Este o tampenie,masturbarea este recomanda dar facuta cu limita, faza cu pacate e o aiureala, ca femeie nu vad de ce ar fi pacat sa te masturbezi, nici ca barbat, pana la urma e corpul tau, daca mereu vei vi in lanturile religiei niciodata nu isi vei trai viata
Am pus-o fix la inceput, ma mir ca nu se vede. Si mai poti sa iei inca o intrebare din context, de ce masurbarea este considerata un pacat, cand biblia nu spune ca ar fi...
Mulţumesc de clarificări.
De fapt Biblia nu este doar un cod de legi menit să arate care lucru este păcat şi care nu. În primul rând ea conţine principii care ne pot ajuta să discernem personal dacă un lucru este potrivit sau nu.
Da, Biblia nu vorbeşte direct despre obiceiul masturbării. Dar gândeşte-te la următoarele texte:
1. Coloseni 3:5 : „Faceţi deci să moară mădularele corpului vostru care sunt pe pământ în ceea ce priveşte fornicaţia, necurăţia, pofta sexuală, dorinţele nocive şi aviditatea".
2. 1 Tesaloniceni 4:4, 5 spune: „Fiecare dintre voi. . . să dobândească stăpânire asupra propriului său vas în sfinţenie şi onoare, nu în pofte sexuale lacome ca acelea pe care le au şi naţiunile care nu-l cunosc pe Dumnezeu".
3. În Matei 5:28 Isus a declarat: "Dar eu vă spun că cine priveşte insistent o femeie în aşa fel încât s-o poftească a şi comis adulter cu ea în inima lui".
Oare persona care are obiceiul de a se masturba "omoară mădularele corpului său care sunt pe pământ în ceea ce priveşte fornicaţia, necurăţia, pofta sexuală, dorinţele nocive şi aviditatea"? Sau se poate spune despre ea că "nu pofteşte pe cineva" în mintea lui pentru a se excita?
"Cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul."Contravine dogmelor bisericesti aceasta forma de contraceptie.
Mai pe scurt, daca ai 13 ani si esti gravida...trebuie sa-l nasti, cresti, educi, chiar daca a fost viol.
Dumnezeu ne iubeste! mda...
Conform invataturilor sfinte, la 13 ani ar trebui sa se joace cu papusile!
Viol pentru tine, ce inseamna Ema? Act sexual cu consimtamantul celor doua parti?
Atunci...hmmm Cand te violez si eu?
Nu mai da reply, eu spre deosebire de altii imi aduc si contra argumente inainte de a posta ceva.
O zi cu ochii deschisi iti doresc!
Ii ceri prea multe
Ce vrei sa spui cu asta, rationalule?!
Omul ti-a zis ca iti doreste "O zi cu ochii deschisi". Pentru tine asa ceva e de domeniul SF.
Tu n-ai inteles! nu imi face placere sa comentez la adresa ei, are o varsta si o experienta de viata pe care vreau sa i-o respect. Daca-i mai zic cate ceva deplasat, fac asta pentru ca o cunosc de ceva vreme in virtual.
Scuze, dar e inutil comentariul tau.
Am dreptul la libera exprimare... daca nu iti convine... ghinion!
Te inseli amarnic. Rebeca s-a casatorit la varsta de 3 ani, asa ca fetele se pot casatori incepand cu varsta de 3 ani, conform Bibliei. Nu exista nicaieri o afirmatie in Biblie conform careia o fata de 9 ani ar fi prea tanara pentru casatorie.
Care rebeca?
Http://www.biblegateway.com/quicksearch/?quicksearch=rebeca&qs_version=RMNN
Nu vad varsta?
Http://en.wikipedia.org/wiki/Rebecca#Marriage_and_motherhood
Asta e o parere, din punctul meu de vedere absurda, istoric nu poate fi demonstrata iar biblic e contrazisa in totalitate! daca tu vrei sa crezi e treaba ta
1 rebeca mergea sa scoata apa de la o fantana dinafara localitatii
2 vasul pe care i-l avea pe umar avea o capacitate de 10l (vadra)
3 a dat apa camilelor insetate scotand apa din fantana, nu erau multe, doar o caravana
4Ii este ceruta parerea daca vrea sau nu sa se marite
Toate astea la o fetita de 3 ani, dac vrei sa crezi e treaba ta, nu spune ca e biblica!
Bine ca nu i-a iesit lui Rashi varsta de -20 ani (minus douazeci de ani). Aritmetica fie cu tine, fiule!
Nu e prima si nici ultima data cand exegeza lor se inseala!
Si unde scrie ca s-a maritat la 3 ani? De unde scoti o asemenea aberatie?
Daca nu te pricepi la aritmetica, foloseste o socotitoare.
Din calcule aritmetice:
Sara, care i-a dat nastere lui Isaac la varsta de 90 ani, a murit imediat dupa ce Avraam a incercat sa-l sacrifice pe Isaac, fiind atunci in varsta de 127 ani, ceea ce inseamna ca Isaac avea pe atunci in jur de 37 ani. Stirea despre nasterea Rebecai a ajuns la Avraam imediat dupa acest eveniment. Isaac era in varsta de 40 de ani cand s-a casatorit cu Rebeca, ceea ce inseamna ca Rebeca era in varsta de trei ani atunci cand s-a casatorit cu el.
Multumesc, prefer logica! O aritmetica facuta la cateva sute de ani folosind niste date transmise oral! Nu stiu ce de trebuie sa cred eu cand tu insuti le consideri basme!
Si mai zici ca noi suntem irationali! Cu siguranta s-a strecurat o eroare pe undeva.
Dar atunci cand o ploada de 13 ani se imbraca ca o curva si iese mulata toata noaptea pe la ora 11-12 nu-ti vine sa i-o pui; nu stii daca are 18 sau 12 ani.
Ce sa mai violezi bai fanaticule ca e tabacita rau.
Cine stie ce bunaciune se ascunde in spatele acelui avatar, ehe, nu stii tu nene...
Bun, sa o luam altfel. Iosif era logodit cu o adolescenta care a ramas bortoasa, deci nu era ceva in afara legii ca adolescentele sa ramana gravide (altfel Iosif ar fi ajuns la bulau ca pedofil, chit ca zic doua evanghelii ca ei n-avusesera contacte sexuale). Apararea lui Iosif ar fi fost: peste vreo 70 ani or sa scrie niste anonimi din auzite ca n-am fost eu, a fost Duhul Sfant. Detalii pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Almah
Dragostea fizica dintre un barbat si o femeie a fost lasata pentru ca familiile sa aiba urmasi si neamul omenesc sa poata continua existenta. Impreunarea trupeasca ar trebui sa serveasca acestui scop. Desigur ca asta implica si o anume atractie, pentru ca oamenii nu-s robotei. De asta masturbarea si metodele contraceptive sunt o cadere de la traseul omul, de la - daca vreti - destinul lui. Omul devine iubitor de sine si se foloseste de celalalt ca de un obiect al placerii sale sau se autosatisface, punandu-se in centrul lumii sale. Egocentrism dus spre extrem - nici animalele nu fac asa ceva.