Mesajul spiritualităţii în şcoală este cu atât mai necesară cu cât condiţiile societăţii o cer chiar şi în mod tacit. Relevante în acest sens sunt tarele morale care se cer remediate: influenţele non-educative ale mass-mediei, avalanşa de provocări ale imoralităţii, viciilor în general, ale pierderii diferitelor valori spirituale şi general umane, ale pierderii interesului pentru asumarea responsabilităţilor multiple ale vieţii, etc...
Prezenţa spiritualităţii în şcoală este una absolut necesară în condiţiile avalanşei de provocări ale imoralităţii, viciilor în general, ale pierderii valorilor umane şi orientării benefice în viaţă, ale pierderii interesului pentru asumare de responsabilităţi în viaţă, etc...
Orice persoana are nevoie de o repere morale. Se face abstracţie, uneori cu rea-voinţă de rolul complementar al fiecărui factor venit în serviciul educaţiei morale şi al formării.
Se "lucrează" mult la diminuarea importanţei celor mai importanţi factori de educaţie (familia şi şcoala), probabil după modelul american (în care familia nu-şi mai poate educa principial proprii copii fără teama de a fi decăzuţi din drepturile părinteşti- deocamdată cazul Statelor Unite);
Daca ai fi citit macar o pagina despre istoria religiilor, erai de 10 ori mai cult decat esti acum.
Mare modificare. Nici pana acum nu era obligatorie, daca doreai, faceai o cerere si copilul tau nu participa la ora de religie. Acum trebuie sa faci cerere ca sa participe la ora de religie In esenta, o sa fie la fel
Foarte bine.Fiecare este liber sa alega in ce sa creada, sa creada sau sa nu creada.Sau,sa nu il intereseze.
Ah,de s-ar scoate matematica, fizica si chimia as fi mai bucuros.) Zau.Nu e niciun castig scoaterea religiei din scoli.Asta arata cat de depravata e societatea laica.
Oricum eu nu mai fac cele 3 materii pe care le am enumerat in clasa 11, deci e mult mai bine.As prefera 10 ore de religie si niciuna de matematica,fizica,chimie. Orele mele de religie sunt foarte interesante si atragatoare fiindca profesorul stie sa faca ora frumoasa, e un caz particular insa sa recunosc, dar decat sa adorm cu niste formule de fizica si chimie mai bine ascult ceva moral sau vad un film si dupa sa ne spunem opiniile.
Cate aberatii am invatat eu la fizica, chimie si matematica incat mi-e greata de scoala. Daca ar fi sa aleg intre ele si religie, as alege religie.Si nu mai asculta ratatii care zic ceva contra, ei sunt doar niste maimute evoluate.Atat.Fara creier, moralitate si principii.Probabil se dau mari eu sunt Charlie(Hebdo).
Oare de ce mi se pare ca ortodocsii adevarati au disparut de tot de pe acest site?
Foarte tare legea, doar nu fortezi copii de alta religie sa vina la ora, ca altfel le dai absente si note scazute la purtare si situatii neincheiate.
Iulici94 întreabă: