| Inferno a întrebat:

Daca statul iti cere sa ucizi, conform crestinismului ce trebuie sa faci? Este considerat tot pacat?

Răspuns Câştigător
| OOOLEOOO a răspuns:

Nu trebuie sa ne lasam influentati de stat, partidele si votatul nu schimba nimic. Acestea doar iti iau libertatea

''Daca partidele si votatul ar schimba ceva, ar fi illegale." (Emma Goldman)

Acelasi lucru putem spune despre Religia.

''Astept o revulotie in care nu vor mai fii pedofili, hoti etc. SI IN CARE RELIGIA NU NE VA TINE INCHISI PRECUM INTR-O INCHISOARE, doar atunci iubirea va avea mai multa valoare decat aurul." (Gambathelenk)

happy

| 5a a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Nimeni nu te obliga sa mergi la biserica sau sa te rogi taranule!

11 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Trebuie sa ne supunem legilor tarii, dar pana acolo cand ni se cere sa calcam Legile lui Dumnezeu.

| mihaitaLGP a răspuns:

Este o intrebare buna pentru tipicul credincios.

Un soldat este pradator, in caz contrar devine victima.
Nu conteaza ce prejudecati sau adevar urmeaza.
Intervine instinctul de supravietuire.

Toti putem sa fim criminali.
In anumite puncte limita reactionam din instinct.
Avem aceasta frica in mod inconstient, dorinta de supravietuire.

| Silviuloan a răspuns:

Si acum daca eu iti zic sa te aruci in mare, tu te arunci?

| Skeez a răspuns:

De ce ar fi o exceptie de la pacat faptul ca statul sau cel mai bun prieten iti cere sa ucizi pentru el?
Tot tu o faci in final

| Inferno explică (pentru Skeez):

Deci crestinismul se opune statului?

| AnonimDeOcazie a răspuns (pentru Inferno):

Miliardele de euro "donate" BOR-ului de-alungul a 22 de ani nu mi se pare că statul se opune bisericii. Numai în oraşul meu s-au construit 32 de biserici, pe lângă cele 41 existente.

| Skeez a răspuns (pentru Inferno):

In asemenea situatii probabil ca da.

| cei7pitici a răspuns:

Parerea mea este ca daca esti constrans sa sacrifici o viata pentru a salva alte cateva, zeci sau sute nu ar trebui sa existe probleme.Sa nu uitam de oamenii care au luptat in razboaie ei si-au aparat pana la moarte patria.Insa daca ti se cere sa ucizi pentru simplu fapt ca poti trebuie sa te opui cu inversunare.In orice caz aceasta actiune primitiva de a ucide nu ar trebui sa existe in mintea omului rational din zilele noastre.Doar animalele se ucid intre ele dar avand in vedere faptul ca si noi suntem niste animale dar cu ratiune se mai intampla si unele erori.

| Inferno explică (pentru cei7pitici):

"Un om care ucide din proprie initiativa este un criminal. Un om care ucide la cererea guvernului sau este un erou national" Ramman Kenoun

| cei7pitici a răspuns (pentru Inferno):

Corect.