| Inferno a întrebat:

Limiteaza omniscienta divina liberul arbitru al omului?

87 răspunsuri:
| SandraEve a răspuns:

Nu. Dumnezeu a dat omului liberul arbitru si nu se baga peste aceasta libertate, nici macar atunci cand vede ca facem tampenii. Un lucru odata oferit, ramane oferit. Chiar daca este omniscient, omniprezent, ne lasa sa judecam lucrurile singuri, nu ne obliga sa venim la El. Iar daca noi decidem sa ne rugam lui, sa ii calcam pragul, bineintelea ca ne binecuvanteaza si asculta rugaciunile. ( asta nu inseamna ca daca te rogi sa devii bogat, iti va arunca din cer 5 saci de bani)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SandraEve):

"asculta rugaciunile. ( asta nu inseamna ca daca te rogi sa devii bogat, iti va arunca din cer 5 saci de bani" Aha. Deci le asculta dar nu le indeplineste. sau cum vine? Orice in afara de bani? Explica.

| RAY a răspuns (pentru SandraEve):

Daca te rogi si Dumnezeu intervine inseamna ca el nu a stiut ca va interveni nu? cand la testat pe iov nu a stiut rezultatul de la bun inceput

| SandraEve a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti da dar nu iti baga si in sac. Doar nu ai vrea sa dea mura in gura. Poate vei fi angajat pe un post buj, primesti o prima, marire de salariu.

Dumnezeu stie totul deci exista predestinare deci nu exista liber arbitru

| mentholinks a răspuns (pentru SandraEve):

Da exemple de rugaciuni pe care le asculta.

| SandraEve a răspuns (pentru RAY):

Eu cred ca Dumnezeu nu stie chiar toate bazaconiile care ne trec noua prin cap, si daca stie, ne lasa sa le face sa ne dam cu capul de toti peretii. Ne a oferit o data Imparatia Lui si totul de-a gata la nas, a doua oara nu mai face la fel. Iar uneori, in micile carti ale vietii noastre, mai lasa cate un gol unde ne lasa noua privilegiul sa alegem.

| SandraEve a răspuns (pentru mentholinks):

Asculta orice rugaciune, nu e vorba de ascultat. Stie si fara sa il rogi de ce ai tu nevoie. Doar ca poate noi cerem lucruri de care nu avem nevoie, sau lucruri care mai tarziu ne ar face rau. Unii oameni au aceasta incapacitate de a intelege faptul ca DUmnezeu ia decizii STRICT SI IN MOD INCONTEESTABIL VALABIL SPRE BINELE FI FERICIREA NOASTRA, chiar daca noi il blamam.

Vrei sa spui ca Dumnezeu stie ce fac 7, 5 miliarde de persoana in fiecare secunda si asculta toate rugaciunile

De asta se numeste Dumnezeu, stie, normal. Stiu ca nu poti intelege asta, tu ai nevoie de dovezi, ti se pare ireal, dar uite ca asa este, fie ca noi vrea fie ca nu, fie ca noi credem fie ca nu

Omule 7,5 miliarde de persoane tu poti intelege asta in mod rational? tu stii ce inseamna un milion de persoane? dau un miliard? normal ca e ireal, un om normal la cap nu poate concepe asta

Bine

Pe bune tu poti concepe asa ceva? ai fost vreodata la un concert unde erau o mie de persoane na imagineaza-ti sa stii exact ce a facut fiecare in parte si la ce sau gandit fiecare

Iti dai seama ca Dumnezeu este cu mult mai presus decat noi si det capacitatile noastre. Noi suntem extrem de limitati comparativ cu El

Asta nu ofera o explicatie rationala si una a ignorantei

Bine, rationalul meu difera de al tau

Nu difera esti tu ignoranta si ai o convgere bazata pe credinta

Ok, lasa-ma in ignoranta mea si vom vedea la sfarsit cine a fost ignorant si cine nu tongue

))))))))))) poate vei da de zeus, asa ca nu il ignora

Poate vei da tu de Zeus, credintele mele sunt altele

Eu nu dau peste zeii inventati de omenire

Nici eu, dau peste Dumnezeul cel adevarat

Care dumnezeu?

Cel pe care il vei vedea la Judecata de apoi

Potrivit bibliei tale de care habar nu ai, o data ce ai murit esti adormit, doar cei buni vor fi inviati si vor trai pe noul pamant

Aberezi atat de rau laughing)) ok, fie cum zici tu

Tu habar nu ai de propia ta biblie
11 După ce a spus aceste lucruri, le-a zis: „Lazăr, prietenul nostru, se odihnește, dar mă duc acolo să-l trezesc din somn".a

5 Fiindcă cei vii sunt conștienți că vor muri, a dar cei morți nu sunt conștienți de nimicb și nu mai au nicio răsplată, căci până și amintirea li se uită.

Ioan 11:11-14
11 După ce a spus aceste lucruri, le-a zis: „Lazăr, prietenul nostru, se odihnește, dar mă duc acolo să-l trezesc din somn".a 12 Discipolii i-au zis: „Doamne, dacă se odihnește, se va vindeca". 13 Isus vorbise despre moartea lui, dar ei credeau că vorbea despre odihna prin somn. 14 Atunci Isus le-a spus deschis: „Lazăr a muritb

| Holiday a răspuns:

O anuleaza, nu o limiteaza.

| Holiday a răspuns (pentru SandraEve):

"Eu cred ca Dumnezeu nu stie chiar toate bazaconiile care ne trec noua prin cap"

Conform povestii nu stie el niste lucruri mult mai simple, de genul "mananca-nu mananca". Si vorbim doar de 2 oameni, darmite aproape 8 miliarde...cred ca saracul are migrene ingrozitoare...laughing

| SandraEve a răspuns (pentru Holiday):

Foarte posibil tongue

Întrebări similare