Stiinta spune ca universul are un inceput, de aceea i s-a calculat si varsta. Teoria big bang e o descriere a extinderii universului de la ceva miniscul dar dens la universul in forma actuala. Dupa cum spune stiinta materia, timpul si spatiul au inceput la big bang si stiinta studiaza de fapt interrelatiile dintre timp materie si spatiu dar e evident ca nu poate aduce dovezi materiale pentru ce era inainte de materie adica ce a cauzat materia. Daca universul ar avea o cauza si acea cauza ar avea la randul ei o cauza si asa mai departe si inainte de orice proces de cauzare n- ar fi existat nici o entitate necauzata dar cauzatoare nici nu ar fi inceput vreodata un proces de cauzare.Nimicul nu cauzeaza ceva.Tocmai existenta unui univers ca al nostru cu un inceout e dovada ca trebuie sa eciste o cauza necauzata dar cauzatoare care sa sustina lantul cauzal al existentei.Si daca materia are un inceput inseamna ca cauza ei trebuie sa fie in afara ei, sa fie i- materiala.Si daca timpul are un inceput inseamna ca cauza lui trebuie sa fie- a- temporala si la fel cauza spatiuluu trebuie sa fie supra- spatiala.Si daca in acest univers exista persiane care sunt capabile de constienta de sine, capabile de relationare e vrrosimil ca si cauza universului sa fie personala. O cauza imateriala, atemporala, supraspatiala si personala incroe sa semene destul de mult cu Dumnezeul Bibliei.
"Si care e motivatia corecta pentru a deveni ateu?"
Discutia are de fapt alt inceput. Ca sa (re)devii ateu, intai trebuie sa ajungi credincios. Cum ajungi asa? Incepand sa crezi tot felul de povesti pe care le auzi in jurul tau, influentat de reclamele pe care si le fac diverse organizatii care vand varii iluzii mistice, si nu in ultimul rand pentru ca e mai comod sa crezi ca un spiridus, sau mai multi, te pot ajuta in diverse feluri si mai ales ca daca mori, de fapt nu mori, si mai sunt si alte cauze. Asta cu nemurirea, e atractia principala a povestilor. Drept urmare, pentru a corecta asta, trebuie doar sa intelegi ca totul e poveste, reclama, nu exista nimic care sa conduca spre o idee de genul asta, si ca de fapt toate astea sunt promovate doar cu scopul ca niste organizatii si/sau persoane sa obtina diverse beneficii financiare, influenta si notorietate. Faptul ca te-ai enervat tu pe spiridus pentru ca ti-a dat un sut in fund iubitul, nu te ajuta cu nimic in intelegerea falsitatii povestilor crestine. Nu de aia nu exista Dumnezeu. Asta nu e un argument valabil. In consecinta, dupa cum s-a vazut, nu te-a ajutat cu nimic abordarea asta, ai revenit la vechile metehne dupa un timp.
Sa mai si radem: https://www.snopes.com/fact-check/teaching-arabic-numerals/
Eu cred in Dumnezeu.
Dar iti spun pe sleau ca nu exista niciun fel de dovezi: nici ca Dumnezeu exista, nici ca Dumnezeu nu exista.
Dovezi ale inexistentei nu ai cum sa gasesti, din moment ce dovezile sunt lasate doar de ceva care exista, daca intelegi la ce ma refer.
Ceva ce exista lasa dovezi ale existentei, iar ceva ce nu exista nu are cum sa lase dovezi.
Simpla lipsa de dovezi ale existentei, sunt dovezi clare ale inexistentei.
Nu am spus asta.
EDIT. Scuze, am vazut acum ca nu mi-ai raspuns mie.
mODIN întreabă:
AndreiAdrian026 întreabă:
AndreiAdrian026 întreabă: