Din nou, viata ar fi fost mult mai simpla daca astea erau doar povești. Crezi ca atatia oameni au fost in stare sa faca atatea compromisuri pentru un Dumnezeu "fals", "inventat"? Foarte multi oameni au fost batuti pentru credinta lor in Dumnezeu (chiar de membrii familiei lor), au fost batjocoriti, dati afara de la locul de munca, dati afara din propria casa, bagati la inchisoare, au fost chinuiti, chiar si ucisi (si nu ma refer neapărat la cei omorati simplu: impuscati sau ceva de genul, sunt multi credinciosi care au murit fie taiati in doua cu fierăstrăul, fie crucificati, fie decapitati si alte metode oribile). Crezi ca toti acesti oameni au fost dispusi sa faca atatea compromisuri si sa renunte la absolut tot ce aveau pentru niste simple povesti? Pana si timpul vorbeste despre Dumnezeu, anii se masoara cu "inainte de Hristos" si "dupa Hristos". In plus, Biblia e cartea care a schimbat cele mai multe vieti. Dupa citirea Bibliei oameni precum criminali, satanisti, bătăuși s au intors la Dumnezeu. Biblia are o mare putere si cred ca milioane de oameni (sau mai multi) au fost miscati de ceea ce scrie in ea. Plus de asta, Dumnezeu a eliberat oameni posedati, a inviat oameni din morti, a vindecat boli, chiar si boli incurabile precum cancerul sau alte boli fara tratament (am dovezi vii, stiu oameni de genul). Si lista ar putea continua...
"Crezi ca atatia oameni au fost in stare sa faca atatea compromisuri pentru un Dumnezeu "fals", "inventat"?"
Da, oamenii sunt capabili să facă sacrificii pentru o varietate de motive, inclusiv pentru credințe care mai târziu s-au dovedit a fi neadevărate sau greșite. Istoria e plina cu exemple de oameni care și-au sacrificat viețile pentru idei sau credințe care nu s-au dovedit a fi valide în final. Astfel de sacrificii nu validează sub nicio forma adevărul credinței.
"Foarte multi oameni au fost batuti pentru credinta lor in Dumnezeu (chiar de membrii familiei lor), au fost batjocoriti, dati afara de la locul de munca, dati afara din propria casa, bagati la inchisoare, au fost chinuiti, chiar si ucisi"
Este adevărat că mulți credincioși au fost persecutați și au suferit din cauza credinței lor. Dar acest lucru nu este specific numai credințelor religioase. Oamenii au fost persecutați și au suferit în numele altor ideologii sau cauze. Persecuția nu poate fi folosită ca un argument în favoarea adevărului unei credințe.
"Biblia e cartea care a schimbat cele mai multe vieti"
Acest lucru nu dovedește adevărul credinței respective. Există și alte sisteme de credință sau filozofii care pot avea un impact similar asupra vieților oamenilor, fără a fi neapărat adevărate.
"Dumnezeu a eliberat oameni posedati, a inviat oameni din morti, a vindecat boli, chiar si boli incurabile precum cancerul sau alte boli fara tratament (am dovezi vii, stiu oameni de genul)"
Dar unde sunt dovezile stiintifice pentru aceste afirmatiile astea fantastice? Unde sunt studiile medicale care sa confirme ca vindecarile astea au avut loc in mod obiectiv si nu sunt doar rezultatul efectului placebo sau a remisiunii spontane? Unde sunt înregistrările video care să arate semnele și minunile? De ce aceste "minuni" nu se produc niciodată în condiții controlate și verificabile?
"De ce aceste "minuni" nu se produc niciodată în condiții controlate și verificabile?"
Tin sa te contrazic. Majoritatea oamenilor (daca nu chiar toti) care au fost vindecati de o boala grea sau mai putin grea s au dus la medicul/ medicii care ii supravegheau si acești medici dupa analize amanuntite au afirmat ca boala a disparut complet din trup in mod miraculos. Am citit multe astfel de marturii si am si auzit despre ele cu propriile urechi