| OctavianDanielMaria a întrebat:

Daca dispare rasa umana, dispar Satana si Dumnezeu(mor)?

13 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Dat fiind faptul ca sunt numai niste idei umane si nu mai e nimeni care sa isi aminteasca... da

| badpanda a răspuns:

Dumnezeu o sa faca o varianta imbunatatita a Evei, asta daca este suficient de inteligent ca sa invete din propriile greseli.

| halogen001 a răspuns:

Satana & Dumnezeu = personaje de poveste fantezista. De indata ce dispare rasa umana cu tot cu scrierile fanteziste, dispar si personajele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca am disparea noi nu ar disparea universul nostru care in esenta cuprinde forta rea si buna a lucrurilor care ne inconjoara.
E usor daca il pricepi pe Dumnezeu in felul acesta, asa cum l-a perceput si Einstein in felul lui.

| NotNamed a răspuns:

În galaxia noastră se află peste 100 de miliarde de stele. Iar fiecare stea este orbitată de cel puțin 4 planete. În întregul univers există peste 100 de miliarde de galaxii. Cum ar fi ca fiecare galaxie, fiecare atât de gigantică adăpostind sute de miliarde sau trilioane de planete, să adopostească măcar o viață inteligentă? Câte ar exista atunci în întregul univers? Ne considerăm ca apogeul creației sau culmea evoluției, ne privim pe noi înșine ca pe cei mai mari, cei mai minunați. Noi spunem, cât de incredibili și unici suntem în întreg universul. Am uitat sã fim modești. Fiecare pas pe care-l facem ne transformă în ceva din ce în ce mai puțin special. Obișnuiam sã ne credem centrul universului, ca oameni, până când ne-am dat seama, "Ei bine nu e chiar adevãrat" și...suntem în centrul galaxiei, ei, mã rog, suntem la douã treimi din lungimea unui braț spiralat. De fapt soarele este în centru și Terra se învârte în jurul lui. Deci, Pãmântul nu este nici mãcar centrul acestui sistem, deci cu cât aflãm mai multe, cu atât, vã dați seama... Avem cunoștințe modeste. Când omul a aterizat prima datã pe Lunã, perspectiva noastrã asupra universului s-a schimbat definitiv. Primii oameni de pe planeta nu au fost Adam si Eva, nu se stie care au fost numele lor. Poate ca nici nu aveau nume. Viata pe Pământ a inceput cel mai probabil prin procesul numit panspermie, adica bacterii unicelulare venite din spatiu si care au gasit pe pamant un ecosistem perfect pentru a se inmultii si dezvolta. Milioanele si zecile de milioane de ani au trecut si pe pamant era o intreaga fauna. Universul a jucat un rol important in viata de pe pamant cauzând mai multe extintii in masa in numar de 5 si totusi natura mereu a reînviat. După ultima extintie a aparut si specia de mamifere asemănătoare maimutelor iar cu trecerea timpului acestia au evoluat marindu.si volumul creierului, scapand de par, de mersul pe 4 picioare si de conștiința tipica unui animal. Ajungem in perioada homosapiens, adica omul modern. De acolo pana aici este o intreaga istorie, insa istoria adevarata este ascunsa sau nedescoperită o mare parte din ea si cel mai probabil tinuta secreta de marile guverne are lumii. Inca din antichitate, fiinte extraterestre, pentru ca universul este vast, au coborât pe pamant pentru a ne face viața mai ușoară si a ne modifica uneori ADN-ul pentru o evoluție cat mai buna si rapidă. Religia își are originile din antichitate. A fost inventia oamenilor asupra povestilor de viață pe care le.au trait si le.au inteles gresit. Extratereștrii au coborat pe pamant si le.au aratat diverse lucruri cum se fac. Deoarece acestia au coborât din cer si le.au facut viata mai buna si neavand cunoștințe avansate ca in ziua de azi, ca trăim pe o planeta sferica care orbitează un soare iar acest sistem exista cu trilioanele de trilioane in univers și viața inteligenta poate exista si altundeva in univers, i.au considerat ca fiind zei, creatorii lor. Trecand miile de ani, povestile acestea s.au răspândit in intregul glob, s.au creat alte povesti, ca telefonul fara fir, cand spui un cuvânt si pana la final apare alt cuvand, care in cele din urma s.au ajuns la religiile finale care exista in ziua de azi si care toate sugereaza existența unui creator divin. Acel creator divin nu este o singura persoană, nici macar divină din rai nu este. Asa ca poveștile acestea babesti cu descantece, blesteme si asa mai departe sunt niste aberatii care isi pierd credibilitatea cu cat tehnilogia si civilizația evolueaza. Satana nici macar nu exista, asta chiar e o creatie absurda a omului pentru a contracara cu Bunatatea respectiv Dumnezeu pentru a putea creea o balanta perfecta dintre bine si rau pentru a putea extrage cat mai multe învățături, teorii si raspunsuri spirituale la intrebarile noastre. Deci, daca rasa umana va dispărea, extraterestrii inca vor misuna prin univers cum vor ei.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru NotNamed):

Wow, sper ca nu o sa imi porti sambetele ca vin si te corectez, urmaream intrebarea asta, NU pe tine

deci, tu spui, ca practic, intreaga viata din univers se inchina unui zeu evreu si unui contra-zeu crestin, nu?
(nu am auzit la evrei de Satana, numai la crestini)
asa ca daca noi murim o sa fie altii care sa creada in D-zeu si Satana... inca odata, WOW

| NotNamed a răspuns (pentru Zuzu1991):

Nu, n.ai înțeles. Spun ca pe pamant, in perioada antichitatii profunde poate ca acei oamenii simpli si inculti chiar au fost martorii unor coborâri din cer asa cum se povestește in diferitele cultuti religioase ale lumii. Eu spun că acei oameni fiind inculti nu stiau de termenul de viata ectraterestra, iar atunci i.au numit zeii, creatorii lor. Si ce vreau sa spun mai exact este că datorita globalizarii si al aparitiilor de acest fel in difetite perioade ale timpului in mai multe parti ale globului s.au născut atatea religii dar toate sugerează un creator, din intelegerea gresita a lor în perioada antica. M.am raportat fix la credinta pământească. Cat despre satana, m.am raportat la ce crede romanul, habar n.am in ce cred ceilalți, dar creștinii cel puțin fie ca din RO, ENG, SUA samd cred si in partea opusa, nu neaparat ca se inchina, îl considera Raul pe care il vei simtii raportat la faptele tale rele neavand ce cauta in rai. Nu m.am documentat despre acest personaj biblic negativ, dar presupun ca este o inventie care sa contracareze cu divinitatea buna si care sa dea nastere mai multor raspunsuri impreună cu a intari invataturile bibliei si a o face sa ne instaleze frica de iad.

| NotNamed a răspuns (pentru Zuzu1991):

A si uitasem, vreau sa-mi cer scuze pentru altercația de data trecuta, insa ma deranjează foarte mult când persoanele imi arunca reprosuri cu ce cred ei despre mine, iar cand ai folosit fraza "nu stii ce e aia" sau ceva de genul m.a deranjat, nu m-am enervat aproape de explodarea unei vene asa cum voiai sa sugerezi in urmatorul raspuns, insa am răspuns impulsiv pentru ca sunt o fire mai răzbunătoare.
Ai avut dreptate in ce privește VPN, n am știut ce e ăla poroxy. Cat despre partea cu deep web, tot n.am inteles ce.ai vrut sa spui in a doua fraza. La începutul mesajului ai spus ca poti naviga si fara TOR iar pe final opusul, ceva de genul. Eu sustin ca pentru deep web trebuie folosit un browser special, iar partea asta de internet e mai mult family friendly gazduind site-uri de stiri, de forumuri, chestii de genul in care sa navighezi in anonimat deoarece unele țări ale lumi au o conexiune privata de internet care nu.ti permite sa vezi stiri sau alte chestii din afara tarii, asta stiu eu cel putin. Imi cer scuze inca o data.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru NotNamed):

"Eu sustin ca pentru deep web trebuie folosit un browser special"
NU, pur si simplu deep web e in spatele unei parole (cum ar fi gmail... fara parola nimeni nu iti poate vedea mail-urile tale) sau unui VPN privat (am o tona de site-uri la servici care nu pot fi accesate de nimeni care nu e angajat in firma, pentru ca, daca nu esti la birou sau nu intrii pe VPN-ul firmei, pur si simplu iti este interzis accesul) deci nu imi trebuie un browser special ci doar un ip "special" (adica ala de pe vpn sau din birou)

| RAY a răspuns (pentru badpanda):

Dumnezeu nu poate învața

| badpanda a răspuns (pentru RAY):

Ray daca taceai filozof ramaneai.
De cand un ateu de Cimisoara stie ce face si ce nu face Dumnezeu?

| RAY a răspuns (pentru badpanda):

Citeste biblia

| badpanda a răspuns (pentru RAY):

Cartea aia de povesti este pentru copii.

Întrebări similare