În Biblie scrie ca nu e ok sa crezi în lucruri de genul asta, sau sa încerci sa invoci chestii malefice indiferent dacă exista sau nu ca e păcat.Singurul lucru pe care trebuie sa îl invoci este bunătatea și puterea lui Dumnezeu,și tot acel lucru sa fie și cel în care sa crezi fără vrăji, farmece, ghicit sau alte nebunii.
Acum nu avem de unde sa știm dacă exista pe bune sau nu paranormal, sau dacă cineva undeva (nu ghicitoarele de pe la noi de buna seama) chiar poate sa facă anumite magi negre/albe sau vrăjitorii.Dar cred ca atâta timp cât nu ne afundam sa credem în ele, nici nu au cum sa ne afecteze.
Broahahahaha! Deci avem cateva sute. Mii, milioane, poate MILIARDE de civilizatii in universul asta, un univers aflat in continua expansiune si transformare, univers pentru care intreaga existenta a sistemului nostru solar de pana acum e mai scurta decat o clipire a ochilor unui copil care nu apuca sa prinda majoratul, iar tu crezi ca ar fi niste forte care se activeaza in momentul x, care moment e nesemnificativ pentru vreo 65% din populatia planetei oricum? HAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Astea sunt fix chestiile alea puerile care ii tin pe oameni departe de crestinism. Lumea se preocupa cu superstitii si povesti de groaza in loc sa fie preocupati cu valorile pe care ni le-a transmis Iisus si apostolii.
Ca vorbesti de mexicani, era un documentar despre dependenta de coca cola la ei si era o vrajitoare care credea ca coca cola e medicamentul pentru orice boala.
Cum vreti sa ia lumea in serios crestinismul care e despre valori morale, iubire si intelepciune cand sunt atatia care fac tocmai contrariul?
Din punct de vedere religios, nu există nici o interdicție de genul ăsta să nu ieși din casă în Săptămâna Mare.
Sunt multe altele pe care nu trebuie sau nu e bine să le faci, dar asta cu ieșitul din casă nu e.
Ai dreptate aici.
Dar totuși cum Săptămâna Mare ar fi mai plină de încărcătură spirituală, nu credeți că și Satana se luptă cumva să iasă din purgatoriul ăla și să atace spirite umane?
De fapt întrebarea ar fi trebuit să fie adresată sub această formă : "Voi ați simțit/experimentat vibrații sau sentimente mai pline de încărcătură în acea perioadă a anului?"
Lol!
Ești deja malefic acum.
Te iei de cea mai puternică sărbătoare a noastră, a creștinilor.
Și da, există forțe malefice, dar și angelice în Univers.
Îți recomand acel documentar Netflix. Dacă nu crezi, e totuși bun de vizionat într-o noapte cu lună plină, ploioasă și având și o lanternă într-o mână și cana cu ciocolată caldă și floricele în cealaltă mână sau de ce nu, mai bine un crucifix.
Ehhh, poate schimbi și ciocolata caldă din acea cană cu ceva aghiasmă. Cred că și cel mai sceptic om, ar deveni crezător după acel documentar. Păcat că am uitat cum se numea.
Ok, mister Bubico, mulțumim. Dumneata te-ai apropiat cel mai mult de esența întrebării mele. Curiozitatea mea era dacă cineva a simțit, chiar și sceptic fiind, ceva în perioada aia, evident, cum acel băiețel experimentase și povestise, mă gândeam că poate nu e unicul din Univers.
Deci nu ne povestești și nouă despre ce este vorba în experiența ta paranormală? Măcar esența.
Ahhh, sunt însetată după povești de genul. Netflix deja nu a mai găsit subiecte, le-a epuizat pe toate, chiar și pe cele de film, chiar și pe documentarele cu povești reale.
Off, off, domnule Dracula, cam sceptic pentru cineva din rasa dumneavoastră paranormală de creaturi nocturne și însetate de sânge, dar evident inteligente și elegante. Mă rog, cel puțin așa erau prezentați vampirii în filme.
Dumneavoastră ar fi trebuit să fiți primul care simțiți clocotirea aceea fierbinte a creaturilor invizibile. Vampirii au un al 6 lea simț, la fel ca și vârcolacii.
Ahhh, haideți că deja mi-ați trezit mie inspirația pentru povești îngropate de mult cu acești vampiri mistici. Cred că deja vizualizez și niște lupi. Ahhh, ce povești îmi inspirați acum. Văd deja și niște vulpi.
Spirite și energii malefice exista pe tot mapamondul, sunt "oamenii umbra" energii cu o vibrație joasa. "Oamenii umbra" sunt demoni care se hrănesc cu emoțiile negative ale oamenilor.
Atât de tare te a marcat acel documentar că ai și uitat cum se numea. Eu clar.
Crezi că universului ii pasa de o religie inventata unde pe o mica planeta?
Știu un om ce se da foarte credincios, tine posturi, donează la biserica etc.Iar în perioada asta când el normal e în post acuza pe toată lume ca îl ispitește la păcat (în sensul ca îl enerveaza), cu toate ca el se cam ia de toată lume aiurea.
Nu stiu dacă pot sa spun ca îl încearcă satana, sau mai de graba el e satana spunând mereu despre el ca e milostiv și bun și asa mai departe.Un om cu adevărat bun sau credincios nu se lauda și nici nu acuza alți oameni de pitici lui de pe creier.
Eu nu am simțit niciodată în preajma sărbătorilor vreo vibrație sau încărcătură în sens rău.Ba din contra.De fiecare data când vin sărbătorile eu ma simt super bine și am senzația ca totul e mult mai frumos.
@StrongHeart: Crestinismul e pueril cap-coada, sa fim seriosi. Ce a transmis pletosul si gasca lui de fani? Ca tac'su e atotputernic si nu ai nevoie de intermediari ca sa discuti cu el. Ce fac acum majoritatea crestinilor? Toarna cu nemiluita bani in buzunarele unor nemernici care se erijeaza in reprezentantii divinitatii printre noi. Nu stiu cum iti merge tie asta pe git, dar mie imi da mereu cu virgula.
Care sarbatoare e fix suprapusa peste sarbatorile pagine care aveau loc in aceeasi perioada, pentru a usura trecerea la crestinism a celor ce parca nu ar fi vrut sa fie omoriti pentru ca slaveau natura sau diverse zeitati mult mai ok decat constructul crestin...
Fa un exercitiu de imaginatie si gindeste-te ce ai fi purtat la git daca in povestea in cauza, in loc sa fie crucificat era spinzurat, inecat, sau - best of all - violat pana la moarte?
Ok, deja e too much, pentru urechile mele, care s-a botezat într-u Numele Lui, și de atunci se împărtășește cu Sângele Lui. Ca să nu mai spun că prin venele mele curge și din Sângele Lui.
Cred că este valabil și pentru tine. Totuși ai spus că ești creștin. Bănui că ai respecta tradițiile.
Oricum ar fi, da, sunt atât legi, date de El, dar chiar și de nu ar fi totul așa, ba chiar de ar fi o minciună gogonată totul, sunt legile noastre creștine, ceea ce ne-a unit pe noi de ani de zile și ceea ce ne face să ne unim în acele zile și să celebrăm (de Crăciun și Paște) iar până la urmă tradițiile nu ai cum să le negi, nici să le contești. Ele există și trebuie trăite, ba chiar să ne unim, ca pe vremuri, să trăim mai mult, mai iubitori, mai uniți, mai buni, mai veseli.
Cred că contraargumentul nu e tocmai răspunsul argumentului tău, dar deja sunt în lumea mea acum, cea de visare deci am zis să las un mesaj drăguț despre tradiții, măcar și despre contopirea umanității, ca acum o decadă, când parcă lumea era mai unită în aceste tradiții, indiferent care ar fi fost originea lor până la urmă (că divină, că umană).
Sper nici să nu te superi, că răspund poate mai acid. Oricum nu știu ce mi-a venit, că eu de obicei accept orice părere și nu mă deranjază chiar și oamenii cu credințe diferite de ale mele, plus că și dacă s-ar vrea a-i lua apărarea eu Lui, hai să fim sinceri și să admit că nu sunt la nivelul ăla, de să mă lupt eu pentru El. Eu încă mai am o groază de a asimila informație, dar mai ales de a merge mai des la Biserică.
Deci nu cred că am eu stofă încă de fanatică. Dar recunosc că m-a cam prins această argumentare și contraargumentare.
You're funny. Serios. Krishna, Horus, do they ring any bells? Citeste un pic de istorie a religiilor.
Am fost botezat impotriva vointei mele. Il declar nul. Nu, nu respect traditiile. Daca toti ar fi respectat traditiile, nici n-am fi iesit inca din pesteri. Prefer sa fiu normal tot anul decat sa ma prefac ca sunt cum nu-s de doua ori pe an. Mi-e scirba de cand ma stiu de chestia asta. Brusc isi aduc aminte toti nemernicii ca trebuie' sa fie oameni de doua ori pe an. Si plus de asta. nu am ce sa celebrez! O nastere care istoric vorbind, daca a avut loc in contextul biblic (ca si perioada anului cand se facea recensamint in Imperiul Roman), ar fi fost imposibil sa aiba loc iarna, si o inviere care... exact, as vrea sa vad un test poligraf in care macar 10.000 de drept-credinciosi raspund cu "adevarat a-nviat" si citi dintre ei chiar cred ca nu e o mare gogomanie, dar o spun din reflex.
P.S. Stai relax, nu ma supar deloc. Nu am de ce.
Ce mai pot spune?
Nimic.
M-ai încuiat. )
But, la God tot nu renunț. Oricum ar fi, există acolo în Univers, o forță mai mare, pe aia vreau să o cunosc și aflu cu prețul vieții.
Ehhh, ar merge un job mai bănos, o gașcă de prieteni, niște iubiți bărbăței și eu făcându-le de mâncare ), dar God oricum a decis că eu am alte treburi în viață, să-L caut pe El toată viața. Să mă dedic cunoașterii Lui. Și recunosc că mă aflu la alt nivel acum de dorință de-a-L cunoaște.
Nu spun și că știu multe despre El.
)
Deși de nevoie L-am descoperit și făcut pași către Domnul, El era mereu acolo. Mă așteaptă, simt asta prin pori. Ca să și răspund la întrebarea "De ce? De ce eu?"
Idk, nu am nimic special, dar cine știe poate oamenii tocmai nespeciali sunt pe gustul Lui, altfel nu-mi explic.
Nu vreau sa gindesti ca mine, ci SA GINDESTI. Conceptul e misto, implementarea stapinului universului e deficitara grav in majoritatea religiilor.
Legat de restul... neurologi, psihologi, nutritionisti. Cind ai probleme fizice, ajung sa se rasfringa si asupra psihicului. Eu de exemplu am dormit si mai putin ca de obicei de vreo luna si ceva incoace, si efectiv simt uneori o stare de aia in care parca as plinge. Si chestii care nu ar trebui sa ma afecteze logic vorbind, o fac. Dar nu reactionez aiurea, pentru ca stiu cauza, stiu solutia, I'm working on it. Si daca vreodata o sa am tendinta sa ma duc in vreo biserica sa ling icoane sau alte bazaconii, sper sa mai am destul rationament cit sa deviez direct la psihiatru.
Biblia spune sa nu apelam la vrăjitoare sau alte forme de spiritism, in spatele lor fiind Diavolul! De exemplu când cineva invoca sufletul unui mort nu acel mort răspunde ci Diavolul.
Chiar și când invoci cu tabla aia Ouija, spirite moarte?
Pe bune? Chiar nu e niciodată nici un spirit? Doar Demonul?
Da,asta fiind inselatoria Diavolului! Biblia spune ca mortii nu stiu nimic, locul lor fiind luat de ingerii cazuti care incearca sa duca la pierzare atata persoana care invoca cat si persoana care cere acest tip de serviciu.
Offf, offf, să știi că plânsul vine tot de la faptul că te lupți cu niște idei interioare, și unele ar fi poate de la faptul că nu crezi în El, dar spiritul tău luptă până în ultima clipă să crezi în El. Acum na, fiecare prin propriul filtru, că sunt unele chestii care și mie mi se par exagerate la Biblie sau în ortodoxia mea chiar sau chiar și în alte religii. Însă sufletul vrea să meargă către El, dar rațiunea ta nu-l lasă și de aici pot apărea discrepanțe.
Dar ai insomnii sau de ce nu poți dormi? Am observat că insomniile au luat tot mai multă amploare în ultima vreme. Dar din ce mai cunosc, știam că insomnia apare atunci când tocmai ceva din viața reală a persoanei nu este rezolvat și apare în acele insomnii sau insomniile apar, când ceva ar trebui rezolvat. Acum nu știu dacă e chiar așa, așa auzisem, parcă.
Ok! Ai și tu dreptate, dar e și frumos să vezi cum trăiesc alții pe alte meleaguri și să vezi ce credințe au aceia.
Plus că deși mă consider creștină, nu știu de voi, dar eu una plac și Satanismul ăsta cu toată nebunia lui.