|

Întrebarea mea va fi la sfârşit.1. Există Dumnezeu, deci există şi Satana.

2. Există Rai, deci există şi Iad.

3.Creştinismul nu este o religie, ci o relaţie om-Dumnezeu.Pentru cine este doar o religie, nu înseamnă nimic.

4. Dumnezeu este bun, milostiv, îndurător, îngăduitor, iertător dar este şi drept şi pe cât de mult ne iubeşte pe noi ca oameni pe atât de mult urăşte păcatul.Ca o consecinţă, apar dezastrele naturale(la nivel general) pentru că oamenii păcătuiesc incredibil de mult.Vestea bună e că dacă unui om îi pare rău şi renunţă la acele păcate, îl iartă cu drag - şi cică nu e "bun"

5. Întrebările precum "de ce ne urâm atât de mult ca oameni dacă Dumnezeu e bun" sau "de ce suntem cea mai criminală specie, dacă Dumnezeu ne-a făcut raţionali" sau "de ce a îngăduit Dumnezeu cutremur nu-ştiu-unde".O parte din toate aceste întrebări puerile, pot avea răspuns, partea care rămâne însă, nu! Suntem oameni, deci suntem limitaţi în gândire, în vorbire, în trăire, în iubire.Toate răspunsurile le are Dumnezeu.

6.Majoritatea celor ce pun aceste întrebări au doar intenţii rele şi batjocoritoare.

7.Nici eu nu sunt de acord cu "forţarea" ca un om să adere la un anumit cult.Spune-i, dar nu-l forţa. Dacă aderă doar de gura ta, a aderat degeaba.

8.Credinţa te schimbă de aceea procentul celor ce cred într-o forţă divină superioară, care se sinucid, este infinit mai mic faţă de cei ce nu cred în nimic.Este bine să ştii că acolo sus, pe Cineva te poţi baza(şi ca să vezi, funcţionează, chiar este Cineva acolo).

9.Nu întreba un om care a trăit în puf dacă există Dumnezeu, întreabă o mamă al cărei copil a fost vindecat în mod miraculos de pe patul de moarte.Întreabă-l pe cel care e mereu senin şi fericit chiar dacă are doar o haină pe el şi care e gata să moară pentru credinţa lui(cum mulţi alţii au făcut).

10. Dacă Dumnezeu nu există, n-ai pierdut nimic.Dar dacă există, există şi o Judecată viitoare, şi ai pierdut totul.Alte întrebări? De preferabil competente, nebatjocoritoare şi care nu ironizează. Celor din urmă nu voi răspunde.

62 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Epigonul.Asculta ce iti spun eu care am trait in religia Ortodoxa, am facut liceul Greco Catolic 2 ani, am prieteni care sunt la Martorii Lui Iehova, am prieteni musulmani.Cand lumea mi-a fost mai draga,iubeam sa traiesc din plin,sa ma distrez la maxim, am fumat, am baut, m-am drogat, cand aveam cei mai multi bani, cele mai frumoase momente Dumnezeu si-a intins mana spre mine.Atunci cand El mi-a dat iertare pacatelor si m-a primit ca si pe un copil al Lui, am fost cel mai fericit.Din acea clipa tot ce facusem pana in acel moment a luat sfarsit, o schimbare radicala.De un viciu te las lasi greu mai ales de fumat, dar de 3 vicii sa te lasi dintr-o data cum crezi ca este? Prin puterea si dragostea oferita, de Dumnezeu am putut sa las totul, la doar 21 de ani cand altii inca mai fac joint-uri,trag pe nas sau rup cluburile pana dimeata...dar la ce ajuta asta? Dumnezeu exista si ne asculta in fiecare moment! Fa si tu un pas catre El,caci te va primi cu bratele deschise si viata iti va fi transformata in bine! Nu spune ca de ce acol ii asa sau dincolo ii in alt fel,cand vei fi judecat nu vei fi intrebat ca de ce au fost razboaie sau cutremure,te va intreba ce ai facut cu viata ta? Citind primele capitole, din bibile Matei, Marcu, Luca si Ioan vei intelege foarte multe, chiar daca le citesti pentru cultura ta generala, dar inainte sa le citesti spune-i Lui Dumnezeu "Da-mi intelepciune si lumina sa inteleg cartea sfanta" eu nu am priceput inainte prea multe din Biblie, dar ajutat de duhul Lui am invatat foarte multe.MA rog ca Dumnezeu prin acest mesaj sa atinge mai multe inimi si sunt dispus sa conversez cu cine are nevoie de un sfat spiritual adresa de email adi_bot_nufaru2@yahoo.com Fiti Binecuvantati de Dumnezeu!

61 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru andreidu):

laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru andreidu):

-Dacă tu ţi-ai da unicul copil în mijlocul unei haite de lupi, pentru binele lor, iar ei l-ar omorî într-un mod groaznic, dar mai apoi şi-ar da seama de greşeala lor şi le-ar părea rău şi ar veni la tine, tatăl copilului şi te-ar ruga să-i ierţi, iar tu i-ai ierta şi le-ai da nişte sfaturi şi i-ai ruga să aplice sfaturile date de fiul tău înainte de a-l omorî, iar ei ar zice "Da, aşa vom face!" iar mai apoi şi-ar continua viaţa făcând lucrurile pe care tu le urăşti, în loc de cele pe care le-ai sfătuit să le facă? N-ai fi gelos că ar face lucrurile pe care duşmanul tău le-a spus să le facă, în loc să facă ce le-ai spus tu şi fiul tău? De asta e mai gelos decât o adolescentă proastă. Că El, Dumnezeu, şi-a dat Unicul Fiu pe care, evident ca orice Tată îl iubeşte incredibil de mult, pentru ca noi, nişte "câini" care-l înjurăm zi de zi, şi cei mai mulţi nu credem că există.

-Da(dacă ai greşit şi vroiai să spui Rai în loc de Iad), un fost violator căruia îi pare rău de ce a făcut şi doar el ştie cât a plâns. Dacă respectivul trăieşte o căinţă sinceră da, va ajunge în Rai, dacă nu, în Iad.

-Credinţa e o alegere care depinde de voinţa omului.Tu de exemplu, cu atitudinea asta nu vei crede niciodată. Însă dacă există voinţă de a-L căuta pe Dumnezeu, El se va descoperi.A făcut aşa cu fiecare credincios AUTENTIC.

-Tocmai pentru că între mine şi Dumnezeu este o relaţie şi nu o religie, nu se va întâmpla asta.Pentru că eu, ca şi credincios prin rugăciune vorbesc cu El zilnic, tot atunci primesc şi puterea de a trece peste multe lucruri cu care m-am confruntat pe parcursul zilei, şi peste altele ce vor veni.Cam greu de crezut pentru tine, fiindcă nu ai experimentat aşa ceva, însă eu şi mulţi alţii suntem convinşi.De aceea puteţi voi să veniţi şi să ne spuneţi "nu există", păi cum dacă eu am vorbit cu El azi? Sunt nebun? Bine...

-Nu! Dumnezeu apreciază...2008 - 2238 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Referitor la punctul 5, scuza-mi indignarea,la multe persoane am auzit acest lucru si mi se pare total absurd sa ne multumim cu "suntem limitati in gandire".Pe scurt, Dumnezeu ne-a facut prosti sa-nteleg? De ce trebuie sa existe o limita in gandire? De unde stim noi ca asta e limita noastra? Daca totul este o mare conspiratie, iar noi pur si simplu neavand ce dovedi, o dam pe partea "ca suntem limitati"? Cum adica limitati? Poate ceea ce numesc unii limita, este de fapt rezultatul faptului in sine.Parca in viata nu trebuia sa ne dam batuti indiferent de greutatile care apar, atunci in acest caz, de ce spunem "aa pai noi suntem limitati" si brusc renuntam la tot.Ai precizat ca o parte din acele intrebari isi gasesc un raspuns, eu am stat, am rumegat mult asupra acestor intrebari si nu am gasit niciun raspuns, poate reusesti sa ma luminezi si nu o spun la modul ironic, chiar as dori acest lucru.Cum explici cutremurele din Japonia,unde au murit atatia oameni? Dar tsunami-ul din Thailanda? Cum explici saracia din Africa? Dar razboiul continuu din Irak? De ce atata varsare de sange? De ce atata durere? Pentru ce? Toate astea sunt lasate de Dumnezeu pentru a ne trezi la realitate si pentru a ne da o lectie? Sau care este motivul? De ce exista atat de multa ura intre oameni si atat de multa nedreptate? Probabil vei spune ca exista de asemenea dreptate si pace,da,poate exista, dar in masura pera mica pentru a echivala raul. Observ oameni buni, oameni "cu suflet" cum s-ar spune, care muncesc cinstit in cele mai oribile conditii, trag pentru ale lor familii ca niste caini si singurul rezultat...este cel mai putin satisfacator.De aceea aleg sa nu imi pese cat de putin despre ceea ce unii numesc religie/credinta/Dumnezeu,poate consideri afirmatiile mele ca fiind unele puerile sau infantile,cum ai spus mai sus,dar eu asa gandesc. Poate a existat un Dumnezeu si poate inca exista,dar daca este cu adevarat acolo,nu cred ca mai are nici o legatura cu lumea noastra, ne-a creat, ne-a...2006 - 2099 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru andreidu):

Sigur că poţi, doar că ştii că nu e aşa.Ori la mine nu e la fel.Eu sunt convins că e aşa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ßirGagaWelch):

Există oameni care au trăit în puf, de asta bat din picior când nu primesc ceea ce-şi doresc, şi tot de asta cred că TOTUL li se cuvinte.
Cazurile sunt mai dese decât crezi, dar evident nimeni nu s-a dus la Antena1 cu ele.O dovadă în acest sens sunt eu.O altă dovadă este prietenul meu(şi nu mă refer la întâmplări prin care am fost aproape de moarte ca: era să mă calce maşina)

10. E doar o afirmaţie prin care, ca om eşti îndemnat la reflectare: Dacă există Dumnezeu? Se nasc o serie de gânduri care pot duce la credinţa autentică.Sau nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| explică (pentru Epigonul):

Ho, ho, ho(nu ca la boi, ci ca Moşul).

Deci lucrurile din jur te fac pe tine să crezi că Dumnezeu există undeva într-un colţ al galaxiei, ne-a creat dar nu-i mai pasă."Gata mă, sunteţi pe cont propriu" Ei, nu este aşa.

Aparent pentru problemele ce le-au enumerat vinovat ar fi Dumnezeu.Dar evident, există şi Diabolos(adversarul lui Dumnezeu) care perverteşte tot ce face Dumnezeu.El are un timp în care îi sunt permise multe lucruri şi va veni un timp în care îi vor fi permise şi mai multe.Însă ce vină are Dumnezeu că o oarecare ţară africană este condusă de un dictator care îşi urmăreşte propriile interese, omoară tot ce-i stă împotrivă şi în mândria lui se crede buricul pământului nepăsându-i de populaţie şi el fiind cauza proastei dezvoltări economice sau a lipsei economiei. Uite un alt exemplu:liderul suprem al Koreei de Nord. Populaţia moare de foame şi el face arme nucleare şi se pune în gură cu ONU.E vinovat Dumnezeu aici? Avem liberul arbitru, libertatea de a alege dacă facem binele sau răul, dacă urâm sau iubim, dacă suntem altruişti sau egoişti.Cei din jur ne pot influenţa, dar noi alegem.Cât despre cutremurul din Japonia... Japonia nu este o ţară creştină şi acolo sunt o serie de practici care au atins o limită şi practic L-au forţat pe Dumnezeu să ia o astfel de măsură. Trebuie să le ştiu eu? Sau în Haiti, vodoo-ul e în floare, ori evident Dumnezeu urăşte asta.De ce oare a venit acel cutremur peste ei? Şi cine ştie ce va mai urma peste State, Europa... Dumnezeu ştie. Însă mie nu mi-e frică iar cutremurile reprezintă ultima mea grijă.

Cu privire la cei drepţi, aparenţele pot înşela.Am avut o profesoară care la îcneput a spus aşa:"la mine nu contează că eşti bogat că eşti sărac, deştept, prost, mic, mare, ţigan român.Toţi sunt egali pentru mine." Am fost atât de indignat de nedreptatea ce o făcea la un moment dat încât am părăsit sala de clasă....2004 - 2227 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TheMechanix):

Să zicem prin absurd că nu există.Ce pierd?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| explică (pentru bismarck):

Şi am uitat cu privire la faptul că suntem limitaţi.
-limitaţi în gândire.Adică avem o limită, sunt lucruri la care "mintea omului nu s-a ridicat încă".Nu înseamnă că suntem proşti. Însă dacă ar fi să o luăm şi aşa, unii sunt mai deştepţi, alţii mai puţin deştepţi.Pentru unii limita e mai mică, pentru alţii mai mare, dar toţi avem una.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ßirGagaWelch):

9.Personal nu port gelozie nici unei persoane.Necazurile sunt diverse şi oricine le are, nu zice nimeni nu. Însă unii mai puţine oportunităţi materiale de a le rezolva, alţii mai multe şi cum totul în zilele noastre se rezumă la bani...trage tu concluzia. Părinţii tău sunt medici, e adevărat dar Tatăl meu e Dumnezeu şi el e adevăratul Medic.Şi dacă eu îţi spun că au fost cazuri grave, boli incurabile care "au dispărut ca prin minune", nu vorbesc prostii.Vezi? de asta se numeşte credinţă, crezi prima dată, iar apoi ca răsplată a credinţei vei ajunge să şi vezi aşadar credinţa ta va creşte.

Eu mă întreb aşa: cum de cei de pe vremea lui Nero intrau cântând în arene, ştiind că merg la moarte iar leii le sfâşiau fraţii şi copii lângă ei? De ipocrizie? Cât de ipocrit ai fi, când îţi vezi familia în asemenea hal şi ştii că va ajunge aşa... apoi las-o-n colo de ipocrizie că nu-ţi mai trebuie.
Cu privire la Ceaşcă.voi ştiţi puţine lucruri, ştii de anii de închisoare făcute de ai noştri? Ştii pe mulţi îi omorau "accidental", altora le ştergeau identităţile ca şi cum n-ar fi existat niciodată, alţii primeau amenzi, iar alţii primeau bastoane la tălpi alături de "îţi mai trebuie Isus mă?" Da uite că de "ipocriţi" ce erau au rezistat şi n-au renunţat.Să fie oare ipocrizie? Eu nu văd logica.

10.Adevărul e că te înşeli! Dacă citeşti Biblia(şi o aplici) credinţa creşte.Da se contrazice cu ştiinţa, dar pentru mine Biblia e o certitudine iar ştiinţa o teorie.

Cu privire la credinţă, ai dreptate, n-ai crede.Numai că vampirii şi fantomele n-au interes să crezi în ele, dar Dumnezeu intervine în credinţa omului, dacă vrea să creadă în el şi o face să crească.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bismarck):

Interesant ceea ce spui, ai un bagaj de cunostinte pe care sa te bazezi si sincer daca ar fi sa o tinem numai in contradictoriu probabil nu vom ajunge nicaieri, tu ai argumentele tale, eu le am pe ale mele.Eu nu am citit biblia spre deosebire de tine presupun si nici alte carti religioase, tot ceea ce am, sunt documentare vizionate, articole de pe internet citite si propriile cuvinte, ca sa fac si o rimalaughing in rest sunt 0 asa ca nu ma contrazic. Sper din toata fiinta mea totusi, ca sa ma insel si tu sa ai dreptate, vreau sa cred ca ai dreptate, dar nu pot, pur si simplu nu reusesc.O seara buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista rai, exista si iad. Daca te nasteai in India si erai hindus, dar nu pacatuiai cat sa nu poti fi iertat, tot in iad ajungeai. Unde e iubirea de care zici?

Dezastrele naturale nu au treaba cu pacatele, dezinformezi, sau mai bine zis, informezi lumea gresit, de fapt sunt multi care fac asta.

Credinta te schimba, dar nu pentru ca exista cineva acolo sus care se trezeste cand incepi sa te gandesti la el, ci pentru ca asa crezi, astfel apare confortul psihic, autosugestia vindecatoare.

Cu pariul lui Pascal iti anulezi punctul 7, sau cu 7 il anulezi pe 10.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bismarck):

Ai pierdut linistea si sansa sa descoperi si sa intelegi lumea. Punandu-l pe dumnezeu in toate, o vezi altfel si o intelegi altfel, eronat, ca de exemplu dezastrele naturale despre care vorbeai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Afirmati lipsite de ratiune,logica dovezi stiintifice, afirmati nefondate
poti dovedi ca exista dumnezeu, satana, rai, iad? cine te opreste as fi bucuros daca miai putea demonstra mie ca ateu prin dovezi clare ca ai facut afirmati fondate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Nu neaparat. Vezi versiunea "originala". In versiunea originala, satana este foarte diferit de personajul portretizat in crestinism. Deci daca e sa vorbesti de acel personaj negativ din crestinism, in versiunea originala nu exista.

In plus de asta, pot spune altceva : exista Odin deci exista si Loki. Afirmatia asta e la fel de valida ca a ta.

2 - Vezi raspunsul de la 1 + "exista Valhalla deci exista si Folkvangr". Si in cazul acesta, afirmatia mea este la fel de valida precum a ta.

3 - Bullshit. La fel pot spune despre toate religiile. Ia fi atent : hinduismul nu este o religie este o relatie om-zeu.

4 - Bai culmea, un zeu atotputernic si atotstiutor nu a stiut si nu a putut impiedica oamenii sa pacatuiasca. Cica totul se intampla dupa voia zeului crestin. Deci mai pe scurt, acea cadere a fost planificata. Asa a fos voia zeului. De ce nu i-a dat afara doar pe cei doi si sa lase restul oamenilor in rai? De ce sa pedepsesti Toti oamenii pentru ce au facut niste unii? Tie iti convine sa faci inchisoare pentru ca strabunicul tau a furat un mar? Ti se pare corect? Sigur ca nu. Deci nu da vina pe oameni pentru incompetenta zeului. Cand afirmi ca oamenii sunt vinovati de x si y, adu-ti aminte de atributele pe care le acorzi zeului tau.

5 - "Toate răspunsurile le are dumnezeu"... asta-i raspunsul dat de o persoana care a incetat sa caute.

6 - Facepalm.

7 - Bravo.

8 - Asta cu sinucisul nu tine de religie. Daca esti slab, esti slab. Daca simti ca ai terminat, ai terminat. Cat despre faza cu "cineva acolo", la fel, tine doar de persoanele slabe care au nevoie de acel cineva. Si vezi ca ai uitat ca in lume exista mai multe religii si multi zei. Nu-mi baga idiotenia cu "zeul meu e acelasi pentru toti". Contrazicerile si diferentele din religii fac acea afirmatie sa fie incorecta.

9 - Bullshit. Cat despre cei care au murit pentru credinta, cum ramane cu cei care au murit pentru celelalte religii? Dar cel mai important, cum ramane cu cei care au murit...2006 - 2101 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Na si te-am contrazis eu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Epigonul):

Roagă-te, dar fără cărți de rugăciuni ale altor oameni.Rugăciune personale nu ale vreunui sfânt.O zi frumoasă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mădă0611):

În fiecare om există gândul veșniciei, dorința de a trăi veșnic.Acest gând a fost pus de Dumnezeu și totodată cunoștința exitenței Lui, fie că ești creștin, hindus, musulman. Sfârșitul și Judecata vor veni când toți oameni vor auzi de Dumnezeu, având posibilitatea să aleagă. Oamenii vor fi judecați în funcție de cât vor fi cunoscut despre Dumnezeu.

Credința are efecte benefice nu doar la nivelul psihicului cum spui tu, ci și la nivel material(și nu mă refer la ipocriții care au escrocat milioane de creștini la nivel global, iar unii poate încă o fac).

Pariul lui Pascal nu anulează nimic.Am explicat în alt răspuns pct 10.

Am pierdut șansa să descopăr și să înțeleg lumea zici? Dar la ce te referi? Nu am văzut lumea din perspectiva bețivului? Nu am văzut lumea celor ce se droghează din perspectiva interioară? Sau ce să înțeleg cu privire la lume?

Liniște? Eu nu văd liniște în lume prietene.Toți caută liniște dar nimeni nu mai are un suflet liniștit.Toți vor pace, dar e numai ură iar pe alocurea război. Măcar e bine că toți luptă pentru pace.Lumea de care spui tu Mădă0611 nu există, și ea nu are ce-mi oferi mie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru andreidu):

Eu cred că un obiect e verde, pentru că îl văd și E verde! Tu vii și-mi spui că e roșu și vii cu argumentele științei că obiectul nu e verde și că e de fapt roșu, e să te cred? Cam așa trebuia formulată întrebarea ta.

Eu nu vin cu dovezi.Eu nu vreau să dovedesc că Dumnezeu există și nici Biblia nu vine cu dovezi că Dumnezeu există, ea Îl proclamă: "La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu"(Ioan 1:1).Credința nu se bazează pe dovezi: Evrei 11
"1. Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. " - definiția biblică.

Logic e nu faptul că Dumnezeu nu există, ci că El există. Întrebări precum "dacă există de ce nu l-a văzut nimeni?" sunt fără sens, din moment ce toată lumea știe că El e duh și nu materie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| explică (pentru ßirGagaWelch):

Nu te scapă banii, ci Dumnezeu.Citește http://cristianet.fr/....../index.php găsi aici nu neaparat vindecări miraculoase cât fapte miraculoase.Cât despre vindecări, cazuri special nu am de unde să-ți dau, ca parinții mei când eram mic aveau doar un amărât de telefon fix, de unde aparate foto sau internet sau facebook să trâmbițeze în toată lumea? Nu mă jur, pentru că "Da"-ul meu este "da" iar "nu"-ul meu este nu.Îți spun că astfel de lucruri sunt reale și nu spun povești. Dacă creyi ori nu, este strict problema ta. Mai ai întrebări?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru andreidu):

Am spus că voi răspunde întrebărilor nu că voi veni cu dovezi.
Din nou, am spus că știe, nu că crede! Așa-i că-i diferență?
Altă întrebare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Tu poți dovedi că nu există? Poftim eu cred, sunt un nebun, convinge-mă că greșesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează