica de catre parinti/rude, sau prin asocierea credintei cu amintiri placute din copilarie. Nu insist, dar sint sigur ca ai prins ideea.
P.S. Lumea din jur nu iti da voie sa crezi ca dumnezo' exista, cel putin nu sub forma barbos care ne iubeste...
Stiu foarte bine neregulile din teoria big bang. Pana la urma vorbim de cel mai mare mister care exista, si anume originea universului nostru. Daca s-ar sti deja tot ar fi foarte bine, si nu am mai avea ce discuta aici pentru ca toate ar fi lamurite si omenirea n-ar mai avea ce descoperi. Dar trebuie sa ne dam seama si ca sunt mai multe dovezi pentru big bang decat impotriva lui. De ce nu le vedem si pe alea? Ca doar asa au ajuns atatia oameni de stiinta renumiti, care cu siguranta stiu mai multe decat noi doi, la concluzia asta. Majoritatea fenomenelor din univers duc la o astfel de origine. Acele fenomene nu s-ar putea explica fara un big bang, si atunci am avea un si mai mare mister. E adevarat ca poate cateva lucruri nu se pot explica din perspectiva big bang-ului, dar sunt mult mai multe care doar asa se pot explica. Big bang-ul e singura explicatie pentru fenomenele observate, cum ar fi expansiunea universului (galaxiile se indeparteaza una de alta, ceea ce ne arata ca in trecut erau mai apropiate), radiatia cosmica de fond, elementele usoare produse de nucleosinteza big bang-ului, varsta universului (care e de 13, 8 miliarde de ani dupa ultimele aproximari), acele structuri imense de care zici si tu, acei pereti de galaxii s-au format din distributia materiei din univers in urma big bang-ului. Evolutia galaxiilor la fel ne arata ca in trecutul foarte indepartat galaxiile erau inca in formare. Acele galaxii au o varsta si sunt la o distanta corespunzatoare cu inceputul universului de acum 13, 8 miliarde de ani.
Eu nu zic ca 100% big bang-ul a fost asa cum zic acum oamenii de stiinta, poate a fost altfel, poate n-a fost deloc si gresim noi foarte grav. Dar momentan e cea mai buna explicatie pe care o avem pentru existenta universului. E teoria sustinuta de cele mai multe dovezi, si nu prea avem incotro decat sa presupunem ca asa ceva a stat la originea universului. Fiecare generatie e supusa incertitudinii cunoasterii. Suntem constienti ca putem gresi, asa cum s-a gresit si in trecut de multe ori. Candva majoritatea oamenilor credeau ca pamantul e plat, sau ca soarele se invarte in jurul nostru. Dar uite ca n-a fost chiar asa. De multe ori si oamenii de stiinta au gresit, dar asta e inevitabil. Stiinta e un mecanism care se autocorecteaza constant. Daca n-ar fi asa n-ar mai fi stiinta. Ea nu poate sa faca ca si religia, s-o tina pe a ei cu incapatanare in ciuda tuturor dovezilor care apar in jurul nostru. Nu ar strica daca si religia s-ar autocorecta putin cateodata. Si a facut-o, dar tot timpul fortata de descoperirile stiintei, si de obicei foarte tarziu. De exemplu abia in 1992 Vaticanul, prin papa Ioan Paul al 2-lea, a recunoscut meritele lui Galileo Galilei care a spus ca pamantul se invarte in jurul soarelui, si nu invers cum sustinea biserica. Pana la urma tot ce poti sa faci e sa crezi in dovezi, dar pastrand o minte deschisa si spre alte posibilitati. Doar asa se poate progresa.
Ce spui tu este doar in mintea ta!
Dumnezeu NU EXISTA, asta in intelesul cuvantului A EXISTA!
Deci pe tine nu te-a creat Dumnezeu ci parintii tai, care sunt oameni, adica TOT Dumnezei, si asta scrie clar in Biblie. Deci incompatibilitatea este doar in imaginatia ta cam prea bogata si total rupta de realitate!
Daca as crede eu. Pai iti dau un singur argument :daca nu ar exista, nu am vorbi despre El, nici tu nici tot mapamondul.Chiar si cei care-l reneaga sau ca tine se intreaba, tot la Dumnezeu se refera.La asta te-ai gandit? Si treaba dureaza de la inceputurile omenirii.Tu crezi ca toti oamenii sunt prosti?
Partial corect!
Religia crestina este un pericol pentru societate, pentru ca fiecare secta are impresia ca "calea" ei este cea mai corecta si de aici intoleranta si dispretz pentru alte secte sau credinte, si asta inseamna intoleranta, intoleranta duce la ura, iar ura duce la conflictele pe care le-am vazut in istorie, si cine nu a inteles nimic din istorie, e condamnat sa o retraiasca!
Stiu, ai dreptate...nu reprezinta un argument valabil dar am vrut sa subliniez exact ceea ce ai spus si tu, faptul ca realitatea ne depaseste si nu suntem destul de dezvoltati pentru a intelege niste notiuni care la prima vedere par ilogice. Astfel nu putem gasi niste argumente valabile nici pentru divinitate, nici pentru singularitate, motiv pentru care ar trebui sa incetam sa mai dezbatem aceste subiecte. Daca cei mai mari oameni de stiinta nu pot dezlega aceste mistere este clar ca si noi vorbim doar ca se ne aflam in treaba. Respect!
PS: Noi inca nu stim ce se afla la 10 km sub ocean dar vrem sa intelegem cum a aparut Universul. Vrem mult prea repede sa avansam dar inca stim putine, iar ceea ce stim s-ar putea sa fie gresit.
Concluzia asta am vazut-o in realitate, dar este confirmata si de Biblie.
In realitate am vazut cum pe copii mei nu i-a facut Dumnezeu ci sotia mea, mama lor, iar in Biblie scrie clar ca si omul a devenit un Dumnezeu ca ei!
\E clara asta sau vrei sa ti exemplific cu versete Biblice?
Ma tu nu ai judecata omule. Cum sa compari o mama cu Dumnezeu. Tu sti ce inseamna termenul "Dumnezeu"?
Da stiu! Dumnezeu inseamna Domnul Zeu, si este nascut din nestiinta si alte slabiciuni umane!
Daca Mama ta care te-a creat te-ar fi lasat in grija Dumnezeului tau, erai deja de mult oale si ulcele!
Pacat ca nu te esti capabil sa intelegi ca ai fost creat de parintii tai care sunt proprii tai Dumzei ADEVARATI si nu personajul unei inchipuiri plasmuite de mintea ta!
Da tu stii ce inseamna Tetragramonul YHWH.
Hey dupa parerea mea Dumnezeu nu este o persoana este o forta,, misterioasa" adica ceva abstract( care nu o putem vedea sau simti). In schimb acea forta care este Dumnezeu ne tine in viata, ne ajuta cand avem probleme si ne iubeste neconditionat. Din cauza ca nimeni nu stie cum am aparut se spune ca Dumnezeu este creatorul nostru. Eu cred in Dumnezeu si Iisus si ma rog in fiecare seara!
Te-am pupat! :* Noapte buna
Eu cred deoarece tot ce trebuie sa fac e sa ma uit in jur. Cate lucruri fascinante are aceasta planeta si acest univers, cea mai fascinanta fiind viata. Cat echilibru si simetrie in natura dar si in afara spatiului nostru terestru. Daca chiar nu exista "Dumnezeu si tot aparea din nimic ceea ce e cam imposibil, atunci nu exista viata si tot ce exista era un spatiu banal neincluzand aceste frumuseti. De aceea cred eu in Dumnezeu."
Esti o persoana lipsita de inventivitate si creatie, nimic din ceea ce misca in jurul tau nu-ti poti explica in afara de un potential creator, si totusi omul (dar nu tu) este un mare creator.
"Ma tu nu ai judecata omule. Cum sa compari o mama cu Dumnezeu. Tu sti ce inseamna termenul "Dumnezeu"? "
Aici pe pamant este Dumnezeu isasi, esti atat de ingust incat vezi si nu crezi.
Habar nu ai ce defineste termenul Dumnezeu desteptule. Apropo consulta dex-ul la termenul "zeu" si o sa aflii ca aberezi sau scrii ca sa te afli in treaba. Daca un om a creat vreodata ceva din nimic te rog sa imi spui si dupa o sa neg 100% existenta lui Dumnezeu. Tu nu crezi dar lucrurile in care crezi tu te depasesc cu mult deoarece omul nu poate da explicatii pentru aceste lucruri. De ce? Deoarece exista o singura explicatie: Dumenzeu.
Atunci daca " omul nu poate da explicatii pentru aceste lucruri. De ce? Deoarece exista o singura explicatie: Dumenzeu." tu cum dracu mai desteptule stii ca e Dumnezeu, poti sa-mi explici? Sa nu-mi vii cu bazaconii biblice.
De la Spinoza citire: Dumnezeu=natura, mai departe: natura exista, deci Dumnezeu exista.
Biblia nu e scrisa de oricine, e scrisa de oameni Sfinti, oameni alesi de DUMNEZEU.
Sau asta ne impune religia sa credem si Biblia poate fi o carte ca oricare alta.
Daca nu ar exista, nu ai intreba.Nici tu nici ateii sau altii.Eu te intreb daca exista un peste pe nume djakatava-maka?
Ai auzit de el? Banuiesc ca nu ca l-am inventat eu. Deci nu exista acel peste.
PrEtTyAnGeL întreabă:
BLADE98 întreabă: