Hmm.am atestate de engleza franceza,am fost olimpic la mate,geografie, istorie, romana am participat la n concursuri pe timpul scolii...etc.dar nu m-am schimbat.stiu din fiecare dar tot la religie ma intorc.inveti ca prostul de toate si realizezi ca de fapt nu stii nimic.religia te invata adevarul.nimic sa nu iti ia credinta. in ochii mei stiinta e 0 pe langa religie. lumea traieste in minciuna si manipulare. singura informatie pe care trebuie sa o stii este urmatoare:Dumnezeu si-a trimis Fiul la moarte p cruce pentru noi ca El sa ia pacatele noastre asupra lui si sa le sterga.prin moartea sa(Iisus Hristos fiind Dumnzeu) pacatele s-au sters.a fost data o pedeapsa eterna. Dumnezeu este etern. si El a murit. asta a facut Iisus Hristos.noi toti cei care credem ni El din toata inima practic ii vom da lui pacatele noastre si El plateste pentru ele ni locul nostru.ce dovada de dragoste mai vrei din partea lui Dumnezeu? ti-ai sacrifica copilul pentru niste straini? ei bine Dumnezeu a facut asta, pentru ca noi prin pacat am devenit niste straini fata de Dumnezeu. Daca crezi din toata inima ca El a murit pentru tine ca sa poti fi mantuita esti mantuita atat.e chiar asa de greu? e simplu. de asta nu vi fi mantuita doar cu faptele tale bune.pentru ca faptele noastre bune sunt picaturi de bunatate intr-un ocean de rautati.nu au nicio valoare.
In esenta ai dreptate tu. uita-te aici; afirma ceea ce ai spus tu:
http://www.youtube.com/watch?v=2cHnz3ho3uE
totusi incearca totusi sa inveti in asa fel incat sa iti ajute tie, sa iti dezvolte gandirea sa fii ager.dar sa nu iti acapareze timpul care il aloci rugaciunii.nimic sa nu iti ia timpul de rugaciune.
Noi nu me-am nascut ca sa ne facem ingineri sau mai stiu eu ce. Dumnezeu ne-a scos din negura nefiintei pentru ca ne iubeste si doreste ca noi sa ne mantuim nu sa construim blocuri sau sa rezolvam probleme la matematia.
Ai dreptate cu ''Viața omului este limitată, celule noastre se uzează de-a lungul timpului și devenim "caput" ''. Poate ca ai mai auzit pana acum '' Tarana esti si in tarana te vei intoarce''. Corpul nostru dupa ce murim putrezeste si se face ca tarana, dar sufletul nu poate sa moara, el este nemuritot. Uite ce zice Mantuitorul nostru:''Nu va temeti de cei va ucid trupul dar sufletul nu il pot ucide, temeti-va de cei ce va pot pierde si trupul si sufletul in gheena''.
`Ce o sa facem noi cu toate cunostintele astea din atatea domenii in viata vesnica? ` Pai bre desteptule,pana la viata vesnica mai este destul,deci trebuie mai intai sa traiesti in lumea reala,sa stii cum sa te descurci,sa ai o oarecare cultura generala,sa stii sa scrii,sa citesti, sa faci cateva socoteli banale ca sa nu te insele tzata floarea de la piata atunci cand cumperi cartofi, sa stii sa te exprimi.Comentariile alea la romana,despre care crezi tu ca nu au nici un rost, ca sunt inutile,alea te ajuta sa-ti dezvolti vocabularul,imagianatia,istoria,geaografia te ajuta sa ai o oarecare cultura generala (asta asa ca sa nu arati ca traiesti sub pamant). Dar daca tu crezi ca sunt inutile,nu te mai duce la scoala,stai acasa si citeste biblia, pregateste-te pentru viata vesnica, stai in lumea ta salbatica si asteapta viata vesnica ce va sa vie!
CE,MA?! Nici mie nu imi place scoala,pentru ca ne sunt bagate pe gat multe chestii, care desi ne vor influenta viitorul in general, nu ni-l vor influenta in particular.Religia prosteste oameni,fizica,matematica,si romana nu. Daca tu vrei sa stii doar religie,sa il venerezi pe zeul tau narcisist,egoist,si crud,n-ai decat,asa o sa ramai un habotnic si un fundamentalist idiot cu universul limitat,ce nu va avea cunostinte, si va fi norocos, daca o sa fie angajat cu ziua prin cine stie ce vagauna de sat.Viata asta vesnica a ta nu exista, e o amagire servita oamenilor, cu o garnitura generoasa de căcat pe langa.Religia fixeaza oamenilor niste idei care nu au fost dovedite,celelalte iti fixeaza idei dovedite,si le imbunatatesc,te fac sa gandesti, si sa nu fii o leguma crestina retardata.Ah, si vezi ca Raiul nu exista.
Tu zici ca ''alea te ajuta sa-ti dezvolti vocabularul,imagianatia, istoria, geaografia te ajuta sa ai o oarecare cultura generala (asta asa ca sa nu arati ca traiesti sub pamant)''. De aici imi dau seama ca nu esti deloc o persoana smerita, din contra esti foarte mandru/ mandra de cunostintele tale. Nu e bine, oricat am fe destepri, frumosi etc nu trebuie sa ne mandrim ci sa fim smeriti.
Sigur ca preferi sa nu comentezi, sigur ca zici ca nimeni nu stie ce e pe acolo. Tu nu cunosti pe nimeni care sa fie mai religios si nu ai de unde sa stii ca sunt destui cei care au vazut cum e in rai si cum e in iad si s-au intors pe pamant si au mai trait ceva vreme. Daca ma apuc sa iti povestesc drumul sufletului dupa moarte sau cele 24 de vami ale vazduhului o sa zici ca spun povesti sau ca nu sunt intreg la minte. Ce te-a determinat sa nu crezi in Dumnezeu? Si da, s-au incins spiritele cam rau la intrebare. Cred ca o sa o sterg daca mai posteaza careva ceva.
Pai atunci scupial in ochi pe Dumnezeu ca exista oameni care sa iti construiasca un bloc unde poti dormi linistit, atunci scuipal fiindca atunci cand te imbolnavesti exista doctori care sa te ajute si asa mai departe, se vede ai o minte scurta, dupa tine toti ar trebui sa se calugareasca sa nu isi valorifce talantul, bine ca mai exista oameni destepti ca tine te felicit
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Deci sincer, chiar ai drptate.
Trebuie si niste oameni inculti sa spele sosetele celor care totusi au faccut ceva in viata asta.
Tu fa religie si roaga-te, lasa-te de scoala si mergi si traieste in padure.
Succes!
Nu ma las de scoala. Ma rog in fiecare zi si sper ca intr-o zi sa fiu un sfert din ce a fost parintele Arsenie Boca, ca el nu o sa mai fie altul. Vad ca pentru tine viata inseamna sa ai bani. Ce faci cu banii dupa ce mori? Sau ai de gand sa fii ca faraonii care s-au ingropat cu bijuterii, bani animale si sclavi ca sa le serveasca in viata cealalta?
Dragule(banuind ca esti baiat),nu o sa iti zic ca pentru mine banii nu conteaza,da,conteaza,dar nu sunt totul.
Intr-adevar, pot zice ca parintele a fost de apreciat, dar tu nu o sa fi niciodata ca el doar rugandu-te.Am vorbit cu el o data,am mers cu parintii mai demult,cat inca era in viata,omul acela avea o cultura generala exceptionala pentru un preot,dar sa stii ca aia nu i-a trecut prin minte asa,deodata.
Iar dupa banii mei cand o sa mor,nu-ti fa tu griji,vad eu ce fac cu ei.
Scoala e importanta.
Parintele incuraja pe toata lumea sa mearga la scoala.
Dupa ce mor,e adevarat,nu mai fac nimic cu ei,dar din moment ce mor la un moment dat,asta-i sigur,cat traiesc,banii conteaza.
Intr-o zi ai sa te trezesti ca n-ai facut nimic, ca timpul a trecut si ca vei muri si nu vei ramane decat o amintire pentru cei ce exista.
Si atunci ai sa-ti dai seama ca a contat ce ai facut memorabil, pana cand mori,
PS.:Stand pe TPU nu-l ajungi pe parinte
Nu pot sa comentez nimic referitor la religei. Dar facerea unor probleme mai grele la mate si la fizica stimuleaza gandirea adica neuroni nu mai mor. Cu ajutorul fizicii, matematicii, stinetei, biologiei si altele mari oameni de stinta au descoperit lucruri importante pentru intreaga omonire. Iar textele care trebuie comentate la romana sunt pentru a dezvolta comunicarea pentru intelegerea profunda a textului. Daca intelegi textul intelegi si trairile profunde ale naratorului. Cartile, romanele, povestile inseamna creativitate, originalitate si inteligenta pentru observarea unor aspecte pe care multi nu le observa. Istoria analizata poate spune multe despre popoare, despre puterea lor, despre lupte, regi, domnitori, importanti care au facut ceva ce trebui tinute minte chiar si peste secole. Iar istoria inseamna si putina religie.Geografie este o stiinta importanta. Ajuta economia prin tipurile de vegetatie, soluri, hidrografie si clima. Relieful ajuta turismul care inseamna tot economie. Toate sunt imortante dar nu pentru oricine. Daca nu vrei sa inveti sa ai un viitor nu te duce la scoala, nimeni nu te cheama cu forta, nimeni nu te obliga. Si daca ai pomenit de religie(nu sunt eu foarte credincioasa) undeva in Blibie zice ca Dumnezeu i-a invatat pe oameni totate aceste stiinte.
Da,sunt mandra de cunostintele mele! Si stii de ce? Pt ca am muncit din greu si mi-am tocit coatele pe bancile scolilor invatand pe branci! Ma intelegi? si de ce sa nu fiu mandra? cand vad roadele muncii mele? e cumva un pacat? e cumva un pacat sa stii carte? sa ai cultura generala? sa inveti? sa mergi la scoala? Cred ca pacat e sa fii prost si incult! Cat despre profesori, ce sa fie in neregula cu ei? Iti spun eu ce e : au niste salarii de mizerie. Avand in vedere ca se ocupa cu fel de fel de specimene si ca suporta vrute si nevrute (insulte din partea elevilor) ar trebui platiti mai bine! Asta este in neregula cu profesorii,nu ca te invata pe tine carte! Si nu imi mai face mie teoria chibritului aici, ca nu esti in masura sa-mi dai sfaturi! Auzi, iti dai seama ca nu sunt o persoana smerita?.pai. ma cunosti asa de bine? Am facut cumva aceeasi scoala si nu stiu eu? am copilarit impreuna? sau? tu cunosti oamenii de pretutindeni? ai cumva harul asta? fii tu smerit si lasa-i pe altii sa decida pentru ei! Hai ca te-am pupat!
Mi-am dat seama ca nu esti o persoana smerita pentru ca te falesti cu cunostintele tale. Si chiar daca ai muncit ca sa stii atatea lucruri, cate din ele te ajuta sa te mantuiseti? Sau tu esti ateu si eu nu sitam?
Constat ca esti tare de cap! NU ai inteles nici macar un strop din ce ti -am explicat! nu sunt ateu,dar inainte de mantuire exista lumea reala,lumea in care traiesc si in care trebuie sa ma descurc, sa nu fiu tamp! lumea in care, daca sunt prost si nu am cap este vai de picioare! dar se pare ca nu ai cum sa intelegi! urasc prostia mai inainte de toate! lasa-ma cu mantuirea ca nu cred ca mergi tu mai des la biserica decat mine! p.s. sunt o pers foarte credincioasa, nu sunt ateu! dar nici incult! hai ca ma plictisesti cu polologhiile tale de tzanc!
Daca te plictisesc de ce mai raspunzi la intrebarile mele?
Hiii hiiii hai ca m-am amuzat copios 1+1=scufita rosie
))
Eu tot m-am saturat de scoala fiindca imi pierd timpul
si parintii mei ma pun sa-mi fac temele
eu am 10 la romana,matematica,stinta,istorie, ed-tehn, act-tem
parintii mei doresc ca sa fiu perfect dar daca o sa mai invat multe o sami explodeze capul m-am saturat sa fiu perfect
poate profesorii au fost si ei la scoala si pierdeau timpul ca noi si poate doresc sa se razbune
in orice caz eu asa cred
sora mea este norocoasa fiindca este clasa a 6 si are piciorul in ghibs si nu are voie sa mearga la scoala 1 luna
Bă,diriga mea e cea de bio și să mor eu de-mi place biologia
Plus că era să adorm la Istorie, Română și am adormit cu ochii deschiși în timp ce scriam la franceză+că în clasele mai mici(2-4) aveam o învățătoare de zici că era dracu(în fiecare zi ne întreba dacă am avut coșmaruri cu ea, mai ales de Halloween, doar asta ne întreba)
Profesorii=demenți duși cu capul
Și ceea ce am scris în prima parte(înainte de +) nu prea are sens deci nu are rost să o citești.