Minți. Nici o dată n-am afirmat contrariul la ce ți-am scris. Și care sînt în armonie cu " „Vreau să ştiţi aceasta: capul oricărui bărbat este Cristos, capul femeii este bărbatul şi capul lui Cristos este Dumnezeu." (1 Corinteni 11:3)
„Când toate lucrurile îi vor fi supuse, atunci şi Fiul însuşi se va supune Celui ce i-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul pentru toţi." (1 Corinteni 15:28). (Sper să observi că cînd au fost scrise Isus era deja în cer; ca să nu zici " în calitate de om bla bla bla...)
Eu nu mint niciodata, drept dovada este ca tot timpul ocolesti sa raspunzi in mod clar la ceea ce te intreb sau te-am intrebat de TREI ori pana acum si la care REFUZI sa raspunzi.
ESTE Isus Hristos Dumnezeu?
Este Dumnezeu format din Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant?
Pana CAND NU raspunzi IN MOD CLAR la aceste doua intrebari NU iti mai raspund deoarece sunt intrebari FUNDAMENTALE ale CRESTINISMULUI iar tu tot te fofilezi incercand sa ma faci pe mine mincinos.
Matei 28, 19 Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in NUMELE TATALUI si al FIULUI si al SFANTULUI DUH.
Ioan 10, 30 EU si TATAL una suntem.
Ioan 14, 9 Isus i-a zis"De atata vreme sunt cu voi si nu m-ai cunoscut Filipe? Cine M-a vazut pe MINE, a vazut pe TATAL. Cum zici tu dar "Arata-ne pe TATAL?"
Era evident, dar trebuia ca singur sa spui ce Dumnezxeu NU ingaduie: 1Ioan 5, 20 Stim ca FIUL lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe CEL ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este ADEVARAT, adica Isus Hristos, FIUL LUI. EL este DUMNEZEU adevarat si viata vesnica.
1Ioan 5, 12 Cine are pe FIUL are viata, cine nu are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are VIATA.
Voi nu sunteti CRESTINI deoarece NU CREDETI in DUMNEZEU FIUL si nici in Dumnezeu DUHUL SFANT.
Matei 28, 19- nu arată în nici un fel egalitatea celor trei.
Ioan 10, 30 EU si TATAL una suntem. - Să analizăm contextul. În versetul 25, Isus a spus că lucra în numele Tatălui său. În versetele 27 la 29, el vorbeşte despre oile figurative, pe care Tatăl i le-a dat. Ascultătorii săi n-ar fi înţeles aceste cuvinte dacă el şi Tatăl său ar fi una şi aceeaşi persoană. De fapt, Isus voia să spună că el şi Tatăl său sunt atât de apropiaţi, încât nimeni nu putea lua oile de la el, după cum nimeni nu le putea lua de la Tatăl său. E ca şi cum un fiu i-ar spune unui duşman al tatălui său: „Dacă îl ataci pe tatăl meu, mă ataci pe mine". Nimeni nu s-ar gândi că acest fiu şi tatăl său sunt una şi aceeaşi persoană. Oricine ar înţelege că între ei există o unitate perfectă. Potrivit cu Luca 22:42, Isus a spus: „Să se facă nu voinţa mea, ci a ta!". Aceste cuvinte n-ar fi avut sens dacă între voinţa lui Isus şi a Tatălui său nu era nicio deosebire. Dacă într-adevăr Isus şi Dumnezeu sunt una şi aceeaşi persoană, de ce s-ar fi rugat Isus lui Dumnezeu şi de ce ar fi recunoscut, plin de umilinţă, că numai Tatăl său cunoştea anumite lucruri? (Matei 24:36) „Mă rog... pentru ca toţi să fie una, aşa cum tu, Tată, eşti în unitate cu mine şi eu sunt în unitate cu tine, ca şi ei să fie în unitate cu noi" (Ioan 17:20, 21).
Prin urmare, când Isus a spus „eu şi Tatăl una suntem", el nu vorbea despre Trinitate, considerată de mulţi o taină. Dimpotrivă, Isus s-a referit la o unitate perfectă, cea mai strânsă legătură posibilă între două persoane.
Ioan 14:9 - Isus a dezvăluit personalitatea Tatălui şi într-un alt mod, cu totul aparte. Isus a spus: „Cine m-a văzut pe mine l-a văzut şi pe Tatăl" (Ioan 14:9). Isus l-a imitat în mod perfect pe Tatăl său în tot ce a spus şi a făcut. Aşadar, când citim în Biblie despre Isus, despre cuvintele plăcute şi pline de forţă care dădeau viaţă învăţăturilor sale, despre mila care îl îndemna să facă vindecări şi despre puterea de a-i înţelege pe alţii, care l-a făcut chiar să plângă, ni-l putem imagina pe Iehova însuşi vorbind şi făcând acele lucruri (Matei 7:28, 29; Marcu 1:40–42; Ioan 11:32–36). Felul în care acţionează Tatăl şi voinţa sa se oglindesc perfect în cuvintele şi faptele Fiului (Ioan 5:19; 8:28; 12:49, 50). (Altfel devin fără sens cele menționate " facăse voința ta a nu a mea" "nu fac nimic de la mine"...)
1 ioan 5:12 - dacă citești și versetul precedent nu e nimic confuz -11 Şi mărturia depusă este aceasta: că Dumnezeu ne-a dat viaţă veşnică, iar această viaţă este în Fiul său. 12 Cine îl are pe Fiul are această viaţă; cine nu-l are pe Fiul lui Dumnezeu nu are această viaţă. -care-i problema?
Noi credem în Fiul lui Dumnezeu ( invers n-am găsit nicăieri și de aceia nu vreau să adaug de la mine ceea ce nu scrie), credem că este inferior și supus Tatălui ( „Vreau să ştiţi aceasta: capul oricărui bărbat este Cristos, capul femeii este bărbatul şi capul lui Cristos este Dumnezeu." (1 Corinteni 11:3)
„Când toate lucrurile îi vor fi supuse, atunci şi Fiul însuşi se va supune Celui ce i-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul pentru toţi." (1 Corinteni 15:28).) și datorită faptului că și-a jertfit viața putem obține viața veșnică cum a și fost scopul lui Dumnezeu cu privire la oameni.
BATI apa in piua cu mine, voi nu aveti treaba cu Isus Hristos, nu ii recunoasteti DUMNEZEIREA, singurul
lucru prin care ati avea acces si la Tatal. De altfel imi bat gura cu tine deoarece va stiu ideile DEMONICE de multa vreme. Despre a TREIA PERSOANA a Dumnezeiri nu ai spus nimic, este evident ca ii negati existenta. Din nefericire pentru majoritatea dintre voi nu se mai poate face nimic, numai bunul Dumnezeu, in mila lui sa va "deschida" mintea, dar slabe sanse. Cu parere de rau dar in principiu ma adesez DOAR acelora care cred in TRINITATE sau nu cred deloc. Din nefericire din discutile directe intre mine si Martorii lui Jehova, la toti, fara exceptie, nu imi dau seama de ce, ESTE un lucru pe care il evit deoarece nu am nici cunostiintele necesare și nici "pregatirea" pentru aceste lucruri. Te rog sa nu imi mai scrii DECAT daca iti schimbi opinile si religia.
" ESTE un lucru pe care il evit deoarece nu am nici cunostiintele necesare " - asta și este problema ta.
Trinitatea este o învățătură demonică și a fost prezentă la multe religii
păgîne antice de unde a și fost adoptată de creștinătatea apostată.
Și dacă îți este greu să înțelegi că " 1 timote1 2: 5 Pentru că este un singur Dumneze şi un singur mediator între Dumnezeu şi oameni: omul Cristos Isus,"
și "Ioan 20:17, BC: „«Nu Mă atinge», i-a zis Isus [Mariei Magdalena], «căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu, ci du-te la fraţii Mei şi spune-le că Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru»". (Aşadar, pentru înviatul Isus, ca şi pentru Maria Magdalena, Tatăl era Dumnezeu. Este interesant că în Scripturi nu găsim niciun pasaj în care Tatăl să-l fi numit pe Fiul „Dumnezeul meu".)" -n-am cu cete ajuta. Cît privește Spiritul Sfînt, dacă este greu pentru tine să înțelegi poziția fiului - nu are rost să aduc argumente despre Spiritul Sfînt.
Evident ca Iuri se afla iarasi intr-o grava eroare...
Toate problemele şi neînţelegerile legate de unitatea Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!
Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )
Dumnezeu Fiul este de aceeasi NATURA cu Tatăl, nicidecum inferior Tatălui.
În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.
Mantuitorul Hristos este Fiul lui Dumnezeu, de aceeasi Natura Divina ca Tatal, este Creatorul ("toate prin El s-au facut SI PENTRU EL").
Dumnezeu Fiul Intrupat este numit de Scriptura chiar si "Yahve", nimeni altul decat Dumnezeu Care S-a revelat evreilor.