| CoquineNoire a întrebat:

Doresc sa ma adresez exclusiv ateilor (de orice varsta), punand cateva intrebari despre ce intentii au in legatura cu slujbele religioase care vor avea loc, inevitabil in vietile lor, alaturi de alte lucruri ce au legatura cu religia.
Ati accepta sa va botezati copilul?
Veti tolera ca el sa mearga la orele de religie de la scoala?
Sunt sigura ca voi, in postura de parinti atei (sau macar unul din voi), v-ati gandit daca este ok ca mintea celui mic sa fie incarcata cu lucruri lipsite de logica si alte povesti.
Deci, ce veti face? Veti urma acele ritualuri de dragul lumii (de dragul celor apropiati care sunt crestini), pentru ca apoi sa-l lasati pe copil sa urmeze ce religie doreste?

Doresc sa aflu pareri, fara sa creez alte polemici.

Răspuns Câştigător
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Da. Mi-am botezat copilul.
Acum e clasa a 7-a si a participat la toate orele de religie! Nu am avut dicutii cu ea pe teme religioase serioase decat acum de Paste. Si asta pentru ca se minuna de ce nu merg la Inviere happy
I-am explicat pe scurt ca am alte convingeri, fara a influenta. Va alege singura! happy
Daca va dori sa afle mai multe de la mine bineinteles ca ii voi explica!
Vezi tu, cand ai copii mici e foarte greu chiar imposibil sa il fortezi sa devina ateu!
Copilul vrea sa cunoasca, sa mearga la Biserica impreuna cu ceilalti copii. Prietenii il intreaba ce i-a adus iepurasul, etc.
Si nu e vorba doar de asta, de ochii lumii! Ci e bine sa-ti lasi copilul sa cunoasca si latura aceasta. Religia!
Pe mine ce ma calca pe nervi e ca nu se studiaza istoria religiilor! Dar asta e alt subiect! Ma calca pe nervi si popa care imi vine acasa cu Botezul...dar si asta e alt subiect! happy

34 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

"Se dorea infiintarea unui crematoriu uman la Cluj si altul la Iasi, nu stiu cand si cum...Din ceea ce citeam eu pe site-uri, populatia nu este de acord. Biserica, nu mai vorbim. Vor desfiintarea celor deja existente:

"Încheind, ne exprimăm credinţa fermă că de aici înainte nu se vor mai întâmpla cazuri ca acestea. (…) Suntem siguri că într-o bună zi, nu prea depărtată, vom citi în Monitorul Oficial decretul de desfiinţare a crematoriului, cuptor de trupuri omeneşti şi loc de sfidare a credinţei româneşti.
Cine vrea să se ardă s-o facă acasă la el, cu uşile zăvorâte. Sufletul poporului nostru n-are nevoie de asemenea spectacole."..."

Suntem mai înapoiaţi decât credeam...

| CoquineNoire explică (pentru мιнαɛℓα36):

Nu ati deviat, e interesant ce am citit pana acum, si incinerarea are legatura cu ateismul.
deviati daca incepeati sa depanati amintiri, sa chat-uiti aiurea sau sa confundati intrebarea mea cu o camera de hotel.; atunci ziceam cuiva sa se care in privat.
mersi de raspuns, si nu numai tie.

| traiescdeciexist a răspuns:

Da as accepta. De ce nu? cand va creste
18+ am sa-i explic ce este crestinismul si ateismul, el va decide daca vrea sa ma asculte el o sa decida ce vrea sa faca. Si tot el va decide daca vrea sa participe la orele de religie.Dar nu ii voi baga in cap preamult chestia asta cu religia ca sa nu se sperie.

| eliaclodia a răspuns:

Ce conteaza ce o sa faca fiecare. Doar nu ne luam unul dupa altul, nu? Fiecare cu calculele lui.Nu mai sunt atee m-am razgandit. Ma fac agnostic. Eu confundam ateismul cu a fi suparata pe oameni.Credeam ca ateismul inseamna ca nu crezi in oameni. Nu glumesc. Eram confuza.