| Al3xandra95 a întrebat:

Mai observă cineva contradicții biblice?

Dacă toți suntem creația Lui, însă El lasă multe pasaje cu mesaje, chipurile cu "sens" și "luat aminte" cum să luăm aminte la ce ne cere Dumnezeu și cum să putem face întocmai legea Lui?

Dacă la Biblie spune și peste tot prin învățăturile biblice spune că nu e bine să fii certat frate cu frate, să fii ba tocmai ca Iisus și să întorci și celălalt obraz, și ați înțeles voi, tot acest tacâm al umilinței, smereniei și iubirii de semeni, însă tot la Biblie spune ca să nu ucizi și tot la Biblie mai spune chiar că pe om Dumnezeu l-a creat după chipul și asemănarea Lui, deci există în viața asta și introverți...

Dacă introvertul este solitar el se mai mântuiește, ținând cont că, preferă să stea mai mult singur decât între acei oameni?! Dar prin natura lui, dată tot de Dumnezeu, fiind solitar, tinde poate să nu fie prea mult prin preajma semenilor și astfel poate chiar și omite o droaie de șanse de a fi solidar cu umanitatea. Deci se mai mântuiește un astfel de om?

Dar dacă e la polul opus un extrovert ce simte că înebunește alone, și e mereu în căutare de semeni, însă și acesta fiind tocmai în căutare de oameni și de a avea o legătură cu aceștia apare automat și relațiile cu oamenii și astfel și acea legătură prin care să zicem, ușor, ușor, omul extrovert își face o "mică" iubire față de acei cineva, nu e contrar cu legea Domnului în care se spune că adorațiunea e doar pentru El, pentru Domnul?
Plus ideea că tot Dumnezeu printr-unele pasaje spune că totuși să nu ne împrietenim cu umanitatea că cine o face este blestemat și mort.

De aici deja apare o contradicție imensă.
De fapt ce vrea Domnul, căci mie una îmi dă cu virgulă?!
Dacă sunt ori una, ori alta, introvert sau extrovert, oricum aș fi, respect o lege din cele date de Domnul, dar pare că o exclud pe cealaltă.
Deci?

31 răspunsuri:
| Al3xandra95 explică (pentru doctorandus):

Ok, Domnule Doctorandus, ați câștigat, e ca dv. Am obosit să mă cert pe ce oricum mi-e dincolo de înțelegerea și rațiunea mea.
Eu doar mă bucur de acel 1 pentru dv. Dacă credeți e tot ce contează. Bine, sperând că totuși crezând sau necrezând și în Biblie urmăriți binele și faceți ori de câte ori puteți face binele sau măcar nu faceți răul, chiar și când nu puteți face binele. Oricum dacă am mai priceput ceva, cu rațiunea mea, din Biblie, e că, oricare ar fi adevărul acolo, Dumnezeu a încercat să spună că totul e un echilibru și că de fapt El asta ar dori să căutăm și urmăm în viață, echilibrul.
Tot ce e în afara echilibrului produce haos și dezastru. Eu una asta am învățat din Biblie.
Dar cum spuneam, mai mult nu mă pot pronunța căci nu cunosc și dv m-ați bătut cu argumentele dv. Și e și ok, cum spuneam, mintea umană e foarte limitată, nu poate înțelege tot.