Este o forma de vaccinare. Daca baba dinainte are hepatita cealalta tbc, urmatoarea herpes, vine cu una pleaca cu 3.
Ce nu înțelegi ca nu pot umbla deloc pe yt? Am un fel de defecțiune și nu merge sa întru nicicum pe Youtube.
În plus, oamenii se închinau sau le slujeau acelor heruvimi? Ei au fost făcuți la porunca lui Dumnezeu, nu cu scopul cu care faceți voi icoanele.
Si crede ma, sunt informata. Nu trebuie sa ascult ce îmi trimiți tu ca să fiu ai tu încredere în mine. Nu are logică. Voi interpretați Biblia greșit, o aveți în mână și o puteți cerceta voi înșivă dar preferați sa ascultați de alții care spun ca e cum credeți voi, și, astfel, v ati demonstrat veridicitatea. Asa sa fie oare?
Dacă tu ești un om matur și cauți sa vb lucrurile astea cu scopul de a lamuri ceea ce crezi tu, explica mi cu versete din Biblie ceea ce afirmi tu, nu cu videoclipuei de pe net. Așa, sunt cred ca zeci sau sute de videoclipuri bazate tot pe Biblie care spun ca e păcat sa avem icoane, sa le slujim, sa ne închinăm înaintea lor etc.
Demonstrează mi ca tu știi despre ce vorbesti și ca ai dreptate bazat STRICT pe Biblie, nu pe tradițiile voastre lumești.
Altfel, eu nu am ce discuta cu tine ptc renunți deoarece nu îți poți susține argumentele.
Am cautat pe net și ghici ce am găsit. Un site care spunea despre ortodocși ca SE ÎNCHINĂ la icoane de când sunt mici, ca asa au fost învățați etc.
Dar ce spune Biblia? Ca închinătorii adevărați se închină UN DUH ȘI ADEVĂR (Ioan 4:23). Deci exista și închinători falși. Și aceștia cum se roagă? Ei bine, e clar ca nu în duh și adevar. Dacă noi trebuie sa ne închinăm în duh și adevăr și nu trebuie sa ne închinăm având lucruri materiale ajutătoare, cum să trebuiască să ne rugăm la niște icoane sau sa le cinstim (cum zici tu)?
Și un profesor de teologie ortodoxa a zis asa "Biserica primitivă creștină nu cunoștea icoane religioase și aceasta cu atât mai mult cu cât primii creștini erau în majoritate iudei, cărora legea dată de Moise le interzicea de a-și face chip cioplit și a i se închina." (Litografia Andreescu, 1904, pag. 180). Din asta ce reiese? Ca apostolii nu se închinau la icoane și nici nu au spus celor de după ei sa se închine. Deci în acea perioada nu existau icoane. După sute de ani au apărut primele icoane. Și ce sa însemne asta? Nu înseamnă că sunt false, ptc acei oameni nici măcar nu știau cum arăta Domnul Isus?
Am stat mai mult intr-o manastire, ma uitam la picturi - e o manastire foarte veche si frumoasa, monument istoric - si au trecum vreo 15-20 de persoane pe la o icoana si au pupat-o fix in acelasi loc, toti la fel. Este scarbos. Nu cred ca e necesara toata pupatura asta, o cruce si un Doamne ajuta este destul. De ce pupa toti icoanele?
Si a trebuit neaparat sa mentionezi ca am facut 1-2 greseli? Adica...de foarte prost gust pentru o persoana cu pretentii. Ai ceva pretentii, nu?
Tot ce spune biblia acolo nu are nici o legatura cu pupatul icoanelor. Pe mine daca ma pupa cineva care ma respecta si ma tot pupa asa sfarsesc prin a-i prinde vreo 2 palme peste cap. Ce treaba are respectul cu balosirea icoanelor?
Sincer, nu ii înțeleg. Pe lângă ca e scârbos, e și nefolositor. Adică icoana aceea nu poate face nimic pentru omul care o pupa.
De foarte prost gust este sa fii ignoranta si agresiva! Pretentia mea era sa fii cu bun simt, daca te-ai hotarat sa-mi scrii un raspuns! In fond ce-ti pasa tie ca niste crestini isi exprima fiorul religios, respectul si admiratia pentru persoanele unor sfinti si le saruta icoanele? E grija ta asta? Tu nu esti o persoana sfanta ca sa te tot sarute lumea! N-am vazut niciodata bale la icoane oricand am fost la Biserica, si din pacate, tu nu esti interesata sa inveti ceva sau sa afli ceva, ci doar sa duci in derizoriu credinta si pe crestinii ortodocsi! Nu-ti convine ce scrie in Biblie despre respectul care se cuvine slujitorilor lui Dumnezeu si nici de poruncile Lui? Atunci e problema ta, nu avem ce discuta!
Nu stiu ce profesor de teologie ai gasit tu, dar greseste pentru ca exista icoane din vremea primilor crestini. Cauta pe net catacombele crestine din imperiul roman
@pacatosulBogdan:
Intreb pentru ca nu am de unde sa stiu de ce se intampla asa o prostie. Nu am de unde sa stiu pentru ca nu este mentionat pe nicaieri. Si sunt curioasa ca orice om care este curios. Vreau sa stiu ce este in capul tau cand te duci la o icoana si o pupi. Te rog spune-mi asta, spune-mi ce te intreb, nu prostiile alea pe care crezi tu ca poti sa le insiri aici in zeci de raspunsuri fara sens. Pe de alta parte este dreptul meu sa pun o intrebare. Daca nu iti place intrebarea te poti abtine, retrage sau poti face altceva decat sa te faci de pomina (in sens rau) pe-aici.
In biblie nu scrie sa pupi icoane, nici sa te dai mare iubitor, in biblie scrie cu totul altceva... de ce te faci ca nu stii ca o credinta adevarata este cu totul altceva decat mizeria si prostia asta pe care o tot insirati pe-aici?
Sunt bale foarte multe pe icoane: cand te lingi pe buze sau lingi pe careva-n "dos" ca sa zic asa si stai nespalat (pentru ca asa ti-e felul) atunci aia se usuca pe gura si pe fata ta, iar cand pupi icoana rezulta ca o "balosesti".
Pe un site ortodox m-am uitat și scrie ca construirea catacombelor a început din sec 2. Atunci oamenii nu mai știau cum arăta Domnul Isus. Plus versetele pe care le am spus mai devreme despre închinătorii adevărați...
Catacombe au existat si in primul secol cand crestinii se ascundeau de autoritatile romane, iar imagini reprezentative pentru Domnul Hristos au existat si n-au fost niciodata pierdute.
Acele imagini sunt false. Am citit mărturii cu oameni care L au văzut în realitate și au spus ca nu arăta cum Îl reprezentau icoanele sau imaginile de pe net
De unde stii ca marturiile acelea pot fi crezute? Nu apar in Biblie, nu?
Pentru ca persoanele acelea nu ar avea niciun motiv sa mintă, ptc mărturiile nu su fost scrise ca să le citească niște ortodocși astfel sa le demonstreze ca greșesc, ci au fost scrise pentru protestanți, ca să ne minunam de lucrările lui Dumnezeu! Sunt marturii, nu învățături
Dacă tu le crezi e treaba ta, dar eu n-am niciun motiv să le cred bazaconile. Eu nu pot sa zic ca sfintii Bisericii Ortodoxe l-au vazut pe Iisus? Pentru ca au fost o gramadă care L-au vazut.
Ok, nu le crede. Dar nici eu și mulți alții nu credem ceea ce spuneți voi.
M-ai convins. Am inteles ideea. Mersi de raspuns. Gata acum.