Nu incepe iar. Allah e unul. Ca și Dumnezeul nostru. Sunt unul și același. Alahu'Akbar, înseamnă God is great. Nu ma mai complic a îți traduc. Alhamdulilah, Wahed'Du Insh'Allah, Mash'Allah sunt doar dorințe de bine îndreptate spre persoana in cauza și mulțumiri aduse entității supreme. In românește: fie voia Domnului; sa fie primit de Domnul; etc etc. Când mergi naibii prin Europa sau in middle east si spui Salaam Aleykum (Domnul fie cu tine) ți se va răspunde Wa'aleykum salaam (pe scurt, Domnul fie și cu tine). Islamul este o religie splendida și foarte onestă. Ei îl recunosc pe Mohammad, Profetul, ca fiind un simplu muritor (cu multe neveste, dar gânduri bune). Îl recunosc și pe Iisus de asemenea. Ambii că fiind oameni sfinți. Nu zei nu alte rahaturi. Islamul propovăduiește pacea și înțelegerea aproapelui. Pe de altă parte există și islamismul extremist, cu rigori impuse absurd de oameni, la fel cum există și ortodocșii extremiști in Israel care scuipa măicuțele ortodoxe în față (sunt video-uri pe YT). In definitiv suntem cu toții oameni daca am privi draq de pe Lună. Am vedea o planetă albastră cu nori albi. Nu am avea ideea de g acționarea și conflictele geo-politice la nivel planetar privind din afară. In spatiu, nu te aude nimeni. Nu sunt gaze, nu există presiune. Chiar daca o supernova ar exploda langa tine nu ai auzi nimic. E liniște. Și dintr-o dată, găsești o planetă locuibilă, in zona verde. Cu entități inteligente, dar ultra beligerante din varii motive, unul primordial fiind tipul de credință.
Și ca sa îți răspund la întrebare: am fost creați tocmai pentru a evolua și a ne depăși condiția. De ce? Nimeni nu știe. Vom afla cu toții când vom muri. Toate bune Man!
Nu am spus că toți islamiștii sunt extremiști. „am fost creați tocmai pentru a evolua și a ne depăși condiția. De ce? Nimeni nu știe. Vom afla cu toții când vom muri." Asta îmi sună a sindrom Stockholm aplicat zonei religioase. Personal, cred că această planetă este o fermă:
https://www.reddit.com/......g_up_some/
TrveHvnterGatherer întreabă: