anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

RĂDĂCINA TUTUROR RELELOR - Partea I - Iluzia Dumnezeu http://www.youtube.com/watch?v=FOtvzbodnGw

de ce doar crestini au voie sa faca propaganda?

8 răspunsuri:
| TheDarkEmpire a răspuns:

Roots of all Evilsmug
Richard Dawkins face o treaba minunata, demonstrand ca o lumea fara religii ar fi o lume mult mai bune.Pe deasupra, nu-s dovezi, majoritatea bazandu-se pe povestile "stramosilor".

| anonim_4396 explică (pentru TheDarkEmpire):

Ma bucur ca il stimezi pe domnul richard si eu cred ca o lume fara religie e o lume mai buna esti ateu?

| TheDarkEmpire a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am avut niciun contact cu o asa-zisa divinitate, deci da, sunt ateu.

Te pot intreba daca cineva te intreaba i spui, ma refer fata in fata ca esti ateu

Normallaughing, de ce nu?
Si la scoala am colegi care stiu (in special cei mai apropiati). Problema e ca majoritatea romanilor fiind ceva mai "narrow minded" spun ca e "mana Satanii"...

Vezi sti si tu majoritatea ne catalogeaza drept satanisti, m-a intrebat o data profa de istorie ce sunt, dupa ce i-am spus ca povestea lui isus lui cu nasterea lui si omorarea pruncilor nu are logica a tot insirat la religii si tot i spuneam nu, nu, nu imi era teama sa spun ca colegi cine stie ce pareri aveau dupa, numai vb de pocaiti aia tear arde daca le spui asa ceva

Un ratat stie totul, chiar daca e incult. - E. Cioran
- Asta spune multe...

| Zenithf a răspuns:

Eu zic ca are dreptate in privinta religiei. Desi nu pe de-a-ntrgul, razboaiele au avut la origine si religia. Urasc cand vad filme din primul razboi mondial, in care arata cum preotii ii "binecuvantau" pe soldati.
Cred in Dumnezeu, cred ca Isus este fiul Sau, dar cred ca toate religiile s-au abatut de la calea Lui. Sunt dovezi ca Iisus a fost, dovezi scrise si in cartile celor mai mari dusmani ai Lui din acea vreme, iar felul mortii Lui, si mai ales faptul ca discipolii Lui au ales sa-L urmeze dupa moarte (si inviere) este pentru mine o dovada ca L-au vazut inviind.
Ce om ar putea sa aleaga moartea daca ar stii ca ceea ce zice (ca Isus a inviat) este o minciuna, si ca nu-l asteapta ceva dincolo? Si gandeste-te ca multi au murit in chinuri groasnice, trasformati in torte vii pentru placerea lui Nero, sfasiati de animale sau pe scaunul de tortura. apropo de asta, nu vi se pare ciudat ca si bisericile au folosit apoi tortura, ei se dovedesc adevarati urmasi ai calailor primilor crestini, si nu ai crestinilor.
Dar numai o singura biserica am vazut sa mearga pe urmele lor: Penitenciarul Politic Aiud si celelalte din Romania comunista.