anonim_4396
| Anonim întreabă:

De credeti ca spun in biblie: Ajunge zilei necazul ei.
Matei: Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.
Este un pacat sa ne gandim la ce ar putea fi in viitor cu noi? Este fiecare zi atat de rea si plina de durere incat nu mai are rost sa ne gandim ce va fi, cand vedem clar ce se petrece in fiecare zi?
Sau se refera doar la faptul ca este un pacat sa incerci sa prezici viitorul, sa ghicesti ce va fi in urmatoarele luni sau an.

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu spune sa ne bazam pe El in ceea ce priveste ziua de maine. El este tatal nostru si va avea grija de noi, de cei ce s-au intors la El si L-au primit pe Domnul Iisus Hristos ca mantuitor personal si s-au nascut din nou, asa cum spune biblia. Nu trebuie sa ne temem, sa ne infioram, sa ne speriem de ceea ce va veni, Dumnezeu este Dumnezeul care ne poarta de grija in toate zilele, pentru ca ne iubeste, El are grija de noi, asa cum noi dupa ce adormimi si nu mai suntem constienti si nu putem controla ce se intampla in jurul nostru cand dormim, si nici nu ne putem apara ci suntem vulnerabili, tot El va avea grija de noi in toate zilele, noi ne bazam pe El in toate.

https://www.youtube.com/watch?v=-Xd4FKp4Bj8

5 răspunsuri:
| addicted4judo a răspuns:

Cred ca se refera la ce spui legat de ghicit, ca nu are rost sa stam sa ne gandim ploua sau nu, iti iei o umbrela mica oricum de rezerva. Nu trebuie sa incercam sa prezicem ce va urma trebuie doar sa ne pregatim pentru orice.

| Celcestietot a răspuns:

Dumnezeu nu doreste ca tu sa te chinui ingrijorandu-te pentru ziua de maine, ci doreste sa lasi aceste ganduri daunatoare pe seama Lui.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

E vorba doar de îngrijorare. Acest sentiment duce la îmbolnăvire psihica. Dumnezeu nu ne vrea pesimiști, ne vrea optimiști. Plini de nădejde si nu de ingrijorare. Daniel J.Siegel in cartea sa "Mintea - o călătorie spre centrul ființei umane" explica mai clar ce a vrut sa spună Isus: " Preocuparea excesiva fata de trecutul evident, îngrijorarea exagerata fata de viitorul înșelător, ambele ne fac sa ne distanțam de prezenta care ne trezește mintea la realitate si tot ambele ne împiedica sa ne afundam in viață aflata in adâncul nostru si intre noi".

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

De asta va adunati comori pe pamant

| GicaGigekGica a răspuns:

Ajunge zilei necazul ei. Nu trebuie sa te mai gandesti "maine ce mananc" sau "maine ce fac la test" pentru ca in primul rand ziua de maine poate nu e a ta. Poate mori pana maine. In al doilea rand Dumnezeu are grija de noi, ai vazut tu pasarile cerurilor sa isi pregateasca hrana? Nu, si totusi traiesc si au mancare