| Inferno a întrebat:

Limiteaza omniscienta divina liberul arbitru al omului?

87 răspunsuri:
| SandraEve a răspuns (pentru Mclaren12):

Atat de fals si uite cum trageti cele mai pripite concluzii. Trist
Nu frate, ai mei nu s credinciosi, nu mi-a bagat nimeni religia pe gat.

| Mclaren12 a răspuns (pentru SandraEve):

Cele mai pripite concluzii laughing
Eu insumi am fost "victima" indoctrinarii de la nastere cu dogme crestine. Chiar daca n-ai fost tu indoctrinata de la nastere, majoritatea crestinilor sunt si asta o stii si tu foarte bine. Ti se pare normal sa-i bagi pe gat cuiva sa creada in ceva doar pentru ca asta crezi si tu? Mai rau, ii bagi cu forta inca din momentul in care nu poate realiza sau constientiza nimic. Practic subconstientul crestinilor este praf. Au fost invatati de la nastere sa creada orbeste si astfel ei o sa creada orbeste indiferent de dovezile pe care i le arati pana se trezesc singuri la realitate.
Ia zi, in ce religie ai fost crescuta daca nu intr-o secta crestina?

Am fost crescuta dupa principiile crestin-ortodoxe, doar ca nu mi-a fost bagat nimic pe gat. Singura am studiat anumite lucruri mi s au intamplat anumite lucruri care m au determinat sa ajung la concluzia ca da, exista si merita sa cred. Nu stiu despre ce trezire la realitate vorbesti...tu esti cel ce trebuie trezit si cel caruie ii trebuie luat valul de pe ochi.

Clar laughing
Zici ca ai fost crescuta dupa principii crestine si dupa zici ca nu ti-a fost bagat nimic pe gat, de parca ai ales tu sa fii crescuta dupa principiile alea laughing

Datu cum ai fost crescut, frate? Dupa principii crestine, ai fost botezat crestin-ortodox? sarbatooresti craciun, paste?

| Romanul86 a răspuns:

Și un doctor e omniscent în privința evoluției unei boli dar asta nu înfluențează libertatea bolnavului.

Da am fost crescut ortodox si am fost spalat pe creier timp de aproape 18 ani pana mi-am dat seama ce program de manipulare este crestinismul, o religie inventata ca sa distruga alte religii si sa-i transforme pe oameni in sclavii jîdanilor. Pana si ei au recunoscut asta.

Daca sarbatoresc Paste si Craciun? Sunt nevoit sa o fac pentru ca locuiesc cu un crestin care si-ar iesi din minti daca ar afla ca eu nu mai sunt crestin. Ca doar asa sunteti voi, incercati sa le bagati si altora pe gat ce credeti voi.
Daca tot vorbim de sarbatorit, mai degraba as sarbatori Pastele si Craciunul pagan pentru ca de acolo v-au furat evreii sarbatorile "crestine". Pastele si Craciunul n-au nicio legatura cu crestinismul, ci doar au fost furate de la pagani si corupte ca sa celebrati caractere evreiesti in loc de ce sarbatoreau normal paganii.

Imi pare rau sa aud asta...nu ai intalnit persoanele potrivite. Altfel, nu ai mai fi crezut lucrurile astea. Dar e problema ta si stii tu mai bine, Dumnezeu nu mantuieste cu foarta pe nimeni. Are grija celalat tatic tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru 6684464):

Nu ma mai rog de cand eram un copil de 12 ani. Cei care il iubesc pe Dumnezeu primesc bine? SErios? Toti, toti? Eu nu cred.

| Inferno explică (pentru Romanul86):

Comparatia e complet gresita. Daca vrei sa fie corecta atunci ar trebui sa te intrebi daca boala are sau nu "liberul arbitru", nu daca il au oamenii. Caci asa cum ai spus doctorul e omniscienta in privinta evolutiei bolii.

Nu ai mai fi crezut lucrurile astea laughing
Deci tu care crezi orbeste in lucruri inexistente imi zici sa nu cred in lucruri care sunt clare si dovedite de faptele istorice?
Uite o dovada ca voi credeti numai in basme, intotdeauna aveti tendinta sa negati istoria ca sa va justificati credinta oarba. Ce sa deduc de aici? Ca basmele crestine sunt reale?

Crede in ce vrei, eu cred in ce vreau. La final vom vedea cine a gresit

| Romanul86 a răspuns (pentru Inferno):

Boala funcționează după niște principi.
Liber arbitru înseamnă și voință și voința e ceva ce guvernează instinctul care e un principiu.

| 6684464 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, toti.

anonim_4396

Cand ploaia nu o sa mai cada si pamantul nu se va mai invartii, poate am sa te cred. Avand in vedere cati oameni (printre care si multi religiosi ) mor zilnic, ce sa zic. Buna gluma. Cam seaca, dar totusi o gluma.

Normal ca mor oamenii rolling on the floor, ce ar fi sa nu moara? Unde am incapea cu totii? Hai ca m-ai convins; sa incheiem subiectul...

anonim_4396

Ideea era urmatoarea. AIa care mor clar nu primesc bine. Deci. Unde e "binele "ala care il primesc toti? Nu te strofoca sa raspunzi ca iese fum pe urechi.

"AIa care mor clar nu primesc bine."
Deci aia care "primesc bine" ar trebui sa fie nemuritori din perspectiva ta?

anonim_4396

Nu schimba ideea prietenas. Faptul ca mori pe planeta asta, clar nu e un bine. Pierzi absolut tot. Ce conteaza ce este dupa, rai sau alte rahaturi. Pa sotie, copil, vecina de la 2. Si eu ma refeream la ceva anume mai sus. Ca mori de batranete, este o chestie. Toti murim o data si o data. Dar ce faci cand da masina pe tine pe trecere? Unde e bunatatea aia a lui Dzeu asta? Ziceai ca "toti primesc bine". Pai? Sa incercam sa nu pierdem ideea principala din vedere.

Sa dea unu cu masina peste un credincios si sa moara nu e cine stie ce, ai putea spune ca i-a sunat ceasul. laughing
In Biblie scrie ca omul are zile limitate(date de Dumnezeu) pe care si le traieste cum vrea insa cand i se termina zilele...
Mai rau este sa dea cu masina peste copilul credinciosului. Isi va mai aminti el in acelasi mod cum o facea de Matei 10:37? Va mai ramane credincios?
Dumnezeu cand l-a facut pe om l-a facut dupa chipul si asemanarea Lui. Omul alege singur ceea ce vrea sa faca, iar Dumneze nu intervine asa cum nimeni si nimic nu intervine in deciziile Lui. Ca a ales ăla sa se urce la volan in stare de ebrietate nu e problema Lui Dumnezeu ci decizia lui peste care Dumnezeu nu poate interveni.
DACA... acel credincios s-ar fi rugat sau a fi postat pentru bunastarea fiului, atunci ar fi fost alegerea lui de ai cere ajutor Domnului si atunci ar fi putut interveni[asta nu am crezut pana nu mi-a fost demostrat].

anonim_4396

Pai daca ma iau dupa ce ai scris, nu exista RELIGIOS pe planeta asta sa nu se roage pentru santatatea/binele familiei dar cum am zis, lucruri rele se intampla zilnic. Revenim iar la ideea principala, dzeu asta nu ajuta mereu si pe toti. Ce sa mai zic de ce a zis un personaj dintr-un serial "You can have all the faith you want in spirits and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don’t be an idiot. ‘Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, I know you look both ways."

Din cate stiu eu credinciosii se roaga pentru binele celorlalti(nu pentru ei insisi) si asta din cauza unor versete. Ce se roaga pentru ei insisi este pentru iertare.
Acum... nu toti ce se duc de pupa moaste sau de spun ca sunt mari credinciosi si sunt... Asta in primul rand; in al doilea, Dumnezeu nu este obligat sa-ti raspunda la rugaciuni instant sau maine. Este un exemplu biblbic in care i s-a respuns dupa 7 zile, alt exempu de prin 1800 caruia i s-a raspuns dupa 10 ani.
Sin inca o chestie. In exemplul cu masina DUmnezeu poate interveni, insa daca credinciosul se roaga pentru sanatatea fiului sau Dumnezeu va lasa "țânțarii" ce transmit boli sa-l piste, insa daca fiul sau alege sa bea apa de 5 grade C dupa ce a jucat fotbal vara desi i s-a spus ca n-ar fi bine, este decizia lui...

| alexxtreme a răspuns (pentru Mclaren12):

Dă-mi un exemplu de o specie din zilele noastre ce evoluează în altă specie, fără să te bazezi pe credință, că evoluția să fie categorizată "știință" trebuie să ai ce să observi în prezent, eu nu văd specii evoluând în alte specii, maimuțe în oameni, iar unii zic"Ai nevoie de miliarde și catralioane de ani ca așa ceva să se întâmple", păi cum vine asta, animalele nu mai evoluează în alte specii de când a apărut omul? Interesant deci evoluția a luat o pauză?, Nu există dovezi pentru evoluție, totul e bazat pe credință

| alexxtreme a răspuns (pentru alexxtreme):

Pentru ca evoluția *

| Mclaren12 a răspuns (pentru alexxtreme):

Teoria evolutiei este la fel de falsa ca si basmele crestinilor. Au fost inventate de jîdani ca sa manipuleze si sa controleze masele. Nu este nimic diferit fata de crestinism. Daca esti un crestin habotnic o sa fii supus autoritatii religiei care te controleaza. Daca esti ateu o sa fii supus autoritatii "stiintei" moderne care mereu "are dovezi" si trebuie sa pui botu la tot ce zice ca doar e "dovedit". Ateismul a ajuns o religie moderna identica cu cea crestina pe vremea ei. Nimic de mirat, ambele au fost inventate de jîdani.

anonim_4396

Am inteles. Trebuie sa te rogi dar nu e scris nicaieri ca si vei fi ajutat. Ok.
Ps. Am citit si eu despre prostia aia de la inceputul secolului 19. Cautam pe google " cat de mult il doare in dos pe dzeu de oameni si rugaciunile lor" si am gasit asta cu 10 ani. Amuzant, ce sa zic.

Pai... pana la urma Matei 11:11; insa imi este greu sa cred ca mai sunt oameni ca Ioan Botezatorul.
Mie mi se pare incredibil ca dupa planul de mantuire(Ioan 3:16, Romani 5:8) sa ne si asculte rugaciunile, sa ne ajute cu anumite lucruri pe pamant. Cum ar fi, ca tu in postul de Imparat sa fii biciuit in locul talharilor si apoi sa-i si ajuti cant iti cer cate ceva; si tu facand lucrurile astea sperand ca vor deveni civili mai buni intr-un timp limita...(ca na, pe urma sunt expulzati daca nu).

Întrebări similare