| KilljoyIdiot a întrebat:

O întrebare sinceră: de ce detestă anumite persoane religioase ateii? (pun accent pe cuvântul "anumite", fiindca sunt conștientă ca nu toate sunt așa).

De exemplu, mulți oameni din jurul meu sunt ferm convinși că ateii "nu au empatie". Pe deasupra, când încerc ca le demonstrez contrariul, refuză orice discuție în acest sens. Se comportă de parcă doar părerea lor contează în lume și efectiv nu vor sa priceapă ca si noi suntem oameni!

E de-a dreptul penibil, în special atunci când apoi se declară persoane bune, care "nu judecă pe nimeni" (că doar dumnezeu are dreptul, etc.)

E prea mult dacă ne arată minimul de respect, fără comentarii veninoase sau priviri pline de ură? Cu ce le-am greșit de au ajuns să declare cu încredere că merităm să trecem prin chinuri groaznice, sau ca "Dumnezeu ne va pedepsi"? Amenințările de acest fel nu funcționează deloc, și nu fac decât sa ii pună într-o lumină proastă.

Respect dreptul oricărei persoane de aș alege religia, dar nu ar trebui ca și ei sa facă același lucru.

10 răspunsuri:
| emy a răspuns:

Buna seara!? Nu știu ce să spun, dar eu, una, nu am nici o problema cu ateii, ci mai degrabă cu unii care se dau drept creștini, dar urăsc, mint, invidiaza, lovesc și abandonează animalutele. și lista poate continua. Nu sunt atee(am avut și eu un moment de slăbiciune, un moment în care nu mai credeam aproape deloc, însă, din fericire, mi-am revenit), dar prefer un ateu cu suflet bun, care ajuta, care face milostenie, așa cum se spune în termeni religioși, decât un creștin pârât. Din punctul meu de vedere, ateii sunt niste oameni normali, ca și noi, care au alte convingeri decât noi. Seara buna îți doresc!?❤️

| ania a răspuns:

Ateii au empatie, constiinta dar sunt orbi in a intelege de la Cine le-au primit in dar.
Si esti atee pentru ca te-a informat cineva prezent la aparitia uneversului ca nu era picior de Creator implicat pe-acolo?
Nu crezi ca ar trebui sa detii toată cunoașterea posibilă pentru a avea motive rationale sa fii sifura ca nu a fost un Creator implicat si deci ca cei ce cred in existența Lui in mod sigur se inseala? (ca daca nu esti sigura ca se inseala, esti agnostica, nu atee).
Știința isi stabileste legile, adevarurile prin experimente. Nimeni nu poate repeta apariția universului prin experiment. Dar prin ceea ce a dovedit deja, ca timpul materia si spatiul au un inceput isi dovedeste propriile limite, nu poti dovedi cu dovezi materiale ce era sau nu era inainte de materie, ca a cauzat materia, Sa spui ca esti convins ca nu a cauzat-o nimeni, e o alegere, o chestiune de credință.
Eu subscriu la cei care spun ca a crede ca complexitatea lumii, a creierului, a limbajului, ordinea dum macro si microcosmis nu le_a premeditat nimeni, ai nevoie de mai multa credință decat pentru a crede ca o inteligență infinita, constienta, personală a planificat totul.

| RAY a răspuns:

Romani detesta tot ce e diferit de ei, noroc că in 2020 le-a spus Iohannis sa se spale că erau străini de ea )))) îți dai seama așa despre ce vorbim )))) și tu acum ceri explicații

| Dismally a răspuns:

Pentru ca unii se cred detinatorii adevarului suprem si le stiu ei mai bine pe toate. N-au cum sa te intelegi cu genul acela de oameni si e mai bine sa-i ignori. Cat despre respect, in teorie da, ar trebui sa te trateze cu acelasi respect cu care ii tratezi tu pe ei dar pentru asta este nevoie de bun simt si multi nu il au.

| EestiSodalane a răspuns:

Sincer habar n-am. Sunt mulți creștini debili mintali și care n-au înțeles absolut nimic din mesajul Evangheliei. Probabil e mizantropie sau doar fariseism. Cine știe.

| andreiionescu1234patru a răspuns:

A fi ateu sau credincios depinde de informatiile pe care le avem, nu pot fi detestati nici credinciosii nici ateii in concluzie decat daca cu buna stiinta ascund adevarul.

| MadPop1234 a răspuns:

Si anumiti atei detesta credinciosii! Dar de ce detesta si nu dovedesc nimic atat ateii cat si credinciosii, asta ma mira!

| MadPop1234 a răspuns:

Poti detesta sau pedepsi pe cineva care nu cunoaste situatia realitatea?!

| MadPop1234 a răspuns:

De ce ne pedepseste Dumnezeu din moment ce doar unora li s-a revelat? Nu e corect cinstit!

| ania a răspuns (pentru MadPop1234):

+Fiindcă ce se poate cunoaste despre Dumnezeu le este descoperit in ei ( conștiință), căci le=a fost arătat de Dumnezeu. Intr/adevăr, calitatile Lui nevăzute, puterea Lui eternă și dumnezeuirea Lui se văd cu claritate de la crearea lumii cand te uitți cu atenție in lucrurile create de El, AȘA CĂ NU SE POT DEZVINOVĂTI. Romani 1 /20, 21