| crestiniromani a întrebat:

De unde credeti ca se trag uriasii din Biblie?

33 răspunsuri:
| martzian a răspuns (pentru danay72):

"Iuda6" - Contextul versetului este unul al imoralitatii sexuale. Contextul general al episolei este legat de invatatorii falsi. Este important sa nu scoatem un verset din context si sa il legam de un altul de la celalalt capat al Bibliei, pentru a ne forma o teologie proprie. Paralela Geneza 6:2 / Iuda 6 este fortata, mai ales daca te uiti la explicatiile mele de mai sus. Dar este bine sa vedem si ce spune de fapt acest verset, pentru a ne lamuri pe deplin.

Daca ne uitam la cuvintele Domnului Isus (din Matei 22:30) ingerii nici nu se insoara nici nu se marita. Cum, in Scriptura, casatoria ofera contextul pentru sex, tragem concluzia ca ingerii sunt asexuali. Daca vreti o explicatie plauzibila cu privire la exemplele de imoralitate sexuala prezentate, aceasta poate veni prin posedarea omului de catre duhurile necurate. Exemplele din Biblie permit analogia, dar nu avem nici un indiciu asupra faptului ca ingerii s-au casatorit si au avut copii. Iar a spune ca urmasii lui Set erau ingeri... nu e doar neadevarat dar e si hilar, naiv!

Hai sa ne uitam la termenul din original pentru "locuinta" (apropo de Iuda 6). Acesta este "oikētērion" (rezidenta). Termenul deriva din "oikeō" care inseamna a ocupa, a detine, a coabita. Astfel, ideea de control asupra trupului si mintii oamenilor cazuti in astfel de pacate (sexuale) este mult mai plauzibila decat aceea ca ingerii s-au autodepasit si au inceput sa faca copii in stanga si in dreapta. Iar daca ar fi fost cazul de o astfel de grozavie, sunt sigur ca subiectul ar fi fost clar prezentat, nu era nevoie sa vorbim pe baza unui singur verset scos din context...

Sfatul meu este sa ne informam inainte de a lua de bun ce spune unul sau altul.

| unbaiatanonim a răspuns:

Din mintile schizofrenice ale unor oameni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imaginatia omului cred.