Credinta vine in urma auzirii Cuvantului.Si cum vor auzi ei daca acesta nu este propovaduit? Intr-adevar in viata de zi cu zi trebuie sa lasam ca faptele noastre sa strige mai tare decat cuvintele.
Bineinteles ca un crestin autentic va avea un comportament impecabil in relatiile interumane.In urma cu doua saptamani vorbeam la o conferinta cu femeile cat de important este modul in care ne raportam la cei din jur. Poti sa faci ca viata ta sa fie o inchinare la adresa lui Dumnezeu.Prin felul cum deschizi usa,cum intampini pe cineva, cum spui un multumesc frumos, prin simplu fapt ca intrebui de sanatate pe cineva poti sa aduci lumina, speranta, o lacrima de bucurie, un zambet.
Nu mai Dumnezeu judeca noi nu suntem in masura.
Un crestin autentic este o persoana care prin actiunile ei se vede ca-i pasa si care predica indiferent unde pot fi gasiti oameni, dar care este crestin 24h din24 adica si cand nu predica demonstreza ca este o persoana cu o conduita exemplara. Iacov2:24,26
Ba sa stii ca le pasa. De exemplu daca vine un crestin neinformat si se contrazice cu un ateu informat ateul sigur castiga ceea ce ii va intari convingerea ateului ca credinta este falsa si ca crestinii merg pe" Crede si nu cerceta" Plus ca e foare bine sa fie purtate discutii, poate cine stie se lumineaza si ateii.
Luminat ca luminat da e plin site-ul de cearta...in loc sa le oferim oamenilor ce credem noi ca au nevoie, trebuie sa aflam ce considera ei ca este important, cu alte cuvinte, pune-te in pielea lui sa-i cunosti dorinta...
Sa zicem eu raspund doar printr-un raspuns care ajuta nu dau alte lucruri care nu au legatura si care sunt in plus.
Legendary, ideea fu sa nu aruncam cu Biblia in capul sarmanilor semeni
Asa este. Eu nu arunc. Pentru un asemenea lucru pot primi reclamatie la politie ca i-am spart capu' omului.
De s-ar sparge macar
Dar tu ce convingeri religioase ai ca eu chiar sunt curios.
Curiosii mor repede
Ee..asta este mor mor..nu o sa fiu o mare lipsa pentru omenire. Daca am speranta la inviere nu ma mai intereseaza asa mult daca o sa mor repede. Dar spune-mi ca sunt curios si nu este nici o rusine. PLS
Nu ca eu nu vreau sa mori
Dar de ce?
Pentru ca nu doresc moartea nimanui, mai ales a ta
sa dispara Legendary de pe TPU, phai...calvar
curios la tine e ca pari a avea experienta pe TPU dar nu ai nici o melodie.
nu mi-am pus frate ca lenea e mare...
Dar tu esti fata sau baiat?
sunt fata...
De aia ma intrebam ca nu prea are ce cauta cuvantul lene in vocabularul tau
neeee, fiecare cu ce are
Da.dar sper ca nu esti manelista nu?
ai fobie de manelisti?
Da am
Mersi ca mi-ai acceptat cererea.
Trebuie sa-ti iubesti semenii
Mai sunt si exceptii. Daca vrei iubeste-i tu
Apropo aceasta intrebare a ta nu cred ca mi se adreseaza mie deoarece eu nu ma mai pot numi crestin, doar prin botez sunt crestin.
bateam apropo la tine si la cererea ta...ma rog
Dar ce facem, ca si apostolul Pavel a spus la un momendat despre unii care tot vorbeau despre Isus intr-un mod ofensator, ca, " ce conteaza cum vorbesc ei? Important ca Isus este propovaduit". Iar in alt loc spune ca credinta vine in urma auzirii Cuvantului. Asa ca trebuie si predicat si implinit. Spunea Domnul Isus ca sa nu fim doar ascultatori ai Cuvantului ci si implinitori ai acestuia.Multumit de raspuns?
Ai dreptate! trebuie ca si ceea ce invatam sa punem in viata noastra! Ne trebuie o predicare prin viata noastra si nu din fapte! Degeaba vorbim lumii dedpre iubire si iertare daca noi nu o aratam! Mantuitorul Iisus Hristos a si propovaduit lumii insa a implinit in modul cel imi inalt ceea ce ne invata prin glasul Bisericii! Spunea un parinte, ca un preot, predica prin trei moduri: prin scris, prin viu grai si mai ales prin viata sa. Acest ultim mod de propovaduire este cel mai autentic unui crestin care chiar doreste urmarea lui Hristos! o zi bunaa!
Dar faza cu religia e ca un tabu daca spui ca nu crezi in dumnezeu multi isi dau importanta apoi se impaca cu idea doar sectancti spun ca esti satanist, crestinii astia de pe TPU sunt doar cu numele doar ema e cu adevarat crestina iar cu ateii cam 90 la suta satanisti care au ura impotriva religiei desi vezi lupta intre crestinii versus ateii nu exista
anonim_4396 întreabă: