| EmaS a întrebat:

Prin ce se deosebeste Biblia de toate celelalte carti din literatura universala?

Răspuns Câştigător
| danut a răspuns:

Biblia este singurul "pasaport" din lume pentru Viata Vesnica. Biblia este Cuvantul Lui Dumnezeu pentru omenire si unica carte din lume care a fost scrisa intr-o perioada de 1500 de ani.

27 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Dacă ai început să consideri biblia, ca o literatură, și nu ca adevăr, acesta este un prim pas, spre o minimă normalitate.

( Intre biblie și Basmele Românilor, sunt mai utile Basmele Românilor. )

| OOOLEOOO a răspuns:

Este cartea care a deschis economia crestina si afacerea ei.

| Zenicide a răspuns:

Absolut nimic?

| Thunderstruck a răspuns:

Crimele, incesturile, violurile. Oricum, stiu ca vrei sa auzi "Se deosebeste deoarece este o carte Sfanta, venita de la Dumnezeu".Nu tati, adevarul.

| EmaS explică (pentru Thunderstruck):

Biblia este plina de exemple de felul cum judeca Dumnezeu pacatul omului si cum ii pazeste El pe de alta parte pe ai Sai.Prin suferinte El pedepseste pacatul.La fel la judecata finala lumea va fi condamnata pentru ca au mers pe calea larga a pierzarii.

| SystemFucker a răspuns:

Biblia e ca oricare alta carte de proza fantastica. Singurul lucru prin care se deosebeste este faptul ca indoctrineaza mintile oamenilor si unii chiar cred ce scrie acolo.

| RAY a răspuns:

Prin faptul ca detine cel mai mare criminal personaj dumnezeu

| M25M a răspuns:

Biblia este practic o carte din care reies elemente administrative ale societatii, legislative, sociale si executive.

| fllu07 a răspuns:

Ce intrebare puerila, avand in vedere ca te declari crestina.
evident Biblia este Inspiarata de Dumnezeu. 2Timotei 3:16, 17

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin faptul ca te intereseaza doar un singur tip de raspuns dai dovada de ignoranta. Din bun simt, incearca sa nu mai pui astfel de intrebri. Daca pe tine nu te intereseaza cu adevarat sa primesti raspunsuri si vei arunca/ignora tot ce nu coincide cu punctul tau de vedere, punerea unor astfel de intrebari este absurda si te pune pe tine intr-o situatie proasta.

E clar ca tu acum astepti un anumit tip de raspuns si cel mai probabil vei "premia" persoana care iti va spune ce vrei tu sa auzi la fel cum ai facut de foarte multe ori.

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Pai de ce sa nu cunosc si opinia ta?

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Pentru ca in realitate, nu te intereseaza opiniile care nu coincid cu punctele tale de vedere si asta se observa clar si din raspunsul tau pentru "Thunderstruck".

Opinia mea in legatura cu astfel de intrebari este explicata in primul comentariu.

Si de ce nu incerci sa iei in calcul si aceasta posibilitate?

Tu de ce nu vrei sa iei in considerare alte posibilitati?

Tu,daca ai gasi o comoara inestimabila ai lasa-o si ai cautat altceva mai bun?

Cand o sa intelegi cu adevarat de ce nu crezi in zeii altora, o sa iti dai seama de ce nici eu nu cred in zeul tau.

Doar pentru ca tu consideri asa ceva ca fiind o comoara nu o face reala. Pentru tine, ce ai tu se numeste comoara. Pentru cei care au alte religii, a ta nu valoreaza nimic. Ba mai mult, religia lor pentru ei are aceeasi valoare sau poate mai mare decat are a ta pentru tine.

Pentru mine, "comorile" voastre (tuturor) nu valoreaza nimic la fel cum nici pentru tine, comoara altora nu valoreaza nimic.

Se pare ca in primul meu raspuns am avut dreptate. Tu vrei ca cineva sa iti spuna doar ce vrei tu sa auzi si ignori tot ce nu coincide cu punctul tau de vedere. Din pacate pentru tine, eu nu sunt acea persoana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tocmai ai demonstrat ca am avut dreptate in primul comentariu. Felicitari.

Fi sincer cate raspunsuri castigatoare ai dat crestinilor.Cand indrepti un deget catre cineva vezi ca celelalte patru sunt indreptate spre tine.

| GRs a răspuns (pentru EmaS):

Dar tu cate ai dat ateiilor?

Eu nu am dat nimanui "raspuns castigator". In plus de asta, daca as fi dat funde si cineva imi oferea un raspuns bun, nu ma interesa daca e crestin, hindus, nordic, wicca, ateu, elefant, batman sau orice altceva. Daca esti capabila sa-mi oferi un raspuns care merita "premiat", iti ofer funda fara ezitare.

Aici nu e vorba de a da funde crestin - crestin, ateu - ateu, hindus - hindus ...etc. E vorba de corectitudine iar tu ai demonstrat ca nu esti capabila de asa ceva si ai demonstrat exact ce am zis eu in primul comentariu.

Ai facut exact ce am zis eu ca vei face. Felicitari. Ai demonstrat ce gen de persoana esti.

Nu pot sa premiez un raspuns cu care nu sunt de acord, pe care nu il consider pertinent. Tu ai face-o?

Unii nu au fost de acord cu raspunsul "pamantul se roteste in jurul soarelui" si o persoana a fost "pedepsita" pentru ca a oferit un raspuns care nu se potrivea cu punctul de vedere ai respectivilor. Asta nu inseamna ca raspunsul acela a fost gresit.

Daca raspunsul este corect, nu are importanta daca esti sau nu de acord cu el. Chiar daca nu coincide cu ce vrei tu sa auzi, un raspuns corect este corect indiferent ce.

Tu ai pus intrebarea pentru a primi un gen de raspuns pe care vroiai sa-l auzi. Vroiai ca cineva sa-ti spuna ce vrei sa auzi si ai "premiat" persoana respectiva. Aici deja nu mai intervine partea cu "raspuns corect", "raspuns bun", "pertinent" si altele de genul.

Dupa cum ti-am mai zis, nu e vorba de a da funde crestin - crestin, ateu - ateu, hindus - hindus ...etc. E vorba de corectitudine.

1 - Daca as fi dat funde si cineva imi oferea un raspuns bun, nu ma interesa daca e crestin, hindus, nordic, wicca, ateu, elefant, batman sau orice altceva. Daca esti capabila sa-mi oferi un raspuns care merita "premiat", iti ofer funda fara ezitare.

2 - Daca pe tine nu te intereseaza cu adevarat sa primesti raspunsuri si vei arunca/ignora tot ce nu coincide cu punctul tau de vedere, punerea unor astfel de intrebari este absurda.

Poate ca este absurda pentru tine, dar nu pentru toti.

| EmaS explică (pentru GRs):

Destule.

| TrentonChase a răspuns:

E mult mai cunoscuta si raspandita.

| Mihai26 a răspuns:

Are cele mai multe basme?

| EmaS explică (pentru Mihai26):

Nt! Nt! Ea cuprinde adevarul lui Dumnezeu.Trebuie sa recunosti ca Biblia este o Carte deosebita de celelalte, este unica: In circulatia Ei, in traducerea ei (Biblia a fost tradusa, retradusa si parafrazata mai mult decat orice alta carte existenta). Este unica in supravietuirea Ei chiar prin persecutii. Unica in invataturile ei. Exista lucrari apartinand aproape tuturor marilor scriitori de literatura, scrise special pentru a evidentia influenta pe care Biblia a avut-o asupra lor. Biblia cuprinde proorociile mesianice ale Vechiului Testament care au fost implinite intocmai de Isus Hristos. In intreg Noul Testament apostolii au apelat la doua aspecte pentru a-I dovedi mesianitatea.Primul a fost invierea, iar al doilea implinirea profetiilor mesianice.Vechiul Testament, scris de-a lungul unei perioade de peste 1000 de ani contine cateva sute de referiri la Mesia cel asteptat. Toate acestea implinandu-se in Hristos, realizeaza o confirmare puternica a identitatii Sale de Mesia.

Întrebări similare