Nu practici credinta doar o citesti de aceea nu intelegi ce vrea Dumnezeu de la noi, ce este bun si placut inaintea Lui si ce nu!
Ca sa intelegi mai bine ce vrea trebuie sa participi la liturghii in fiecare duminic/ sarbatoare, acolo preotul explica mereu fiecare pasaj citit din biblie! Numai citind biblia o data la 5 ani e normal sa nu intelegi nimic pentru ca biblia in cele mai multe cazuri vorbeste in pilde si exemple pe care trebuie sa le retii si sa le pui cap la cap. Apoi chiar de ai citi biblia zi de zi sunt exemple care tot nu le-ai intelege, de aceea exista preotii!
Acum sa-ti raspund la cateva intrebari ca ai pus cam multe...
Deci ai inteles bine cand zice ca trebuie sa fi smerit si umil, nu mandru si falos, umilinta este placuta in fata lui Dumnezeu!
Vezi viata Lui Isus pe pamant, desi avea puteri supranaturale nu le-a folosit impotriva celor care il scuipau, batjocorau, umileau, bateau si la urma sa-l rastigneasca pe cruce. El a stat ca un miel bland cand e dus la taiere. Asta inseamna umilinta!
Cat despre: l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea lui!
Da asa este, l-a facut sa arate fizic ca EL nu sa fie ca EL! Totusi cand l-a facut l-a faut perfect fara pacat, bun si iubitor, nu cunostea raul, tocmai de aceea i-a interzis sa manance din pomul oprit, ca sa ramana asa. Dupa cum bine stii omul nu l-a ascultat iar prin neacultarea lui a cunoscut si raul din clipa aceea tot ce facea trebuia sa aleaga intre bine si rau, nu mai era in fata lui doar binele absolut, era si raul, deci mereu trebuia sa aleaga iar cum bine stim ca pana in ziua de azi toti dar absolut toti de multe ori alegem si raul nu numai binele! Deci ce vina are Dumnezeu ca noi alegem sa nu fim ca El buni si sfinti? Totusi in marea lui iubire care inca a ramas pentru noi, nu ne nimiceste ci doar ne va pedepsi dupa moarte sau in unele cazuri chiar si pe pamant... Concluzie: nu Dumnezeu ne-a facut rai, noi alegem sa fim rai cateodata iar unii mereu, ba chiar malefici! E alegerea fiecaruia...
Despre mantuire: Da, orice om se va mantui care a crezut in Dumnezeu, adica in Sfanta Treime: Tatal Fiul si Duhul Sfant!
Fie acel om si cel mai malefic criminal daca a crezut in Dumnezeu se va mantui! Acum mantuirea sta in felul acesta:
-daca crezi in Dumnezeu oricat de pacatos vei fi, te vei mantui! DAR tinand cont de pacatele tale, daca inainte de moarte te spovedesti vei arde mai putin in iad/purgatoriu, daca nu te spovedesti vei arde mai mult dar tot te vei mantui, nu vei ramane in iad, dar dupa ce pacate ai avut nu-L vei vedea niciodata pe Dumnezeu, vei fi si tu in Rai pe acolo dar nu-l vei vedea pe Dumnezeu...
cat despre cat de mult vrei sa fi sau sa nu fi in preajma oamenilor, asta nu inseamna ca incalci cuvantul lui Dumnezeu! Dumnezeu nu zice sa fi mereu printre oameni ca doar asa poti dovedi iubire aproapelui tau, asta e o prostie si ai inteles tu gresit!
Dumnezeu zice prin a-ti iubi fratii/surorile/ aproapele sa nu simti ura sau invidie pentru ei, sa fi mereu gata de ajutor cand au nevoie de tine si niciodata sa nu-ti intorci spatele. Asta e traducerea: cand cineva iti da o palma tu intoace si celalalt obraz! Concluzie: poti alege sa faci ce vrei, adica sa fi printre oameni sau mai singuratica, cu asta nu vei incalca nici o lege! O vei incalca NUMAI atunci cand esti printre oameni si nu te comporti prietenoasa cu ei, gata de ajutor la nevoie, chiar si cu cel mai mare dusman al tau! Sper ca ti-am raspuns la intrebarile tale!
"Mai observă cineva contradicții biblice?"
toată cartea aia e o poveste așa că - poveste fiind - de ce i-ai căuta noduri in papură?
Păi, dar la liturghie sunt oameni. Mie nu-mi plac oamenii. Nu-i suport și de aia nu pot merge nici la Biserică.
Deci dacă asta mi-e natura, dată tot de Dumnezeu, plus frica, dar și repulsia pe care o simt față de oameni, prin simplul fapt că sunt oameni răi, de ce să nu mă pot mântui doar pentru că-s introvertă și da, chiar și mizantropă și tot oamenii prin purtarea lor față de mine, mi-au creat acest fel de a fi, de a nu mai crede în nimeni, ca om. De ce să nu mă mântuiesc totuși, dacă să zicem ajut random oameni sau dau prin prisma muncii mele, însă nu sunt dornică să mă afiliez lumii acesteia perverse și deșarte, dar mai ales nu doresc să leg legături care să ajungă cândva criminale.
Iar tot prin Biblie spune că orice abatere de la tot ce a lăsat Dumnezeu lege, e păcat, moarte și nevăzut de Rai. Deci această îngăduire de care spui tu, nu prea se pupă cu ceea ce spune Dumnezeu.
Însă nici modelul Lui Iisus Hristos, noi pământenii nu-l putem urma. Noi nu suntem pe departe Iisus. Și oricum tot Dumnezeu în Biblie a lăsat că întradevăr să nu iubim oamenii mai mult ca pe El și a zis clar că oamenii sunt schimbători și condamnați păcatului și greșelii.
Deci dacă așa stau lucrurile nu mai bine, rămânem doar niște pustnici, pe care, da, tot Dumnezeu să-i scoată la înaintare când umanitatea are nevoie de ei, ca spre exemplu, dacă o dată auzim că la orfelinatul cutare copiii nu au ce mânca, iar noi avem ceva bani puși de-o parte să ajutăm, la fel, dacă putem fi buni cu cineva random pe drum într-o, dar evident fără a fi țeapă sau chiar a ne trezi noi după rău, să facem așa și să ne mântuim chiar și așa, chiar dacă noi acasă nu avem prieteni și nu credem în prietenie, iar la muncă doar mergem și ne facem treaba, dar nu ne încredem în nimeni?!
Totuși vorbim de un secol prea păcătos, ca să se mai aplice legea asta, nu crezi?! În care tu să crezi sau să vrei să vezi că lumea e un loc pașnic și iubitor sau și că dacă nu e, e bine să fim obedienți cu tot ce ne înconjoară. De aia ajung fete pe unde ajung și oameni uciși în propria casă, nu crezi? Pentru că au făcut ce a spus Dumnezeu, au aplicat obediența.
Dar deși eu întreb asta, dacă e să mă iau după Biblie, nu mă voi mântui, că ajut oameni random la nevoie, dacă nu mă am bine cu neamul meu, dacă nu zâmbesc fasolea bine voitor vecinului, care oricum mă înjură că fac gălăgie noaptea, sau chiar unui coleg la muncă, că-s prea stresată și obosită și poate chiar nu am chef de zâmbit și bârfulița de prânz a zilei. Deci ideea e că, îmi susțin părerea cu contradicțiile biblice, însă am înțeles ce ai spus cu Iisus, poate că totuși acolo e cheia. Și da, poate că nu despre zâmbitul fasolii e vorba ca demonstrație că noi chiar iubim tot ce înconjoară, ci despre ceea ce avem cu adevărat în suflet. Aici am priceput, însă și dacă sunt sinceră cu ce am în suflet și da, pot recunoaște că nu-mi plac oamenii pentru că mi se par prea răi, bănuiesc că poate fi un plus în ochii Domnului, nu?! Măcar nu sunt fățarnică, îi spun sincer Domnului, că asta este limita mea, cea cu apropierea de oameni și statul prea mult printre ei, indiferent care ar fi motivul.
Https://www.youtube.com/watch?v=z8j3HvmgpYc
Asta nu e punctul de vedere al lui Satana, ci ceea ce invata studentii in teologie la marile universitati.
„Cercetătorii biblici dezvăluie: Ceea ce pastorii învață la seminar, rămâne la seminar."
Un exemplu din ce se invata la facultatea de teologie:
Moyise, Steve (2004). The Old Testament in the New. A&C Black. p. 116. ISBN 978-0-567-08199-5. "For a number of reasons, most scholars think that 2 Peter was written by a different author to that of 1 Peter and their use of scripture would support such a conclusion. Scripture in 1 Peter is essentially traditional,"
Stephen L. Harris (1992). Understanding the Bible. Mayfield. p. 388. ISBN 978-1-55934-083-0. "Most scholars believe that 1 Peter is pseudonymous (written anonymously in the name of a well-known figure) and was produced during postapostolic times."
Stephen L. Harris (1980). Understanding the Bible: a reader's guide and reference. Mayfield Pub. Co. p. 295. ISBN 978-0-87484-472-6. "Virtually no authorities defend the Petrine authorship of 2 Peter, which is believed to have been written by an anonymous churchman in Rome about 150 C.E."
Dale Martin 2009 (lecture). "24. Apocalyptic and Accommodation" on YouTube. Yale University. Accessed 22 July 2013. Lecture 24 (transcript) https://web.archive.org/......tion-6817/
Charles, Daryl; Thatcher, Tom; Longman, Tremper; Garland, David E. (2017). 1 and 2 Peter, 1, 2, and 3 John, Jude. The Expositor's Bible Commentary. Zondervan Academic. p. unpaginated. ISBN 978-0-310-53209-5. Retrieved 21 May 2023. "Despite the overwhelming consensus of biblical scholarship in rejecting Petrine authorship [...]"
Dunn, James D.G. (2020). Beginning from Jerusalem: Christianity in the Making, Volume 2. Eerdmans. p. unpaginated. ISBN 978-1-4674-6061-3. Retrieved 21 May 2023. "the consensus of modern scholarship is that this letter cannot cannot have been written by Peter himself"
Matera, Frank J. (2007). New Testament Theology: Exploring Diversity and Unity. Presbyterian Publishing Corporation. p. 373. ISBN 978-0-664-23044-9. Retrieved 21 May 2023. "In recent years, however, the emerging consensus is that the letter had its origin in a Petrine circle that revered the teaching and memory of Peter.2"
Bock, Darrell L.; Glaser, Mitch (2014). The People, the Land, and the Future of Israel: Israel and the Jewish People in the Plan of God. Kregel Publications. p. 136. ISBN 978-0-8254-4362-6. Retrieved 21 May 2023. "Most scholars flat out reject Petrine authorship of 2 Peter, while a goodly number doubt 1 Peter."
Laine Hamilton, Stephanie (2018). "Peter (d. mid-60s CE)". In Hendrix, Scott E.; Okeja, Uchenna (eds.). The World's Greatest Religious Leaders: How Religious Figures Helped Shape World History [2 volumes]. ABC-CLIO. p. 526. ISBN 978-1-4408-4138-5. Retrieved 21 May 2023. "However, authentic Petrine authorship is widely disputed, with most scholars agreeing that Peter likely did not actually write either of the letters named for him in the New Testament—especially II Peter."
Holman Bible Publishers (2019). "1 Peter". KJV Apologetics Study Bible. B&H Publishing Group. p. unpaginated. ISBN 978-1-5359-3476-3. Retrieved 21 May 2023. "Almost all non-evangelical scholars claim Peter did not write the letter, and some who identify themselves as evangelicals agree."
Ehrman, Bart D. (2013). Forgery and Counter-forgery: The Use of Literary Deceit in Early Christian Polemics. OUP USA. p. 240. ISBN 978-0-19-992803-3. Retrieved 22 May 2023. "It is widely held today that the book was not written by Simon Peter. Boring claims that this is the general opinion among critical scholars, outside the ranks of those who disallow forgery in the New Testament on general principle.5"
Case, Brendan W.; Glass, William; Campbell, Douglas A. (2022). Least of the Apostles: Paul and His Legacies in Earliest Christianity. Pickwick Publications. p. 166. ISBN 978-1-6667-3133-0. Retrieved 22 May 2023. "Although most scholars seem to suspect that both 1 and 2 Peter are pseudonymous, 1 Peter receives more kindness from interpreters in general."
Și de aia Moldova azi e inundată și toată zona de Nord a României.
Încetați, voi ateii ăștia.
Scrie clar la Biblie că pentru 1 păcătos, va arde sau pieri toată cetatea. Ia aminte de la Sodoma și Gomora.
Și sincer nu-ți spun asta că mă simt eu vreo cine știe ce sfântă. Dacă eram așa, azi nu ajungeam aproape de a fi închisă la ospiciu, dar clar nu doresc din cauza ateilor ca voi, să-mi pierd casa, unicul loc pe care îl am ca protecție de tot ce tocmai se întâmplă acolo afară, mai ales că acest loc e obținut cu sudoarea frunții mamei, bunicilor mei și dacă ție ți-e bine să faci o baie pe la mijlocul nopții că ți-o furat casa viitura sau să fugi în miez de noapte că te-o înșfăcat flăcările, ori că ai făcut buf de la naiba știe ce etaj, că te-ai dărâmat în miez de noapte, așa din somn, e problema ta, fato, băiatule sau ce oi fi tu, dar eu una nu doresc să mor ca Sodoma și Gomora, din cauza unora care sunt atei sau iau în derâdere numele Domnului, să pier și eu. Și nici asta nu e problema, dacă pier, pier și nu mai văd, însă dacă vine Apocalipsa în care-mi ia casa din cauza voastră și a păcatelor voastre și eu supraviețuiesc ca un sinistrat, nu-mi convine. Așa că, încetați ateilor cu prostiile voastre. Nu vedeți oare ce se întâmplă în lume?!
China e decimată, Rusia e cutremurată, America înecată, Turcia pârjolită, Asia zbuciumată și nu știu dacă vedeți bine, dar se pare că și România nu e iertată.
Aceste semne nu sunt suficiente pentru voi ca să vedeți în ce rahat am ajuns din cauza voastră, al ateilor și fariseilor?!
Că stați liniștiți că nu doar pentru ateism ne pedepsește Dumnezeu, ci și pentru fariseism. Care da, din păcate ăsta e cu nemiluita în Biserici și acolo unde susțin că se "roagă credincioșii". Și toți contribuim oricum, însă voi mai mult, cred.
Deci dacă măcar ești ateu, că atât poți tu să crezi, e problema ta, dar măcar nu lua în zeflemea numele Domnului, te rog! Ai și tu pic de bun simț.
"Scrie clar la Biblie că..."
dă un argument valabil dar nu din biblie. Nu o susții prin ea insăși fără să dai dovadă de impotență in materie de adaptare la realitate
"China e decimată, Rusia e cutremurată, America înecată, Turcia pârjolită, Asia zbuciumată... vedeți în ce rahat am ajuns din cauza voastră, al ateilor"
lăsând la o parte evidentul (tu-l vezi?) dezacord, cu asta ți-ai dat definitiv cu firma in cap (adică cu biblia și toți dumnezeii și sfinții tăi)
Hai noroc... că ai nevoie!
"Deci"...nu poti discuta despre contradictiile Bibliei inainte de a o citi si mai ales de a o citi dintr-o sursa sigura, adica ortodoxa! Citeste Noul Testament, Evanghelie cu Evanghelie si ai sa vezi ca textul scriptural este pe deplin coerent. Eu am cumparat mai demult o Biblie Ortodoxa de la libraria Patriarhiei Romane si am inceput sa citesc din ea, cu creionul in mana, si am subliniat pasajele sau versetele foarte importante. Sa stii ca numai barfele si colportarile despre Biblie sunt contradictorii, nu textul scriptural, original si curat, care este cel ortodox si mai ales sinodal.
Iar in privinta introvertiei tale, poti fructifica aceasta singuratate a ta, si te poti ruga pentru lume, adica pentru ceilalti oameni si in felul asta nu mai esti singura, ci faci parte din societatea celor care se roaga: Civitas Dei. Dar, cel mai important, ai nevoie de o calauza duhovniceasca, ca orice crestin. Textul duhovnicesc nu se intelege si nu se interpreteaza dupa voia proprie.
Daca nu-ti placa oamenii e ca si cum nu l-ai iubi pe Dumnezeu, pentru ca pe lumea asta cea mai mare porunca este sa-L iubesti pe Dumnezeu din toata inima si puterea ta!
Iar a 2- porunca la fel de mare este sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti!
Daca una din aceste porunci nu le pazesti degeaba ai facut tot felul de fapte bune si ai crezut in Dumnezeu NU vei fi mantuita! Iadul te va astepta!
Cum am mai zis: nu trebuie sa-ti iubesti aproapele, desi ar trebui... dar macar sa nu urasti nici un om oricat de rau s-ar fi purtat cu tine, iar daca totusi il urasti, invata sa-l ierti cu timpul pentru ca daca vei muri si nu te vei spovedi pocaindu-te pentru toate pacatele si ura care ai avut-o nu vei ajunge in Rai!
Degeaba zici tu ca nu poti! Nu poti pentru ca traiesti pentru corpul tau fizic iar cine traieste pentru aceasta lume si va muri in pacat adica fara spovada, nu va fi mantuit! degeaba ai trait o viata buna, pasnica, cu fapte bune, toate faptele tale nu vor conta!
Trebuie sa inveti sa traiesti pentru suflet iar atunci nu-ti va mai pasa ce zic altii despre tine si nu vei mai avea acea retinere sa iesi printre oameni!
Iti tot repet dar tot n-o scot la capat cu tine ca ti-a intrat in cap ca oamenii sunt rai si te urasc! lasa oamenii sa fie cum vor tu iubestei si fi nepasatoare la vorbele lor! Cand vei invata asta numai atunci vei avea liniste si iti vei putea trai viata asa cum vrei si binenteles vei scapa de un pacat grav, apasator...
Hai, că ai reușit cel mai bine, să-mi răspunzi dilemei mele introversie-extroversie.
Mersi!
Și da, am Biblie Ortodoxă, doar că o citesc online, pentru că prefer să citesc noaptea și mi-e mai simplu pe telefon, decât fizic si să stau cu lanterna. Însă oricum, acum m-am pierdut în pasaje biblice și am pierdut șirul neamurilor, eu încă fiind la Vechiul Testament și simt că nu mai înțeleg mare lucru din ceea ce citesc, dar mă mai ajut și de Youtube, mai ascultând apoi alte filmulețe și mai aprofundând unele lucruri, pe care nu le-am înțeles doar citindu-le. Însă nu pot trece încă la Noul Testament că nu aș înțelege mare lucru din acesta, până nu termin V. T.
Sper că ești AI, altfel, vai și amar de tine, pe lumea cealaltă.
Dar pentru că mereu mă provoci, dau un argument pe care l-am auzit la un preot.
"Curentul, electricitatea le vezi? Le vezi la modul tangibil? Nu! Vezi doar lumina ce o dă, această electricitate, dar tu nu vezi curentul electric și el e totuși prezent în întreg Universul, că l-am descoperit noi mai târziu, aia e, dar el a fost mereu acolo prezent, ei bine, cam așa stau lucrurile și cu Dumnezeu ăsta. Nu-l vezi, e peste puterea minții tale sau al mele de înțelegere și vedere, de altfel nici nu suntem vrednici de vederea Lui și totuși El există." De noi ține ce facem cu această credință, crezi chiar dacă nu vezi, și începi să vezi pe parcurs semnele alea pe care le tot căutați voi ateii, că "doar dacă vedem credem" deși și aici e un pasaj biblic în care Lazăr îi cere Domnului să se întoarcă din morți doar ca să-și avertizeze fratele, ca să nu ajungă ca el în Iad, și Dumnezeu îi spune, că și dacă l-ar întoarce și i-ar spune el, cu gura lui, fratele lui Lazăr nu ar crede. Și la Apocalipsă, prima, cerința Domnului a fost, ca oamenii să urce pe Arcă sau să creadă ca să nu mai ia pământul și oamenii din cetate au râs de Noe că e nebun că construiește acea corabie și crede în fantasme. Și ei nu s-au salvat.
La fel e și cu Apocalipsa de azi, Dumnezeu a spus clar, că totul se profețește și că așa va fi, însă tot Dumnezeu a spus că dacă în cetate mai rămân încă 2, 3 credincioși, nu va lua imediat pământul sau ne va mai cruța. De aici nici îngerii nu știu când va fi acel moment în care Dumnezeu va lua pământul. Tocmai că Dumnezeu dă mereu șanse, însă ținând cont la ce atrocități s-a ajuns astăzi pe pământ, nu prea cred că ne va mai cruța mult timp. Și vedem deja efectele prin toată lumea.
Minunat, nu eram eu destul de anxioasă fix pe tema asta, că am impresia că vine Apocalipsa și nu mă voi mântui. Mă bazam și eu măcar pe câteva fapte bune, dar acum îmi spui că nici faptele astea nu ajută dacă noi avem mânie sau ură în suflet?!
Atunci de ce mai facem fapte bune dacă le facem degeaba? Nu e corect.
Deși da, știu că iubirea aproapelui e totul, însă dacă dau sau la nevoie mai ajut un samaritean, dar în schimb nu doresc să mă afiliez cu nimeni sau așa sunt eu mai solitară și bat în retragere când mă simt amenințată de oameni, oare tot un păcat să fie?
Recunosc că am și momente de hate, dar apoi mă redresez și-mi trece, las lumea în pace să-și urmeze viața, dar da, recunosc că lângă omul cu care am un vibe nașpa sau negativ, nu mă mai simt bine să stau lângă acela, dacă doar mă îndepărtez pentru a elimina norul ăla stânjenitor și apăsător, tot ură se numește. Întreb, pentru că uneori nu-L înțeleg nici eu pe Dumnezeu și toate regulile lui.
Deși da, oamenii chiar nu m-au prea plăcut, de la grădiniță am simțit lucrul ăsta, că oriunde m-aș poziționa, nimic nu mă fericește pe lumea asta și nimeni nu mă place cu adevărat. Tocmai de aia am și renunțat să mai caut fericirea între oameni, cred că nu între ei o voi găsi. Dar încă vreau totuși să fac fapte bune, așa random, la oameni care au nevoie. Vom vedea pe lumea cealaltă ce va fi.
Dar am să meditez la ce ai spus tu aici, cumva ai atins tot ce era de fapt dilematic pentru mine, căci nu introversia în sine mă măcina, de fapt, deși așa am apucat să formulez întrebarea ci cum vede de fapt Dumnezeu această izolare a noastră, pe motiv că simțim că lumea ne agresează sau ar avea ceva cu noi. Și m-am întrebat și asta, da, dacă nu cumva și această izolare sau singurătate, în realitate, nu ar denota un mic egoism.
Deci tot am analizat. La ce e acum în lume, sper să mă prindă Apocalipsa măcar semipregătită, dacă nu pregătită.
Deci mersi pentru răspunsurile sincere, un pic cam dureroase și incisive dar acum parcă nu mă mai răzvrătesc la nimic. Ideea e, tocmai asta, să fim conștienți de noi, bine, acum nu zic că gata, de mâine o să privesc Universul și lumea ca un Rai și gata, o să fiu dispusă să iubesc pe toată lumea, chiar și pe asupritori, dar măcar sunt mai conștientă de mine, și voi lupta pentru aceste păcate.
Deci mersi, mi-ai răspuns la cea mai deep dilemă a mea existențială, dar și potențial păcat.
"dau un argument pe care l-am auzit la un preot...Curentul, electricitatea le vezi? Le vezi la modul tangibil? Nu!"
Ok, m-am convins, luați-vă de mânuță tu cu preotu-ți! Dacă atât de duce, nu avem ce discuta!
Hai noroc și mai pune mâna pe carte (de științe mami!)
Un raspuns pe scurt si la obiect la intrebarea ta suna cam asa: Crestinismul promoveaza mult ideea ca avem nevoie de Dumnezeu, El face totul, noi nu putem face nimic prin propriile puteri, o idee care te face sa iti pierzi mintile.
In Vechiul Testament, Dumnezeu era cel care avea nevoie de oameni, eram chemati sa participam la creatia lui si nu invers. Trebuie sa schimbam perspectiva, sa realizam ca Dumnezeu are mai mare nevoie de noi decat avem noi de el.
Sursa: https://www.youtube.com/shorts/mEo7G6f_Sr0
Iti recomand sa urmaresti acest material video iar daca vei incerca sa-l pui in aplicare ce zice acolo vei scapa de toate fricile si temerile tale, cu alte cuvinte de energiile negative care te inconjoara! Link:
https://www.youtube.com/watch?v=f4DE7TTZ_fc
poti sa vezi si altele de la acest canal DAR fi cu foarte mare bagare de seama sa nu te faca sa-ti pierzi credinta in Dumnezeu ca ea este ateu si de multe ori explica de ce nu exista Dumnezeu... extrage din invataturile ei numai despre cum sa-ti controlezi emotiile si energiile, n-o asculta cand vorbeste despre cum Dumnezeu nu exista, este foarte convingatoare sa-ti pierzi credinta si sper ca asta nu se va intampla pentru ca voi avea si eu vina mea ca te-am trimis pe acel canal... Domnul sa-ti lumineze calea si sa fie cu tine!
In biblie scrie: vor aparea multi profeti mincinosi care vor incerca in orice chip si fel sa va pierdeti credinta, dar cine va ramane statornic in credinta acela va fi mantuit!
In zilele noastre profetii mincinosi sunt cei de pe Youtube despre care pomenesti si tu...
Iti spun un lucru: daca crezi in Dumnezeu si El nu exista, ce ai pierdut? doar timp! DAR pune-ti totusi intrebarea: daca El exista si tot ce se zice despre rai si iad este atat de real cum vezi tu lumea, atunci ce se va intampla cu tine dupa moarte? Iti spun eu si citez din biblie:
Mai bine ar fi fost pentru acel om daca nici nu se nastea!
Cu asta am zis tot, daca ai minte gandeste, e spre binele tau!
Eu credeam ca lpavel e pocait, dar el a trecut la New Age.
Conform estimărilor, țara cu cel mai mare număr de creștini în 2030 va fi China.
https://cbn.com/news/world/china-set-be-most-christian-nation-2030
"Dată fiind iuțeala cu care se răspândea creștinismul, e lesne de imaginat și repeziciunea cu care manuscrisele autografe erau copiate în zeci și sute de exemplare pentru aria, din ce în ce mai largă, a comunităților creștine. Așa se explică faptul că o bună parte din ele au înfruntat secolele și că până în zilele noastre au ajuns nu mai puțin de 2500 de manuscrise, dintre care 167 cuprind Noul Testament în întregime. Desigur, originalele nu ni s‘au păstrat, dar codici precum Sinaiticus (sec. IV), Vaticanus (sec. IV), Alexandrinus (sec. V), Parisiensis (sec. V), Freesianus (secolele IV-V), ca să cităm doar pe cele mai importante, se constituie în tot atâtea mărturii asupra vechimii textelor noutestamentare. De aici, și imensele posibilități ale filologilor biblici de a alcătui ediții critice tot mai bune și mai utile, pe care le pun la îndemâna traducătorilor. Evoluția acestor ediții, pe de-o parte, și evoluția fiecărei limbi naționale, pe de alta, sunt principalele rațiuni pentru care Biblia se cere tradusă – sau cel puțin revizuită – periodic, spre folosul și desfătarea cititorilor ei."
— Bartolomeu Anania, „Cuvânt lămuritor asupra Sfintei Scripturi" Biblia, 2001
Morala: Anania era episcop, nu bolnav psihic, deci n-a sustinut niciodata ca BOR are originalele Bibliei.
Daca ar exista "originalul Bibliei", ar valora peste un miliard de dolari si ar trebui pazit mai bine decat aurul (deorece aurul nu se deterioreaza).
Dumnezeu ne-a făcut pe unii inteoverti pe altii extrocerti, nu e o chestie morala. Mântuire nu o câștigăm prin faptele noastre, a fost câștigată de Mantuitorul Hristos, noi o primim prin credinta in El. "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta si aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte ca sa laude nimeni" Efeseni 2 :8, 9.Mantuirea seamănă cu casatoria, incepe peintr-un act de dedicare verbala fata de El:"Daca mărturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domn(Stăpân) și dacă crezi în inima ta ca Dumnezeu L-a înviat din morți vei fi mântuit. Caci prin credinta din inimă se primește neprihanirea (statutul de a fi considerat fara păcat) si prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire. "Romani 10:9, 10
" Caci toti au păcătuit și sunt lipsiți de gloria lui Dumnezeu. Si sunt considerati neprinaniti (fara pacat) fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Iisus..Pe El Dumnezeu (Tatăl) L-a hotărât mai dinainte sa fie prin credința in SÂNGELE LUI, o jertfa de ispasire(in Vechiul Testament oamenii aduceau animale care sa fie ucise ca plată pentru pacatele lor) in asa fel incat sa fie neprihănit si torusi(de fapt) sa considere neprihanit pe cel ce crede in Iisus(Romani 23-26
Introvertii nu stau tot timpul singuri cuc. De voie, de nevoie sunt obligati sa mearga la munca sau macar sa mearga la magazin sa-si cumpere mancare. Pana si in cazurile astea exista ocazia de a face bine. Iar cand esti singur te poti ruga pentru intreaga lume care si asta e o fapta buna.
Iar extrovertii prin faptul ca iubesc oamenii nu inseamna ca-i idolatrizeaza, asta e o interpretare proasta a ta. Si nu e vorba de "imprietenirea cu umanitatea" ci cu lumea, care e altceva. Prin "lume" se refera la patimi. Deci nu e nicio contradictie si n-ai nicio scuza.
Eu nu știu ce doriți să-mi spuneți sau ce doriți să vă demonstrați dv, însă și cu Biblie și fără Biblie, eu am început să cred în Dumnezeu, iar o dată ce credem în Dumnezeu, nu prea mai stai să te întrebi ce și cum. Crezi și gata. E exact ca flacăra de la lumânare, o dată ce focul chibritului a prins-o, nu mai stă pe gânduri, se aprinde și boom. Cam așa e și cu credința omului.
Aaa, că eu, încă mă mai întreb n chestii, pentru că așa funcționează mintea mea(eu sumt introvertă și foarte analizatoare, deci așa cum extrovertul se bucură de vorba cu alții, eu mă bucur de un lenevit în pat, la prima vedere, dar întrebându-mă ce și cum cu viața asta), e una, însă, am observat și asta, că o dată ce credința ți-e aprinsă în suflet ca și focul lumânării, orice întrebare ai avea în legătură cu Dumnezeu, e de fapt că acea întrebare duce și mai mult la credința în Dumnezeu, căci văzând că având întrebări și neînțelegând totul, aflăm de fapt cât de mică e mintea noastră umană și da, din păcate suntem umani și mici în fața OMNIPREZENȚEI ȘI OMNIPOTENȚEI LUI DUMNEZEU. Deci nu întrebările și paradoxurile de fapt ne fac să nu credem în Dumnezeu, ci necredința noastră. E simplu! În realitate credem sau nu credem. Și de aici am mai înțeles ceva, că atunci când crezi și asculți de poruncile Domnului, precum lui Adam și Eva li s-au dat prima poruncă, SĂ NU MĂNÂNCE DIN MĂR. Nu exista un de ce ci doar ca ei să facă ceea ce le-a spus Dumnezeu. Tiparul se repetă și cu Avram și sacrificiul copilului lui pe care tot Dumnezeu i l-a dat și destul de greu soției lui Avram. Însă deși sacrificiul nu avea să aibă loc, Dumnezeu a vrut doar să-l testeze pe Avram, dacă-i e loial și dacă va avea încredere în El. În realitate când Avram își căpătase tot curajul și era pregătit să-și sacrifice unicul fiu pentru Domnul, Dumnezeu i-a poruncit să oprească totul că doar nu va cere Dumnezeu acest sacrificiu ci doar era un test pentru creșterea credinței și spiritualității lui Avram. Deci cam așa a fost cu toate acele porunci din Biblie, că au fost sau nu date și scrise de Dumnezeu, că există sau nu există, cert este că Biblia stă mărturie că Dumnezeu ne-a dat de-a lungul mileniilor și popoarelor teste și porunci. Dacă le-am îndeplinit sau nu, totul s-a revelat în unicul adevăr. CREDINȚA NOASTRĂ.
1. Eu cred in Dumnezeu.
2. Exista profesori universitari de Biblie care pot recita din memorie 100 erori ale Bibliei, dar ei au ramas crestini.
3. Erorile Bibliei sunt o problema spinoasa pentru sectanti, nu pentru ortodocsi, catolici si protestanti mainline. Lipsa de erori a Bibliei este o dogma a sectantilor.
qgenius153 întreabă: