| DorelSudoru a întrebat:

De ce au bisericile aur pe ele?

33 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu toate Bisericile au aur pe ele.Am vazut la Domo din Milano, statuia fecioarei Maria din aur.Am inteles ca au lucrat la aceea Biserica 300 de ani.Au investit multi bani si munca titanica acolo.Este o adevarata capodopera de arta.

| DorelSudoru explică (pentru EmaS):

Eu vorbesc de Romaniastraight faceNoi astia saraci care n-avem bani la buget...hamin ca multi nau bani sa se duca la scoala

| EmaS a răspuns (pentru DorelSudoru):

Din pacate, in tara noastra fura toti.De unde sa mai fie bani?

| DorelSudoru explică (pentru EmaS):

Se fac daca amanetam toate obiectele,foitele, placutele, etx. etc. de la toate bisericile

Răspuns utilizator avertizat
| Angel0 a răspuns:

Pai nu rugineste, si este foita de aur foarte subțire, care costa putin.O folosesc pictorii care decoreaza bisericile.
http://www.foitadeaur.ro/produsedinaur.htm

| Rapunzell a răspuns:

Bisericile au lumina lui Dumnezeu peste ele, dar nu o vedem noi.

| monstrulet a răspuns:

Ca sa isi arate valoarea. smug

| mgtow a răspuns:

Nu e aur, ci lemn vopsit ca sa dea impresia ca e aur crezi ca popa are bani sa bage atat aur in biserica? Nu.

| aaaaaaaaaaaaa1234 a răspuns:

@ aia care sustin ca nu au aur bisericile. Mda, in Rusia sunt biserici cu aur pe ele. In Ro, nu stiu, nu-mi pasa, insa ustensila de aruncat fum are aur in ea, hainele au aur, bazaconiile pentru lumanari la fel.

| ShowTim3 a răspuns:

laughingFrate daca era aur pe ele nu mai existau deoarece veneau tiganii si daramau si ultimul altar pentru ultimul gram de aur laughing

| DorelSudoru explică (pentru ShowTim3):

Haoleu' moo da tigani e credincios

| IMC90 a răspuns:

N-au aur au haur laughing (mancatas)

eu unu n-am vazut cu aur, daca insa zici tu ca exista e o insulta la adresa copiilor care mor prin spitale.

| Deny1333 a răspuns:

Deci de-aia se chinuiesc copiii prin orfelinate, că pun ăştia aur pe biserică. Mna', şi mai zice lumea că preoţii n-au bani... oh go on

| Necrophagist a răspuns (pentru Deny1333):

Asa au simtit oamenii de acolo sa le faca, e un fel de jertfa si poate chiar din cauza ei copiii din orfelinate o duc totusi mai bine decat o puteau duce fara.Bisericile cu aur nu folosesc preotilor, ma si amuza, cu ce e mai bogat un preot ca merge la un loc public cu acoperis aurit?

| Deny1333 a răspuns (pentru Necrophagist):

Eu nu m-am referit că au pus preoţii aur pe biserică, era un apropo. happy
De ce o duc copiii mai bine? În biserică îl slăveşte lumea pe Iisus şi i se închină Lui; Iisus nu cere bogăţii, de ce am pune aur pe biserică?
Jertfă? Normal, jertfim soarta României ca să punem aur într-un loc în care oamenii merg să se roage, nu să se holbeze la înfăţişarea sa.

Un apropo? Tu ai pus asta in aceeasi idee.„Deci de aia" care merge cu topicul apoi „mda si mai zic".Ce apropo are aurul de pe cupola cu salariul preotilor,daca e aur pe cupola le creste salariul?
Sunt nihilist insa hai sa o tratam din punct de vedere crestin.Ok Iisus nu cere aur insa omul alege sa isi sacrifice din putinul sau la construirea unei biserici ce simbolizeaza casa divinitatii, pur si simplu hai sa ne uitam la cate vile si moll-uri inutile avem, de ce trebuie sa dam neaparat vina pe biserica ca n-avem bani de spitale.Cred ca orice lucru pus de la noi in scop religios are ca urmare o lupta contra raului, un pas spre a mai fi constanti in bine si rau, cum ar zice un crestin d-ala mai enervant „de-abia nu ne mai ducem"

| anonim_4396 a răspuns (pentru Deny1333):

@Deny1333 "Jertfă? Normal, jertfim soarta României ca să punem aur într-un loc în care oamenii merg să se roage, nu să se holbeze la înfăţişarea sa"
Vise coane vise http://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_funcțional
Romania in 90 era considerate cu 15-20 ani in urma tarilor civilizate acum vad ca stam bine suntem cu 160 parca
Retea de metrou inainte 89 65 Km 1n 14 ani
Retea metrou dupa 89 3 Km in 22 ani
Floata inainte 89 a a4 a in lume
Flotadupa 89 in 22 ani=o
Hidrocentrale construite inainte 89 toate
Hidrocentrale construite dupa 89=0
Industrie inainte 89 exportam
Industrie dupa 89 aproape 0
Locuri de munca inainte 89 cam 10.000.000
Locuri de munca dupa 89 4.000.000
Analfabeti inainte 89 aproape 0
Analfabeti dupa 89 10%
Datorii inainte 89 aveam de primit miliarde +2 miliarde in banca
Datorii dupa 89 suntem vinduti
Petrol inainte 89 al statului roman
Petrol dupa 89 golani
Gaze naturale inainte 89 statul Roman

| anonim_4396 a răspuns (pentru Deny1333):

Gaze naturale dupa 89 golani
Agricultura inainte 89 crapelnita din tara si exportam 1 miliard USD
Agricultura dupa 89 80% import si exportam praful de pe toba
Ce pretentii ai cind tara nici cuie de tabla nu mai face.
Ciment inainte 89 statul roman
Ciment dupa 89 golani+materia prima concesionata si o vind francezii cum vor
Aur inainte 89 statul roman
Aur dupa 89 golani
Fabrici de medicamente inainte 89 4-5 exportam
Fabrici de medicamente dupa 89 facem doar aspirine si importam
Plafar inainte 89 statul roman
Plafar dupa 89 musetel din Austria ca ala romanesc nu e bun chestie adevarata
Spitale construite inainte de 89 toate
spitale noi dupa 89 0
Spitale inchise inainte de 89 0
Spitale inchise dupa 89 sute
Gradinite si tot asa ca sunt s…
Uite ca sa pun si bomboana pe coliva inainte de 89 Romania facea basculante de 120t o sa zici niste hirburi ca trebuia o turma de boi sa tiriie de ele. Asta sa o crezi tu Cit costa una 300.000 USD ce importa pneurile si instalatia servodirectie.si restul made in Romania.O sa zici ca erau proaste si trebuia o turma de boi sa tiriie de ele =NU c Australienii baieti destepti la pretul uneia Americane iau 4 Romanesti 1 de rezerva si 3 munceau.Au facut treaba buna =DA O sa zici si ce soarta au avut, satai sa vezi, in 93 trimit fax ca vor piese de schimb raspuns din Romania =ioc aia le frigea buza urca in avion si vin in Romania si intreaba de fabrica sa ia piese =privatizata,dau ei fuga la fabrica =lacatul pus, intreaba lumea =fabrica de trista amintire daca vreti ceva din ea o duc cu slepul la topitorie in china
Romania exporta carne o sa zici cu ce =vagoane CFR vei zice stai ca se impute carnea =Nu ca erau frigorifice.Ce soarta au avut, mama china avea nevoie de Al aluminiu si ghici cine era ministreul transp care a semnat casarea vagoanelor si acum Romania =ioc

| Deny1333 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mi-aş fi dorit să înţeleg ce vrei să spui prin toate astea, dar ai vorbit mult şi degeaba.
Dar, înainte de 89 era bine, că era Ceauşescu la conducere. Mulţi îl plâng acum, dar au vrut democraţie. Na, democraţie şi se duce dracu' ţara!

Nu am spus că ăştia cu vile şi 15 maşini fiecare nu duc la prăbuşirea ţării, pentru că ei sunt printre motivele principale. M-am referit că nu e nevoie de aur pe biserică pentru că un creştin adevărat nu se închină la bani, se închină la Iisus.
De asta cei mai credincioşi îmi par oamenii săraci, pentru că ei ştiu să ofere înainte de toate. Şi zici că lumea-şi ia puţinul din puţinul lor şi îl oferă bisericii, să aibă aur... bun, dacă ar fi fost aşa, de ce nu s-au gândit să dea acei bani şi pentru alţi creştini? A dat la ştiri acum ceva timp că într-un sat e o biserică dărăpănată unde se cresc porci. Nu mai bine ajungeau banii ăia acolo să aibă şi oamenii ăia unde să meargă la slujbe decât să poleiască biserica lor cu aur? E egoism ăsta.

Şi oricum, sunt atâţia oameni săraci care ar avea nevoie de bani şi ei pun aur pe o biserică... mi se pare sfidare, dar mna'...

Şi în privinţa preoţilor... vrei să-mi spui că preoţii n-au din ce să trăiască? raised eyebrows

Necrophagist in ipostaza de avocat al preotilor
Bine,pe sistem Francisc de Assisi. Dumnezeu are deja totul dar nu e ciudat ca un bloc sa fie mai ceva ca o biserica? Icoanele, arta aceea a bisericii da un sentiment de transcendental, da o oarecare emotie.Fiecare cu gusturile lui oricum,si mie social vorbind mi-ar placea sa ma rog in cea mai saraca biserica din lume pe langa cei mai saraci dar exista si mentalitatea asta,de a incerca sa faci din altar o bucata din rai cu tot ceea ce ai mai bun la indemana lumes
Acei crestini ce dau pentru biserica cu siguranta dau si pentru cei saraci, gandeste-te ca o biserica de la mana la mana nu jefuieste un om de fapte bune astfel incat sa nu ii mai ramana sa mai dea si batranului pensionar de peste drum.
Vreau sa spun ca preotii nu au vreo vina in treaba asta, biblic vorbind sunt si mai ispititi ca noi or something like that

Ei, uite că poţi vorbi şi calm.
Şi aici spun că ai dreptate, în ce ai scris. De la mână la mână se ajunge şi la cei săraci... dar, totuşi. off, nu mai contează. Las-o moartă. laughing

Eu? Eu sunt mereu calm.S-o lasam balta e egal cu am dreptatelaughing.Ma bucur ca ai ajuns sa crezi la fel

nony
| nony a răspuns:

Ca sunt multi tántálái care cotizeaza non-stop.

| Owakey a răspuns:

Bună!

A donat popa de la ei din casă să apară bine la PRO TV.

Baftă!

| NoNameo a răspuns:

Nu au toate si din cate vad eu din avatarul tau te-ai desprins de credinta... Vrei sa intri intr-un brotherhood satanist din Romania? dai mesaj

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce ai tu cu aurul lor? te-a intrebat cineva de ce ai aur pe tine? de ce si-a pus becali aur pe cerbi? pe gard? pe acoperis? ca e considerat sfant, are si pictura? sunt banii lui, e treaba lui.biserica a furat de undeva? de la mine nu.am dat singur fiindca asa am vrut.cum ii cheltuie popa e treaba lui. daca eu vreau sa fac acoperisul de aur il fac fiindca asa vreau.si copiilor orfani le fac bine cat vreau daca vreau.e treaba magarului de unde beau oile apa? tu de ce stai pe TPU si nu dai banii pe curentul consumat unui azil? de ce nu folosesti timpul pierdut pe aici in voluntariat la o institutie neguvernamentala, ecologica.la o casa de copii, la o fundatie religioasa? esti ateu sau atee.ce treaba ai tu in gradina Domnului? de ce te uiti peste gard? astea sunt apucaturi?

Întrebări similare