Nu, ferezitii si refaimitii locuiau pe munte, iar in campie locuiau canaanitii.
Cândva canaanitii locuiau si ei pe munte, dar au fost doborâti de Israel cu Aaron in frunte si doborâti până jos pe munte.
Dar nu i-a batut atunci pe cei de pe munte mi se pare, ci spune când se vor face un popor mai mare sa se largeasca si pe munte si jos de pe munte.
Nu, ti-am mai spus că cei de pe munte nu aveau care, nu scrie nicăieri ca aveau ferezitii si refaimitii care, ci doar tribul canaanit, bine, cea mai rămas din el.
Ba da, doar ca eu am vorbit de cei de pe munte(ferezitii si refaimitii), pe care nu i-a batut in Iosua, ci in Judecători.
Iar tu ai zis ca nu i-a batut pe acestia pentru că aveau care de fier, am inteles eu bine?
Link-ul tau ar trebui sa te lămurească, prin faptul că statul Israel era ocupat in mare parte de canaaniti, fereziti si refaimiti, si o buna parte din canaaniti aveau ocupate si locurile din câmpie, care de altfel erau bine întărite cu care si cai.
Pe acelea nu le-au ocupat evreii...
Pai i-au batut pana pe munte, acolo unde locuiau ferezitii si refaimitii, dar nu s-au mai riscat si jos de pe munte, acolo unde locuiau alți canaaniti.
Scrie clar ca jos mai locuiau si alți canaaniti, ori tara unde "curge lapte si miere" era ocupată in proportie de 80% de canaaniti pana sa vina Iosua si neamul lui.
Nu, am gresit eu acolo, de fapt canaanitii nu au locuit muntele, ci ferezitii si refaimitii, asa cum scrie la carte, ei au locuit oriunde in Israel dar nu pe muntele acela.
Prin "alti" m-am referit la alte cetati ale poporului canaanit:
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Iosua+17%3A12&version=RMNN
Si aici intra si câmpia de jos a muntelui acela.
Mai omule, scrie acolo ca muntele e locuit de fereziti si refaimiti?
Da.
Scrie ca câmpia e locuită de Canaaniti?
Scrie.
Scrie ca Evreii au batut pe Canaanitii care locuiau Israelul împreună cu fereziti si refaimitii care locuiau muntele acela?
Scrie.
Atunci unde o întorc?
Păi i-au batut tara si s-au pus în ea, dar crezi ca nu au mai rămas cetăți pe margine?
Moise a tras doar traseul pe care trebuia cucerit...
Nu cred ca a fost asta motivul, ca aveau care de fier, ci pentru că era(Israel) un popor mic la numar si nu voia Dumnezeu sa scadă în câmpie.
Am zis ca eu nu cred, adică e parerea mea, deci o parere subiectiva, si de ce zic asta, pentru că nu ofera mai multe detalii care sa ma ajute daca au încercat macar sa faca război cu acestia.
"N-a putut...pentru ca aveau care de fier" nu ma ajuta sa aflu mai multe.
Si daca era cu ei ce?
Crezi ca tata God pocneste din degete si oamenii cad la pământ?
De ce mai exista viruși, bacterii, cutremure daca poate face asta?
OctavianDanielMaria întreabă:
OctavianDanielMaria întreabă: