| 4b a întrebat:

Oamenilor nu le pasa cat de multe stii tu despre credinta ta, pana cand nu afla cat de mult iti pasa de cei din jur...
Asa ca cei care va considerati cat de cat crestini, va rog mai usurel cu predicatu', pentru ca semenii tai se simt neintelesi, neiubiti si...neacceptati, iar marturia ta ca si crestin va fi afectata, oricat de elocventa si logica ar fi eawinking

44 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Credinta vine in urma auzirii Cuvantului.Si cum vor auzi ei daca acesta nu este propovaduit? Intr-adevar in viata de zi cu zi trebuie sa lasam ca faptele noastre sa strige mai tare decat cuvintele.

| 4b explică (pentru EmaS):

Ospitalitatea ca stil de viata: aceasta include acceptare, omenie, preocupare, amabilitate si prietenie. Toate aceste calitati ne arata cum vrea Dumnezeu sa se poarte crestinii unii cu altii si cu aceia pe care vor sa-i castige pentru Elwinking

| EmaS a răspuns (pentru 4b):

Bineinteles ca un crestin autentic va avea un comportament impecabil in relatiile interumane.In urma cu doua saptamani vorbeam la o conferinta cu femeile cat de important este modul in care ne raportam la cei din jur. Poti sa faci ca viata ta sa fie o inchinare la adresa lui Dumnezeu.Prin felul cum deschizi usa,cum intampini pe cineva, cum spui un multumesc frumos, prin simplu fapt ca intrebui de sanatate pe cineva poti sa aduci lumina, speranta, o lacrima de bucurie, un zambet.

Pai soro, numa comportament impecabil nu vad eu aci pe site...si asa, lumea iti scoate ochii ca esti crestin dar nu dai dovada, amu sa-mi spuna ca daca nimeni nu se comporta ca unul adevarat, ce rost are sa devina si el crestin?!

De exemplu, cu ce anume eu nu dau dovada de crestin autentic?

Nu este nici macar unul care sa faca binele

Eu te-am intrebat ceva si as vrea sa imi dai un raspuns concret.

Stii bine ca ti-am zis ce sta scris, alte comentarii care privesc comportamentul tau, nu-s eu in masura sa ti le spunhappy

Dar sa ma judeci pentru ca fac ceea ce imi spune Dumnezeu sa fac, ai voie?

Mare diferenta e sa judeci pe cineva si alta e sa dai un sfat care-ti va fi de ajutor pe viitor... judecata e a Luihappy

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Nu mai Dumnezeu judeca noi nu suntem in masura.

| danay72 a răspuns:

Un crestin autentic este o persoana care prin actiunile ei se vede ca-i pasa si care predica indiferent unde pot fi gasiti oameni, dar care este crestin 24h din24 adica si cand nu predica demonstreza ca este o persoana cu o conduita exemplara. Iacov2:24,26

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba sa stii ca le pasa. De exemplu daca vine un crestin neinformat si se contrazice cu un ateu informat ateul sigur castiga ceea ce ii va intari convingerea ateului ca credinta este falsa si ca crestinii merg pe" Crede si nu cerceta" Plus ca e foare bine sa fie purtate discutii, poate cine stie se lumineaza si ateii.

| 4b explică (pentru anonim_4396):

Luminat ca luminat da e plin site-ul de cearta...in loc sa le oferim oamenilor ce credem noi ca au nevoie, trebuie sa aflam ce considera ei ca este important, cu alte cuvinte, pune-te in pielea lui sa-i cunosti dorinta...

| anonim_4396 a răspuns (pentru 4b):

Sa zicem eu raspund doar printr-un raspuns care ajuta nu dau alte lucruri care nu au legatura si care sunt in plus.

laughing Legendary, ideea fu sa nu aruncam cu Biblia in capul sarmanilor semeniwinking

Asa este. Eu nu arunc. Pentru un asemenea lucru pot primi reclamatie la politie ca i-am spart capu' omului.laughing

De s-ar sparge macarlaughing

Dar tu ce convingeri religioase ai ca eu chiar sunt curios.

Curiosii mor repede

Ee..asta este mor mor..nu o sa fiu o mare lipsa pentru omenire. Daca am speranta la inviere nu ma mai intereseaza asa mult daca o sa mor repede. Dar spune-mi ca sunt curios si nu este nici o rusine. PLS

Nu ca eu nu vreau sa morilaughing

Dar de ce? laughing

Pentru ca nu doresc moartea nimanui, mai ales a talaughing sa dispara Legendary de pe TPU, phai...calvar

laughing curios la tine e ca pari a avea experienta pe TPU dar nu ai nici o melodie.

laughingnu mi-am pus frate ca lenea e mare...

Dar tu esti fata sau baiat?

laughing sunt fata...

De aia ma intrebam ca nu prea are ce cauta cuvantul lene in vocabularul taulaughing

laughing neeee, fiecare cu ce arewinking

Da.dar sper ca nu esti manelista nu?

laughing ai fobie de manelisti?

Da amwinking

Mersi ca mi-ai acceptat cererea.

Trebuie sa-ti iubesti semeniitongue

Mai sunt si exceptii. Daca vrei iubeste-i tuwinking

Apropo aceasta intrebare a ta nu cred ca mi se adreseaza mie deoarece eu nu ma mai pot numi crestin, doar prin botez sunt crestin.

laughing bateam apropo la tine si la cererea ta...ma roglaughing

Eu tot nu inteleg care este sfatul tau.Sa nu mai vorbesc despre Dumnezeu?

Atunci cand vorbim, sa o facem cu intelepciunewinking

| Leutzbv a răspuns:

Dar ce facem, ca si apostolul Pavel a spus la un momendat despre unii care tot vorbeau despre Isus intr-un mod ofensator, ca, " ce conteaza cum vorbesc ei? Important ca Isus este propovaduit". Iar in alt loc spune ca credinta vine in urma auzirii Cuvantului. Asa ca trebuie si predicat si implinit. Spunea Domnul Isus ca sa nu fim doar ascultatori ai Cuvantului ci si implinitori ai acestuia.Multumit de raspuns? happy

| 4b explică (pentru Leutzbv):

Nu-s multumita, poti mai multwinking ideea era sa nu dam cu Biblia in capul celorlalti...Isus avea o metoda minunata de a prezenta marile adevaruri spirituale, si ar trebui sa-i urmam exemplul.

| Făgăraş a răspuns:

Ai dreptate! trebuie ca si ceea ce invatam sa punem in viata noastra! Ne trebuie o predicare prin viata noastra si nu din fapte! Degeaba vorbim lumii dedpre iubire si iertare daca noi nu o aratam! Mantuitorul Iisus Hristos a si propovaduit lumii insa a implinit in modul cel imi inalt ceea ce ne invata prin glasul Bisericii! Spunea un parinte, ca un preot, predica prin trei moduri: prin scris, prin viu grai si mai ales prin viata sa. Acest ultim mod de propovaduire este cel mai autentic unui crestin care chiar doreste urmarea lui Hristos! o zi bunaa!

| ateu a răspuns:

Dar faza cu religia e ca un tabu daca spui ca nu crezi in dumnezeu multi isi dau importanta apoi se impaca cu idea doar sectancti spun ca esti satanist, crestinii astia de pe TPU sunt doar cu numele doar ema e cu adevarat crestina iar cu ateii cam 90 la suta satanisti care au ura impotriva religiei desi vezi lupta intre crestinii versus ateii nu exista