| OOOLEOOO a întrebat:

Explicati-mi eventul crestin, in care Satan va fi legat 1000 de ani.

12 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

''Aceasta este intaia inviere. Fericiti si sfinti sunt cei ce au parte de intaia inviere! '' Apocalipsa 20:5, 6.
''Ei au inviat, si au imparatit cu Hristos o mie de ani''. Apocalipsa 20:4, Cornilescu, ultima parte a versetului. O inviere va avea loc la inceputul celor 1000 de ani.

| EmaS a răspuns:

''Ceilalti morti (cei pacatosi) n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani.''Apocalipsa 20:5. ''toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele, vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor invia pentru judecata.'' Ioan 5:28, 29.
Cea de a doua inviere are loc aproape de sfarsitul celor 1000 de ani. Cei rai vor fi inviati cu aceasta ocazie. Este denumita si invierea celor osanditi.

| Ad1tza a răspuns (pentru EmaS):

Ii adevarat ca Dumnezeu cunoaste daca un om va fi mantuit de la nasterea sa? nu stiu unde am auzit sau daca stiu din biblie vreau sa-mi comfirmi tu astahappy sau sa negi...

| EmaS a răspuns:

Avand in vedere atributele lui Dumnezeu in atotstiinta Lui El cunoaste tot drumul vietii tale si alegerile pe care le vei face, dar El nu intervine in ea decat daca tu doresti acest lucru si ii ceri ajutorul.

| Ad1tza a răspuns (pentru EmaS):

Ai dreptate in ce zici. Ce zici de asta tu cum ai comenta asta? http://www.tpu.ro/......e-si-vrea/

| EmaS a răspuns (pentru Ad1tza):

Ti-am raspuns acolo.Pa!

| unul1 a răspuns (pentru Ad1tza):

Iti dau eu un argument: ne-a dat libertate de decizie.

| danut a răspuns:

Din nefericire tratarea acestui eveniment s-a "pierdut" in marea majoritate a religilor protestante si neoprotestante cu toate ca de la inceputul protestantismului si pana in jurul anilor 1850 acest subiect era bine cunoscut si inteles. Biblic, Isus Hristos vine si isi ia cu sine pe cei credinciosi (tratata in Biblie ca eveniment marcant cu Prima Inviere) iar omenirea NEMANTUITA trece in nefiinta datorita dezastrelor ce se abat asupra pamantului (fenomene naturale si razboaie le nivel general). In acest moment Satana ramane doar el pe pamanat, printre ramasitele ramase timp de 1000 de ani. Se considera ca este legat deoarece nu poate parasi pamantul. Dupa 1000 de ani Isus Hristos cu cei mantuiti REVIN pe pamant IAR atunci are loc si a doua inviere cand vor invia toti oamenii care au existat pe terra pentru Judecata Finala. Satana, vizibil pentru toti v-a incerca sa poarte o ultima batalie cu Dumnezeu dar fara succes. Fiecare ins isi v-a revedea faptele si viata recunoscand fiecare greseala a sa. Fiecare isi va primi "rasplata" in functie de fapte. Cei ce nu L-au acceptat pe Hristos ca INLOCUITOR al sau personal v-a plati el pentru pacatele sale DEOARECE pacatele cer o rascumparare prin MOARTE si daca Hristos nu a murit pentru tine atunci mori TU. Aceasta se numesre Biblic, Moartea a Doua sau moartea Vesnica deoarece nu mai exista o alta inviere. Pedeapsa nu va fi cum isi imagineaza unii, vesnic ci doar o pedeapsa dar si in functie de cat de mult rau a facut va fi mai aspra sau mai rapida. De aici incepe vesnicia. P.S. Cei ce vor fi cu Isus Hristos in timpul celor 1000 de ani vor vizita toate lumile locuite din univers. De aia sunt necesari 1000 de ani.

| danay72 a răspuns:

Dupa sfarsitul lumii, Dumnezeu il va lega pe Satan 1000 de ani si arunca in abis pentru ca sa nu mai poata induce in eroare natiunile, timp in care pe langa supravietuitorii Armaghedonului vor fi inviati si oameni care n-au avut ocazia sa invete despre Dumnezeu si cei drepti care au fost slujitori a lui Dumnezeu. Apoi cand se vor sfarsi cei 1000 ani Satan va fi dezlegat pentru putin timp, apoi distrus. Apocalipsa20:1-10,Apocalipsa16:14-16.

| RAY a răspuns:

Orice om care gandeste e ateu

blog adevarata istorie a universului =profil

| rocco09 a răspuns:

Sunt mai multe explicatii probabile, textele biblice lasa loc de mai multe interpretari! desi cei mai multi o sa spuna ca varianta lui e batuta in cuie!

| Ad1tza a răspuns:

Hm. Uite parerea mea. Dumnezeu spune ca un an la el ii cat 1000 de ani la noi. Deci aicea spune ca-l va lega pe Satana pentru 1000 de ani.Aicea nu mai vine vorba de oameni ci de Satan adica timpul lui Dumnezeu. Deci 1000 de ani de-a lui Dumnezeu este enorm de mult. Prin asta se poate referi la vesnicie sau printr-o perioada lunga de timp. Poate Dumnezeu il va ierta pe Satana. E doar o parere...