Daca lumea s-ar duce la biserica din convingere si nu in discoteci n-ar fi nevoie decat de un spital pe judet; eu de exemplu am 3 copii si nu-i duc imediat la doctor daca tuseste un pic pentru a-l face dependent de medicamente; unii se duc de drag la doctor si stau cu orele la coada, la barfa, numai sa uite ca sunt singuri, dar daca le spui sa ajute pe cineva cu ceva ( doar o fapta mica ) parca le dai cu ceva in cap; lumea are de obicei probleme cu altii, dar ea nu are niciuna etc.
Stiam. Si duc o lupta sa nu uit. Metanoia.
Nu esti atee. Ti se pare. Ratiunea iti spune sa il negi pe Dumnezeu dar in adancul inimii tale impietrite exista o sete si o dorinta de Dumnezeu arzatoare. Ai vrea ca Dumnezeu sa vina El la tine pentru ca in sfarsit sa crezi. Numai ca credinta nu si-o da omul. I-o da Dumnezeu si trebuie sa i-o cerem asa cum i-au cerut-o apostolii cand s-au ingrozit afland pana unde trebuie sa mergem cu iubirea fata de om (Luca 17:3-5). "Doamne, da-ne mai multa credinta!"
Dar cum sa cerem cuiva nevazut sa ne dea credinta, cand credinta este un lucru personal, interior, pe care (avem impresia ca) il controlam? Cred sau nu cred! E vointa mea. De a crede sau nu in ceva. De ce sa-i cer lui Dumnezeu sa-mi dea credinta de a crede in El? Nu e absurd? Nu, nu e absurd. E firesc. Trebuie doar sa deschizi gura si sa spui "Doamne, da-mi credinta!"
"adancul inimii impietrite" ) inima mea e foarte dezimpietrita de cand nu mai cred in basme pentru ca nebasmele ma ajuta sa inteleg motivele altora de a face lucruri rele. Tu daca te nasteai in Arabia Saudita erai musulman, dar asa te-ai nascut in Romania si esti crestin, hopa, Yhwh/Iisus e adevarul cel mai adevarat.