| AirănMeidăn a întrebat:

Este adevarat ca spunand" In numele Tatalui, al Fiului, al Sf.Duh" il chemi pe Dumnezeu sa-ti asculte rugaciunea sa zic asa, si spunand "amin" e ca si cum ai incheia rugaciunea? De exemplu la religie mi s-a spus ca la inceputul rugaciunii se spune doar " In numele Tatalui, al Fiului, al Sf.Duh" fara "amin". Doar la sfarsit se rosteste si "amin".

Voi ce parere aveti?

19 răspunsuri:
| DarkAndDreary a răspuns:

Din ce mi s-a spus mie la orele de religie " In numele Tatalui, al Fiului, al Sf.Duh " Se spune la sfarsit in timp ce-ti faci semnul crucii apoi zici " Amin ".

| danay72 a răspuns:

Amin inseamna asa sa fie, adica esti de acord cu ce se spune in rugaciune, iar in rugaciunea Tatal nostru gasesti un model despre cum sa te rogi.Matei6:9-13

| whatevernvm a răspuns:

Depinde, nici eu nu prea am auzit persoane care sa zica la inceputul rugaiunii dupa "In numele Tatalui...", dar atata timp cat inseamna "asa sa fie" nu cred ca ar fi pacat.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu Il chemi, ci in numele sf Treimi zici si faci acea rugaciune, amin = asa sa fie; toata viata noastra lui Hristos sa o dam nu altcuiva

| zurick a răspuns:

Chiar contează cum se spune? Te ajută cumva dacă spui așa? Nu te ajută de loc tu doar faci ceea ce fac toți fără nimic altceva.

| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Da asa e cum s-ar zice incepi dialogul cu dumnezeu.
in numele Tatalui, al Fiului si al Sf Duh se zice si la inceput si la sfarsitul rugaciuni si Amin

| AirănMeidăn explică (pentru zurick):

Nu, dar eram curioasa pentru ca inainte sa mi se spuna asta la religie nu mai auzisem altundeva.

| sublime89 a răspuns:

Si eu am invatat ca si tine. Oricum, nu prea are importanta cand spui... sau daca spui.

| Alphawolf a răspuns:

Dumnezeu trebuie sa existe ca sa il poti chema sa te asculte. Eu cred ca spunand rugacinea te influentezi singura...

| anonimg a răspuns:

"Intr-o zi, Isus Se ruga intr-un loc anumit. Cand a ispravit rugaciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: "Doamne, invata-ne sa ne rugam, cum a invatat si Ioan pe ucenicii lui."" (Luca.11:1)
Astazi cine ne mai invata daca El S-a inaltat la ceruri, si daca si apostolii au murit?
"Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra: caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite." (Romani.8:26)
La orele de religie trebuie sa se studieze Biblia.

| zurick a răspuns (pentru AirănMeidăn):

Multe lucruri se spun la ora de religie.L-am crezut doar când a spus că Iisus NU s-a născut pe 25 decembrie.

| Jardelin a răspuns:

Da, asa e! Se incepe cu "In numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh!" si tot asa se si incheie numai ca la sfirsit mai spui si "Amin".

Stii care este sensul zicerii "In numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh"? Sensul este ca, ceea ce faci sau urmeaza sa faci este pentru Dumnezeu si inchinat lui Dumnezeu, pentru a Sa slava! Iti recomand cat demult poti in viata ta, atunci cind incepi sa faci ceva sau vrei sa faci ceva, sa spui in gind cuvintele de mai sus.

Dar stii cum trebuie sa te rogi? Stii are este ordinea intr-o rugaciune? Uite asa:

1. Mai intii faci semnul crucii si spui "In numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh!"

2. Apoi dai slava lui Dumnezeu spunind "Marire tie Doamne, Slavă Celui ce ne-ai dat nouă lumina sau Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, etc., etc."

3. Apoi ii multumesti Domnului din toata inima pentru tot ce ne-a dat, pentru grija ce ne-o poarta si pentru dragostea Sa pe care o revarsa asupra noastra.

4. Abia acum, dupa ce i-am dat slava lui Dumnezeu si i-am multumit din suflet pentru tot, putem sa-i adresam rugamintea noastra. Poti sa-i adresezi Domnului rugamitea folosind cuvintele tale sau poti sa zici rugaciunea Tatal Nostru, care este o rugaciune foarte frumoasa!

5. Incheiem facindu-ne iarasi semnul crucii si spunind "In numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh, amin!"

Dumnezeu sa te binecuvinteze cu dragostea si mila sa!

| Adryan_Dan_1991 a răspuns (pentru anonimg):

Sunt de acord cu ulti fraza pe care ai ziso. in scoli ar trebui sa se invete din biblie nu din carti care pot fii si modificate anumite lucruri.

| AirănMeidăn explică (pentru Jardelin):

Multumesc.

| AirănMeidăn explică (pentru Alphawolf):

Esti ateu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Adryan_Dan_1991):

Da,de-acord mai multe indoctrinare iudeo-crestina, genul tau de gandire imi provoaca sila.
Acu sa fiu on topic, destul de interesant se vede aci un ritual de evocare in toata regula.

| milan9 a răspuns:

Cei prezentati prin nu stiu ce materiale tendentioase chiar nu au ce cauta in misiunea preoteasca! Exista si astfel de cazuri regretabile.

Cazuri de "lipsă de vocaţie" au existat mai mult sau mai puţin şi în timpul Mântuitorului şi al apostolilor. Şi ei se confruntau cu necesitatea unei aspre selectări a oamenilor care doreau să poarte o astfel de sarcină a preoţiei.

| milan9 a răspuns:

Acestea sunt niste formule mai speciale, bilbice, ce insotesc rugaciunile comune ale Bisericii, rugaciuni oficiate de purtatorii de har divin - preotii.
Dumnezeu asculta insa orice rugaciune pe care o intrepti catre
El.