Pentru că se merge pe ideea din Biblie că trebuie să dai Cezarului, ce e al Cezarului, dar câte se întâmplă în BOR ehehe totul s-a degradat. Au manipulat dogma cum au vrut pentru câștiga bani. Bisericile sunt afaceri momentan care nu dau faliment. Dacă nu ar merge nimeni la ele, ei ar muri. Pace.
Dumnezeu a intemeiat preotia si in Vechiul Testament, pentru ca apoi prin Intruparea Sa sa intemeieze si preotia crestina in Noul Testament.
Toata viata noastra se desfasoara sub auspiciile LIBERTATII. Grea misiune este preotia (sfanta in sine prin harul ce-l poarta), grea responsabilitate este LIBERTATEA UMANA (de arespecta ceva sau de acalca in picioare).
Toti doresc oameni vrednici, toti dorim sfinti. Tu de ce nu te-ai facut preot sa fii tu unul imaculat si sfant, asa cum dorim cu totii? E mai usor sa arunci cu pietre decat sa porti acea grea misiune?
Daca imi aduc bine aminte cazul, atunci cand acesta a fost dat la tv, era vorba doar de niste pungi aflate la subsol.
Ghidul respectiv, maicuta acuzata aici, nu este vinovata de nimci un lucru tendentios. Confuzia se pare ca apartine doar jurnalistilor care au "fabricat" ei insisi o stire cu material cu tot din moment ce nu se spune nicaieri faptul ca acele oseminte descoperite arheologic ar fi fost puse spre inchinare. Niciodata NU s-a intamplat asta...
Care adevar bai terchea-berchea? Eu nu vreau chitanta pentru lumanari. Sunt banii mei, impozitati, si ii donez cui vreau.
Cat despre cununie, inmormantare, botez, sunt evenimente rare in viata unei familii. De prin '95 incoace, am platit o singura data, marea suma de 60 lei, pentru o inmormantare. Daca te referi la taxa pentru cimitir, aia da, e 90 lei pe an, dar cred ca merge la Consiliul Local.
Bună!
Botez\inmormantare\cununie dacă nu-i dai o anumită sumă nici nu se uită la tine...Țin minte că a făcut ditamai scandalul ca să-i mai dea încă 20 de lei...Aaa știi că vine un preot ca să vă vestească sau nu știu de ce vine de Crăciun de exemplu, știi ce urât s-a uitat la mine că nu i-am dat nimic.Lumânări,prescuri și ce mai e pe acolo da faci ce vrei iei câte dorești sau nu iei deloc.
Oricum nu-mi mai zi terchea-berchea și nici în altfel pentru că eu nu te-am insultat.
O zi bună!
Fiindca nu traim intr-o lume perfecta, trebuie sa ne adaptam in orce comunitate fiindca oriunde sunt oameni rai si egoisti care nu vor sa incerce sa faca o lume mai buna. Plus ca in ziua de astazi, preotii, oamenii care ar trebui sa ne indrume pe calea cea buna, au ajuns sa se gandeasca la nevoile proprii.