| SuntAndrei a întrebat:

Credeti ca poti fi credincios si sa crezi in Dumnezeu daca nu o arati prea des? Adica multi se duc la biserica si pupa toate icoanele si se dau mari credinciosi, dar in restul vietii lor nu sunt asa cum par, adica, injura, fac lucruri rele si altele. Intrebarea mea este, daca nu te dai mare credincios, dar in interiorul tau te rogi si iubesti pe Dumnezeu si ii ajuti pe ceilalati cat de mult poti, esti un om care ii urmeaza voia Domnului?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Crestin este cel care urmeaza poruncile Domnului Iisus Hristos si traieste conform lor, intr-adevar mersul la biserica nu te face crestin, asa cum mersul la mall nu te face cumparator, cei mai multi oameni merg acolo cumparand o sticla de apa de la aprozar si petrec 5 ore cu ochii prin vitrine fara sa cumpere nimic. Dar biserica este inca singura institutie care apartine Lui Dumnezeu, acolo Dumnezeu ne strange la un loc pe noi copiii Lui. Dar daca nu esti mantuit prin sangele Lui Hristos pe cruce, chiar daca mergi zi de zi la biserica, nu poti fi mantuit.

Biblia spune, ''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata''

Si ''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''

''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu''


Dumnezeu te iubește și ai valoare pentru El
Cea mai puternică încurajare pentru ca omul să se întoarcă spre Dumnezeu este minunata Lui chemare de dragoste: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat... (Ioan 3:16). Dumnezeu te cheamă la El deoarece te iubește!

Dumnezeu te iubește și El a pus o valoare deosebită în tine deoarece te-a creat după chipul și asemănarea Lui și pentru că Fiul Său, Isus Hristos, a ales să moară pentru tine, în locul tău și din cauza ta. Astfel, indiferent de valoare pe care oamenii spun că tu o ai sau nu, există Cineva cu adevărat îndreptățit să îți spună: „Eu te iubesc; tu ai valoare pentru Mine!

Trebuie de asemenea să cunoști încă un lucru extrem de important:

Păcatul însă te desparte de Dumnezeu
Păcatul a fost cel mai urât, cel mai grozav lucru care se putea întâmpla pe pământ. El nu este prezent numai la criminalii populației, ci Biblia ne spune că „nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:10, 23).

Când a creat Dumnezeu pe om, acesta era perfect și fără vină. Fiind creat în imaginea lui Dumnezeu, omul a avut puterea de a decide. Fără alegere, omul nu ar mai fi capabil să fie un om liber, care să poată avea libertatea de alegere între ce este rău și ce este bine. Omului i s-a dat libertatea de a asculta sau nu de poruncile lui Dumnezeu. Dumnezeu a zis că neascultarea va aduce moartea și, din această cauză, lumea s-a transformat într-un mare cimitir. Dezamăgirea, decepția, suferința și mizeria au devenit istoria rasei umane din ziua lui Adam și până azi. Boala păcatului, moștenită de la Adam, s-a transmis la fiecare generație. Fiecare membru al rasei umane este un păcătos (Romani 5:12).

Păcatul este o încălcare a legii, a voii lui Dumnezeu pentru oameni. Acest lucru înseamnă că omul își pune pe primul loc propria dorință și nu voia lui Dumnezeu. Această alegere a propriei dorințe este ceea ce Satan – diavolul – dorește. Diavolul este o ființă creată, limitată, care a fost în prezența lui Dumnezeu. Numele lui a fost Lucifer. La un moment dat s-a răzvrătit și a dorit să fie ca Dumnezeu. A fost pedepsit de Dumnezeu, apoi a devenit dușmanul lui Dumnezeu și dușmanul creației lui Dumnezeu. Caracterul lui Este unul urât și întunecat. Acțiunile lui, faptele lui, au un singur scop: să distrugă coroana creației lui Dumnezeu, adică omul. Niciodată, sub nicio formă și cu niciun motiv, diavolul nu vrea binele omului. Întotdeauna are un singur scop: să-l distrugă.

Trebuie să știi că păcatul a venit astfel asupra oamenilor. Astfel, păcatul pune un zid de despărțire între om și Dumnezeu, îl împiedică pe Dumnezeu să-l asculte pe om. Păcatul a adus moarte veșnică.
Când omul a căzut în păcat, Dumnezeu a fost singurul în stare să făurească un plan pentru salvarea omului și au fost două elemente fundamentale pe care Dumnezeu le-a pregătit.

ISUS HRISTOS CARE A DEVENIT MÂNTUITORUL ȘI MIJLOCITORUL OAMENILOR. El a fost singurul care a trăit pe pământ, fără păcat. Astfel, El a putut deveni Mântuitorul tuturor oamenilor. Sângele Lui ne spală pe noi de orice păcat. El este Mijlocitorul pentru că este la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, unde, pe baza sângelui Lui și a jertfei Sale unice, mijlocește pentru toți oamenii de pe pământ.
HARUL ADUS DE ISUS HRISTOS. De 2000 de ani încoace, Dumnezeu Duhul Sfânt, a treia Persoană a Dumnezeirii, administrează harul lui Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu este favoarea nemăsurată a lui Dumnezeu pe care am primit-o prin jertfa Fiului Său. Harul este suma tuturor acțiunilor lui Dumnezeu îndreptate înspre om, cu scopul de a-l ajuta să fie mântuit pentru pământ și eternitate.
Ce îți oferă acest har al lui Dumnezeu?
Scriptura ne spune: Harul lui Dumnezeu care ne aduce mântuire tuturor oamenilor, s-a arătat... (Tit 2:11) Trebuie să știi că mântuirea lui Dumnezeu este adusă pentru toți oamenii, iar harul, această favoare nemeritată a lui Dumnezeu îți aduce câteva lucruri foarte importante în viața ta:

1. DUMNEZEU ÎȚI OFERĂ OCAZIA SĂ AUZI VESTEA BUNĂ A MÂNTUIRII – Dumnezeu te iubește, lui Dumnezeu Îi pasă de tine și Dumnezeu vrea să îți mântuiască sufletul. Acesta este primul pas al harului.

2. AUZIND VESTEA BUNĂ, TU PRIMEȘTI CREDINȚĂ ÎN INIMA TA – ea spune „Da, Dumnezeu există, Dumnezeu are dreptate și Dumnezeu a făcut pentru mine ceva într-un mod personal." Din punct de vedere spiritual, când credința vine în inima unui om, urmează pocăința. A te pocăi înseamnă a-ți părea rău de răul pe care l-ai făcut și ai cere lui Dumnezeu ajutor să nu-l mai faci și să îți îndrepți viața. Credința și pocăința sunt două lucruri care merg mână în mână.

3. CREDINȚA TREBUIE MĂRTURISITĂ – nu rămâne doar la nivelul interior al ființei (eu cred, eu mă pocăiesc), ci Scriptura spune că trebuie să mărturisești cu gura ta că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu, că Isus Hristos este Mântuitorul lumii întregi și al tău într-un mod personal. Conștient fiind de toată veste bună dată de Dumnezeu, omul decide...

4. SĂ-L PRIMEȘTI PE ISUS HRISTOS ÎN VIAȚA TA – Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre a-L primi pe Isus Hristos în viața ta. Din punct de vedere teologic, acest moment este definit ca nașterea din nou. În Biblie ni se vorbește despre „spălarea nașterii din nou", despre necesitatea nașterii din nou și lucrul acesta este momentul definitoriu în care un om este înfiat în familia lui Dumnezeu. Această lucrare interioară o face Dumnezeu Duhul Sfânt prin auzirea Evangheliei lui Isus Hristos.
Auzind toate aceste lucruri pe care Dumnezeu le-a pregătit în bunătatea Lui pentru mine, se pune întrebarea simplă: CE TREBUIE SĂ FACI TU? Există trei lucruri importante care trebuie făcute.

1. SĂ-L CREZI PE DUMNEZEU PE CUVÂNT, să recunoști că Dumnezeu este mai mare decât tine, mai inteligent decât tine, mai bun decât tine și că tot ceea ce a pregătit pentru tine este cel mai bun lucru. Cu alte cuvinte să-L crezi pe El pe cuvânt!

2. SĂ-ȚI DAI VALOAREA PE CARE ȚI-O DĂ EL și să-ți prețuiești sufletul și trupul la valoarea pe care Dumnezeu a pus-o peste viața ta.

3.CAPACITATEA DE-A ALEGE CE ESTE BUN, CE ESTE SĂNĂTOS ȘI CORECT PENTRU TINE. Tu trebuie să știi un lucru: ai libertatea să alegi ceea ce tu vrei pentru că responsabilitatea este a ta. Nimeni nu răspunde pentru tine, nimeni nu te poate împinge spre Dumnezeu și nimeni nu te poate împiedica să mergi spre Dumnezeu dacă tu vrei. Alegerea este a ta și este definitorie, adică Dumnezeu a pregătit toate lucrurile. Dacă alegerea ta nu este înspre El, tu nu poți beneficia de lucrurile pe care El ți le-a dat și nefăcând lucrurile acestea, nu ai nicio șansă.

Dacă alegerea ta este să-L primești pe Isus Hristos, dacă aceste cuvinte care au vorbit despre valoarea ta în ochii lui Dumnezeu, dacă înțelegi că acum Dumnezeu te cheamă, printr-un act al credinței simplu, dar sincer, prin rugăciune, ne putem adresa lui Dumnezeu și putem cere lui Dumnezeu să vină în viața ta și să te ajute să Îl cunoști, să devii un copil al Său, să primești al doilea certificat de naștere și să fii numit copil al lui Dumnezeu, păcatele să îți fie iertate și să poți începe să trăiești cu Dumnezeu într-un mod real, personal în fiecare zi, ROAGĂ-TE URMĂTOARELE CUVINTE, cu voce tare și cu toată sinceritatea:

„Doamne Dumnezeule, recunosc în această zi că sunt un om păcătos și că am nevoie de harul Tău. Te rog acum, lasă ca tot harul adus prin Isus Hristos să cuprindă viața și ființa mea. Ai milă de mine, iartă-mi păcatul, mânuiește-mi sufletul, spală-mă cu sângele fiului Tău Isus Hristos, pentru că-L primesc pe Isus Cristos în inima și în viața mea ca Mântuitor și Domn. Ai milă de mine. Amin.

Dacă ai făcut această rugăciune cu toată inima, cu toată sinceritatea, cum trebuie să umbli de aici înainte? Sunt câteva lucruri importante.

În primul rând trebuie să știi că DIN CLIPA ACEASTA EȘTI COPILUL LUI DUMNEZEU. Lucrul acesta îți este garantat de credincioșia lui Dumnezeu și de cuvântul Scripturii. Biblia este pentru tine Cuvântul lui Dumnezeu și ea îți va spune tot ce trebuie să faci. De azi înainte vei începe să umbli cu Isus în fiecare zi:

Primul lucru: ROAGĂ-TE simplu, sincer, fără cuvinte pompoase – într-un mod cât se poate de natural: Doamne Isus, vreau să trăiesc cu tine în fiecare zi.

Al doilea lucru: CITEȘTE BIBLIA – vei învăța acolo ceea ce El dorește pentru sufletul Tău. Începe cu Noul Testament, îți recomandăm Evanghelia după Ioan.

Apoi e important să știi că niciun bebeluș proaspăt născut nu a umblat pe stradă singur, ci întotdeauna a fost îngrijit. ESTE IMPORTANT SĂ FII ÎNTR-UN GRUP DE OAMENI care cred ca tine, care își doresc aceleași lucruri ca tine și care Îl experimentează pe Dumnezeu deja înaintea ta. Ei te vor ajuta să înveți să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi. Trebuie să se schimbe în viața ta multe lucruri, dacă rugăciunea ta a fost reală. Duhul lui Dumnezeu care te-a înfiat și care te-a crescut în familia lui Dumnezeu te va învăța să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi.

Citeste noul testament, Hristos te iubeste enorm de mult.

13 răspunsuri:
| SuntAndrei explică (pentru Irinel15123532):

Multumesc foarte mult pentru acest raspuns si ajutorul acordat, sunt la inceput de drum, am crezut acest lucru si inainte, dar acum chiar cred ca va incepe totul asa cum trebuie, Dumnezeu chiar exista, dar m-am departat mult de El, iti multumesc pentru ca m-ai ajutat sa ma reapropri de El!

| Heraclit a răspuns:

Iti reamintesc cuvintele Mantuitorului "nu judeca ca sa nu fii judecat"?

Nu stii tu inima unui om. Nu stii tu ispitele care il ataca. Nu stii tu lupta lui, nu stii tu dorinta lui de a-L cunoaste pe Dumnezeu si nu stii tu planul lui Dumnezeu pentru acel suflet.

Asta e o atitudine fariseica sa te crezi mai bun si mai drept decat altii.
Desigur ca poti sa-l iubesti pe Dumnezeu si sa te rogi, dar daca judeci oamenii din jurul tau si te crezi superior lor Dumnezeu n-o sa te primeasca, n-o sa-ti raspunda la presupusa ta "iubire" care e de fapt fariseism.

Nu e nimic gresit sa te duci la biserica, ba chiar e indicat si chiar obligatoriu daca vrei sa ai sanse de manturie. Nu te gandi ca te duci la biserica ca sa te arati oamenilor ca te duci ci ca sa te rogi si ideal ca sa iei parte la Sfanta Taina a Euharistiei

| bogdanivasciuc54 a răspuns:

"Adica multi se duc la biserica si pupa toate icoanele si se dau mari credinciosi, dar in restul vietii lor nu sunt asa cum par, adica, injura, fac lucruri rele si altele''

Acesti tip de oameni sunt babele si mosnegii de pe vremea comunismului care se duc la biserica in fiecare duminica si se roaga in fiecare seara, dar nu o sa stii niciodata de ce fac asta.Nici ei nu stiu, zic ca asa e bine.De parca Dumnezeu iti da tot raiul doar pe seama rugaciunii. Legat de intrebarea ta, cand il iubesti pe Dumnezeu nu iti mai este frica de nimeni si faci totul in voia Lui cu putere si indrazneala fara sa iti mai zica nimeni ceva.

| badpanda a răspuns:

"Adica multi se duc la biserica si pupa toate icoanele si se dau mari credinciosi, dar in restul vietii lor nu sunt asa cum par, adica, injura, fac lucruri rele si altele"

Deja judeci pe altii.
Parca Iisus a zis sa nu judecati pe nimeni.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru SuntAndrei):

Cu mare drag! Ma rog ca Domnul Iisus Hristos sa lucreze in viata ta si sa te binecuvanteze pe tine si intreaga familie.
Iti recomand cu caldura cartea ''Viaţa lui Iisus'' scrisa de
''Ellen G. White'', incepe din vechiul testament si continua cu noul testament, descrie Biblia intr-un mod foarte frumos si clar, usor de inteles, eu personal am citit-o si mi se pare cea mai buna carte despre Domnul Iisus Hristos, in afara de Biblie.

https://www.viatasisanatate.ro/viata-lui-iisus

Daca iti place mai bine mediul online, o poti gasi gratis in format PDF, acceseaza urmatorul link.

http://ellenwhite.ro/wp-content/uploads/2016/pdf/Viata%20lui%20Isus.pdf

| dany1988 a răspuns:

Nici apostolii nu credeau in Jesus, asta pana nu a facut ''minunea'' din Cana.

| dany1988 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Deci voi nu sunteti credinciosi, ca nu-i urmati poruncile: Sa ucizi vrajitoarele, sa ucizi necredinciosii, fetele popilor care nu sunt ''fete mari'', etc. E o prostie asta cu ''Fata mare''. Daca prinzi un dobi care nu stie cum sa te dez, ai pus-o. Mai bine te dez singura. Nici i cu Noul testament nu imi e ciuda. Si acolo sunt instigari la sinucidere, crima, etc.Chiar din gura lui Jesus.

| badpanda a răspuns (pentru Irinel15123532):

Ellen White a fost indoctrinata de mica, si se pare ca a suferit mai multe episoade psihotice cu viziuni profetii in general aceleasi subiecte cu care a fost indoctrinata.
Nimic nou. Iisus, ingeri si materiale plagiate dupa cum si ea a recunoscut.
Este foarte apreciata de urmasii ei adventisti deoarece a sustinut autoindulgenta.

| AndrElle a răspuns:

Ai calea ta, ai sensul tau. Ai drumul tau. Dacă mergi drept ești pe calea lui Dumnezeu.

| Covid20 a răspuns:

Clar, Dumnezeu se uita la inima. Domnul Iisus ii mustra farisei, care erau foarte stricti cu traditiile, dar care pierdusera din vedere esenta.
In primul rand, ca sa fii un om care face voia lui Dumnezeu, trebuie sa te pocaiesti, adica sa crezi in jertfa lui Iisus si sa l accepti ca mantuitor personal. Pentru ca niciun om nu poate sa faca binele de la sine. Toti suntem pacatosi si avem nevoie de iertare, iar Duhul Sfant este cel care aduce sfintire in vietile noastre, cand este dublat de o perseverenta a noastra in cercetarea scripturilor si rugaciune.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Nu, nu esti un om care urmeaza voia Domnului, ci esti ca un fariseu care vede paiul din ochiul altuia, dar barna din ochiul lui n-o vede. Atata vreme cat vezi pacatele altora si pe ale tale nu le vezi, semeni cu fariseul de la Templu, care il invinovatea pe vames pentru pacatele lui, dar pacatul sau cel mai mare - mandria - nu-l vedea si nu se prihanea de el. Cine s-a intors mai indreptat de la Templu, spune Hristos, vamesul, care desi era pacatos, s-a prihanit pe el insusi si nu a invinovatit pe altii.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru dany1988):

Draga prietene, conceptia ta despre Biblie este gresita.

| dany1988 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Nu scrie asta in Biblie? Sau tu ai Biblia diferita?