E metaforic zis, trupul si sangele, adica painea si vinul sfintit oferit la cina cea de taina, reprezinta iubirea data de Hristos si impartasita tuturor. Deci cel ce va impartasi, si va fi plin de iubire ca si Hristos la asta se refera citatul.
Zău, este metaforic? Ma asteptam la un astfel de raspuns.
Tind sa-ti aduc la cunostinta ca in Biblie nu se specifica daca cele spuse de Iisus cu privire la mancatul trupului sunt metaforice ci tu le interpretezi cum vrei spunandu-mi ca e spus in sens metaforic, ca mii de crestini ce interpreteaza biblia dupa cum le face placere.
Dar in Bilbie scrie clar :
Ioan 6:54 :„Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." - de unde rezulta ca Iisus se afla si in paine si vin, nu exista numai in carne si oase si deci painea si vinul sunt parti ale trupului Sau, de unde putem deduce ca oamenii mancand painea si band vinul, manca practic din Iisus, adica canibalism.
Este vorba despre paine si vin, cauta pe google si o sa vezi.
Si ce crezi ca rezolvi cu aceasta asa-zisa intrebare? ca te aproba careva? ca demonstrezi ceva-anume? tu nu iti dai seama ca scrii o tampenie mai mare decat tine cand invoci ca toti crestinii ar fi canibali?
Ceva gen văduva neagră, nu? Adica ți se pare normal că pentru a te "mântui" sa mănânci din trupul cuiva?
Ok, atunci daca voi sustineti că Biblia nu se referă la canibalism rezultă că definiția canibalismului găsită în dex nu este buna. Sau poate este invers. Ori dexul e greșit ori bilbia. Da' na, acum poate să spună Biblia ca toate corpurile sunt atrase la sol de forța divină și voi tot o să credeți. Că de obicei nu căutați răspunsuri, așteptați să vina ele la voi dintr-o carte. Ooo, dar stai, poate că e prea greu sa îți pui rotița în mișcare. Trist...
Noul Testament vorbeste in metafore.
Asta nu il face cu nimic mai bun, ramane aceeasi inselaciune.
Matei 26
26: În timp ce mâncau, Isus a luat o pâine și, după ce a rostit binecuvântarea, a frânt‑o și le‑a dat‑o ucenicilor, zicând: „Luați, mâncați! Acesta este trupul Meu."
27: Apoi a luat un pahar și, după ce a mulțumit, l‑a dat ucenicilor, zicând: „Beți toți din el,
28: căci acesta este sângele Meu, sângele noului legământ, care este vărsat pentru mulți spre iertarea păcatelor.
E clar, ia painea si o aseamana cu trupul, ia vinul si il aseamana cu sangele. Nu e prea greu sa iti dai seama de metafora.
Este pur si simplu o metafora, pentru ca daca ne uitam atent in Matei 26:26-28. In versetul 26 spune clar: Isus a luat o PAINE, facut o rugaciune, si le-a spus apostolilor sai sa manance, acesta reprezinta CORPUL MEU. Dupa in versetul 28 spune ca a luat un PAHAR, a facut din nou o rugaciune si le-a spus sa bea din el, caci el reprezinta SANGELE... MEU.
Nu este in sens literar.
Toata Biblia are un mesaj in ansamblu, care este contopit de la inceput la sfarsit. A scoate un pasaj din context pentru a-ti sustine ideologiile proprii este total gresit, aberant, si este o erezie la adresa bibliei si a autorului ei.
Este o figură de stil, asa cum sunt folosite și altele cu privire la Isus. De exemplu, Isus a afirmat: „Eu sunt Lumina lumii", „Eu sunt uşa oilor", „Eu sunt adevărata viţă". Ioan 8:12; 10:7; 15:1.Niciuna dintre aceste expresii nu implică vreo transformare miraculoasă.
Gandeste-te ca Isus a vorbit in pilde Deci carnea si sangele reprezentau viata, nu? Nu-ti inchipui ca el a spus ca trebuie tranşat si mancat.A vorbit simboli referindu-se la viata sa perfecta sacrificata pentru a platii pretul de rascumparare a vietii pierdute de Adam.Nu stiu cum se face ca unii dintre voi tot negativisme si hula aduceti la adresa lui Dumneseu si a lui Isus?! De ce educatie ati avut voi parte? Nu ati invatat ca Isus a incheiat un,, nou legamant", cu,, noul israel", in baza jertfei sale.
Și însemână că-l mâncam din moment ce intra în noi nu? De ce nu poate intra in tine fara împărtășanie? Că nu-i mănânci trupul, logic, no? De unde rezultă canibalism.
Dacă te dai sfântul cu cititul bibliei, n-ai observat că Isus vorbește de foarte multe ori în pilde? De ce o întoarceți cum vreți voi? Și cum să compari biblia cu dexul? Bibilia e de mii de ani nu și dexul! Unde ai văzut tu cuvântul "canibal" în biblie? Ți se pare că ești normal să pui o asemenea stupizenie de întrebare? Nu observi cum satana îți dă asemenea gânduri iar tu îi faci pe plac?
Vă luați după știință.ea studiază doar materia nu și viața de dincolo!
Un exemplu de conversație intre un om și Dumnezeu :
Omul : Eu pot crea exact cum faci și tu
Dumnezeu : Demonstrează
Omul ia niște pământ și începe dar Dumnezeu îl întrerupe și îi spune : Creează tu o materie! Pământul e creația mea. Întrebarea e cum poate un om să se compare cu Dumnezeu ei prin știința lor cercetează ceea ce Dumnezeu ne-a dat dar omenirea se afundă în păcat sperând că nu exista Dumnezeu.
Trist