Nu. A creat o ierarhie in creație, cine alege sa se supuna de buna voie autoritatii Lui are o viata fericita.
Iahve? In spatele lui erau frustrați, impotenți reîncarnați in mulți din ziua de azi, cum sa fii misogin că mama ta ți a dat viață? E gândirea acelor persoane din trecut
Ipavel scrii tampeni,satanel face voia lui Dumnezeu, Dumnezeu ispita lumea prin satanel,vezi Iacov,a pune că Dumnezeu are rival este blasfamator, Dumnezeu este totul iar totul se întâmplă conform lui, Dumnezeu a predestinat totul,el este în trecut, prezent, viitor, nimeni nu face nimic din ce el nu a predestinat, Dumnezeu știe totul, tot el mi-a pus aceste vorbe in gura - căci și scrie că va pune vorbe in gura oamenilor, căci cei care se dau sfinți mulți nu vor intra
NU, nu sunt de acord! Daca tu nu stii pe ce lume traiesti asta inseamna ca lumea nu mai exista? N-ai minte nici cat o gaina ca daca ai avea ai folosi-o si ai studia ce vrea Dumnezeu si ai vedea ca Dumnezeu vrea sa alegi intre EL si diavol, intre bine si rau! Nu are nici cea mai mica legatura cu sclavia! Si nu, nu poti alege sa fi neutru caci undeva trebuie sa mergi cand mori si asta nu e o alegere! Esti ca si un animal de companie care cand este cumparat trebuie sa mearga cu stapanul lui, nu are alegere dar asta nu il va transforma in sclav ci pur si simplu apartine stapanului! asta mai pe intelesul tau...
Biblia susține sclavia prin legislatie si exemplu personal.
Daca zici tu... probabil esti crestin si inveti din biblie de mic copil de aceea stii atat de bine
Https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_and_slavery
Daca te uiti la notele de subsol, sunt multe carti scrise de profesori universitari de Biblie crestini.
Din dovezile arheologice reiese ca bisericile crestine aveau sclavi (ai bisericii respective).
Misogin e 100%, iar despre sclavi sunt multe pasaje care susțin sclavia și nu știu dacă este vreun pasaj care să o condamne. Dacă te referi că oamenii ar trebui să fie niște sclavi ai lui Dumnezeu, și ăsta e un lucru adevărat sugerat de sintagme ca "robul lui Dumnezeu", care dacă nu mă înșel în original era "Sclavul lui Dumnezeu" care e oricum același lucru.
De ce ar avea nevoie un zeu atotputernic care se presupune ca a creat universul, de sclavi? La ce i-ar folosii?