| AlTheConquerorOfHeaven a întrebat:

Cum s-ar putea grabi ziua revenirii lui Isus? As vrea sa vina cat sunt inca in viata.

8 răspunsuri:
| EestiSodalane a răspuns:

Foarte dubioasă întrebare, din două motive. În primul rând e imposibil să grăbești voia lui Dumnezeu. E treaba și voia Lui ce face și când face. Ca și cum o firmitură de praf ar putea să grăbească voia mea. Absurd. În al doilea rând de ce vrei așa ceva? Nu ai acces la Iisus prin rugăciune și Sfintele Taine? Nu consumi trupul și sângele Lui la Sfânta Liturghie duminică de duminică? Nu participi la Împărăția Cerurilor în timpul Liturghiei? Nu-L ai pe Duhul Sfânt aproape de tine în calitate de Creștin? Este o erezie mare și o completă respingere a Evangheliei să zici că Iisus nu este în acest moment cu noi. Ba mai mult, slăvita arătare a Domnului înseamnă judecată. Vrei judecată sau milă? Gândește-te câți oameni mai sunt și o să mai fie care trebuie să se pocăiască. În loc să te rogi ca Domnul să se arate cât mai tărziu ca să aibă timp toți să se pocăiască tu vrei opusul? N-ai milă de aproapele tău? Lipsa asta de milă ne învață Domnul?

| sierra1 a răspuns:

Așa de curiozitate - de ce ai vrea tu să (re)vină isus?

| AlTheConquerorOfHeaven explică (pentru sierra1):

Sa-mi dea sa halesc din Pomul Vietii.

| anonimg a răspuns:

2Petru, capitolul 3.

"1 Preaiubiților, aceasta este a doua epistolă pe care v-o scriu. În amândouă caut să vă trezesc mintea sănătoasă, prin înștiințări,
2 ca să vă fac să vă aduceți aminte de lucrurile vestite mai dinainte de sfinții proroci și de porunca Domnului și Mântuitorului nostru, dată prin apostolii voștri.
3 Înainte de toate, să știți că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor
4 și vor zice: „Unde este făgăduința venirii Lui? Căci, de când au adormit părinții noștri, toate rămân așa cum erau de la începutul zidirii!"
5 Căci înadins se fac că nu știu că odinioară erau ceruri și un pământ scos prin Cuvântul lui Dumnezeu din apă și cu ajutorul apei
6 și că lumea de atunci a pierit tot prin ele, înecată de apă.
7 Iar cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate, prin acelasi̦i cuvânt, pentru focul din ziua de judecată și de pieire a oamenilor nelegiuiți.
8 Dar, preaiubiților, să nu uitați un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, și o mie de ani sunt ca o zi.
9 Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.
10 Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
11 Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă,
12 așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului?
13 Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea.
14 De aceea, preaiubiților, fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină și în pace.
15 Să credeți că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris și preaiubitul nostru frate Pavel, după înțelepciunea dată lui,
16 ca și în toate epistolele lui, când vorbește despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înțeles pe care cei neștiutori și nestatornici le răstălmăcesc ca și pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.
17 Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți și să vă pierdeți tăria;
18 ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum și în ziua veșniciei. Amin."

Versetul 12 vorbește despre așteptarea cât și grăbirea venirii Domnului Isus.
Când Evanghelia va fi propovăduită tuturor oamenilor, când toți oamenii vor putea să hotărască categoric dacă vor sta de partea lui Dumnezeu sau vor fi împotriva Lui, atunci Domnul Isus va veni a doua oară, ca să ia la cer pe cei care au rămas de partea Lui, și ca să judece pe cei care au respins mântuirea Lui.
Dumnezeu nu Se opune dezvoltării noastre; dar dacă lucrul acesta îl facem în detrimentul semenilor noștri sau în detrimentul pierderii veșniciei, atunci este păcat.
Un om când moare deja și-a hotărât destinul. El așteaptă învierea după binele sau răul pe care l-a făcut cât trăia în trup: viața veșnică sau moartea veșnică. Nimeni nu va putea spune lui Dumnezeu: "N-am știut."

| sierra1 a răspuns (pentru AlTheConquerorOfHeaven):

Cred că o să rămâi flămând

| Effy35 a răspuns:

Iisus a revenit la scurt timp după moartea Lui, mai exact în anul 70 d.Hr., conform Bibliei. Deci nu trebuie să-L mai aștepți.

| RAY a răspuns:

Niciodată nu va veni pentru că e mort de 2025 de ani

| IMPERO a răspuns:

Eu cred ca Isus s-ar putea sa mai vina desi a promis contemporanilor sai ca se va intoarce inainte sa moara ei dar Biblia spune ca se va intoarce cu un Kavod (tradus fals cu "slava") mare, pe care Ezechiel il descrie ca un aparat de zbor. Posibil sa nu fi reusit sa construiasca inca acel Kavod dar tu sau noi nu putem sa-l ajutam cu nimic, de aici de pe Pamant. Sa speram ca nu s-a prabusit cu Kavodul. Doamne fereste!