Fiecare alege daca e sau nu sclavul propriilor dorințe. De unde stii ca lumea materiala e o iluzie?
Scopul vietii e plăcerea:
placerea de ne bucura de o relație apropiata cu Creatorul nostru, placerea de a avea relații apropiate, impinitoare, altruiste cu cei din jurul nostru si placerea de a ne bucura de lucrurile create. Viata de apoi va fi o continuare a prieteniei cu Persoanele Treimii, cu oamenii adoptati de Treime si de si de administrare a existentei sub conducerea Treimii.
Omul nu este sclavul propilor dorinte, omul are auto control, daca duci lipsa de el exista tratamente care inhiba orice doresti tu, tratamente pe baza de medicamente si tratamente gen pshioterapie
Ba este daca nu ai bani esti un nimic pe lume, ai bani ai femei mancare masina si fin cat ai vrei din ce in ce mai nult uita te la miliardarii lumii trump elon musk rotschilds beyonce lady gaga bill gates etc au miliarde de euro si tot nu le ajunge dar nu da un cent sa ajute pe careva si mai sles romanu natie de hoț invidios te baga mai rau in rahat decat sa te ajute omenirea dezevolueaza o ia in jos si tu imi spui ca nu suntem sclavi propriilor dorințe hahaha
Acum 19 ore | Seba2013 a răspuns:
Bre treaba este ca voi ateistii spuneti ca Statul vostru nu are Dictatura. Ne aratati toata ziua la TV o narrativa aparuta cica din Intalplare. Ei bine Statul are niste Responsabili care nu mai vor sa raspunda.
cate tv este atee?
Nu sunt, tu esti?
Sunt sanatoasa tun si fericita pe deasupra.
Ti-as recomanda totusi sa vezi un psihiatru, pentru o evaluarea corecta, fiindca intrebarile tale spun altceva despre tine.
Chiar nu am nevoie dar oameni ca tine au nevoie de tot ajutorul de asta a ajuns tara noastra atat de saraca oamenii nu au joburi copii mor de foame, scoala nu invata nimic doar prostie elevii se bat intre ei si înjură profesorii iubitorii de caini ii arunca in sate, pe cand yoata europa a ajuns civilizata noi inca ne furam intre noi suntem invidioși unii pe altii in străinătate romanu te mananca nu strainu votam lideri noi ca poate ne scapa de saracie prin minune dar noi avem furatul in sange orice lider am avea ne dam religioși credinciosi dar suntem mai rai ca satana draga tanti mai bine iti vezi de răutatea ta
Rautatea iti apartine tie in totalitate, ca si comentariul gratuit si eront, fiindca eu traiesc de peste 30 de ani in occident.
Un sfat sanatos: mergi la pishiatru pentru o evaluarea corecta ca asemenea topice denota o frusrare personala care te-a dus la probleme mentale, ori ia-ti ceva de munca si nu mai inventa subiecte SF.
Traiesti in propria ta iluzie tanti du te tu la psiholog pari ciudata pacat de sotul tau sau de viitorul sot care te va lua in afara de du te le psihiatru nu ai argumente doar comentezi ca văcuța fara rost pe internet la straini ca nu ai cu cine te certa eu in niciun caz nu am ce discuta cu bolnave ca tine altceva nu ai ce face decat sa comentezi ironic pe net, bolnava rau
In cazul asta tu esti doar un bou, incapabil inca sa constientizezi ce este cu viata ta, pana iesi din casa si te lovesti de realitate.
Pacat ca traiesti intr-o lume iluzorie inventand si fabuland, in loc sa traiesti o viata reala, plina de fericire adevarata.
Daca iti sfarsesti viata, amplifici durerea si neputinta pe care deja o traiesti acum, moartea nu inseamna disparitie completa, ci o tranzitie dureroasa de la starea materiala la cea non materiala, o sa ai aceleasi probleme dar o sa le traiesti mult mai intens, neavand un creier cu care sa discerni existenta.
Toate religiile si filozofiile din lume rezuma problema in felul urmator. Existenta inseamna suferinta, iar suferinta vine din cauza dorintelor pe care le avem si din cauza neputintei noastre.
Totul are finalitate si asta ne mananca si ne omoara cu zilele, majoritatea prefera sa ignore acest aspect al realitatii si cauta diverse metode de scapare.
Adevarul e ca nu exista o scapare, suferi din cauza ca esti constient de existenta ta, de slabiciunea ta si de realatia ta cu infinitul(cand te uiti la stele iti dai seama cat de mic esti in comparatie cu toata creatia din jurul tau).
De asta animalele sunt mai fericite si au o viata mai simpla, pentru ca nu duc aceasta povara pe care o numim constiinta.
Pana nu te confrunti cu constiinta si te accepti cu tot ceea ce esti si tot ceea ce poti deveni, incluzand suferinta infinita sau satisfactie infinita, ceea ce religiile au definit rai si iad, pana nu intelegi ca exista posibilitatile astea greu de acceptat(moartea, bolile si suferinta sunt foarte greu de acceptat pentru om) vei continua sa suferi, toata suferinta venind din interior, iadul si raiul sunt proiectate tot de noi.
Inhibarea dorintelor duce la fericire?
Toate dorintele noastre sunt efemere, chiar si cele autentice, de genul(vreau sa am o familie fericita, vreau sa fiu sanatos, etc.).
Toate lucrurile in Samsara sunt trecatoare. Solutia e sa nu te atasezi de nimic, sa apreciezi lucrurile asa cum sunt, cat timp sunt aici, iar cand timpul vine, sa accepti schimbarea(ex. moartea unei persoane dragi).
Deci, da, pentru cei ce au puterea de a renunta la dorinte, paradoxal, acei oameni sunt mai liberi si mai fericiti decat o persoana careia i se indeplinesc dorintele batand din palme.
E clar, boss, ai descoperit Matrixul suprem! Deci religia e manipulare, dar să crezi că trăim într-o hologramă energetică făcută de zei vampiri e iluminare? Singura capcană din toată povestea asta e bucla conspiraționistă în care ai intrat. Dar stai liniștit, dacă dai Alt+F4 la realitate, sigur reîncepi de la ultimul checkpoint "spiritual". Baftă!
Dacă întrebarea e adresata celor fără religie, nu am priceput în care capcana crezi tu ca ne aflam. Poți explica mai bine?
Cheers
Un religios imi sune ca nu ecista altceva decat dumnezeu din biblie si daca nu cred in el ma duc in iad alt raspuns nu au si stim cu toții ca cei mai rasisti si rai sunt ei daca esti negru african tigan gay alt raspuns nu au decat ca ard in iad ca pacatuiesc, asa ca vreau si opiniile altora care cred de exemplu in budism adica spiritualitate nu zeul din biblie care face genocide si promota sclavi
Bre treaba este ca voi ateistii spuneti ca Statul vostru nu are Dictatura. Ne aratati toata ziua la TV o narrativa aparuta cica din Intalplare. Ei bine Statul are niste Responsabili care nu mai vor sa raspunda.
Habar nu am ce vrei sa spui si nu sunt ateist chiar cred ca exista un creator iubitor dar ala din biblie care a indemnat oamenii la razboi la sclavie a facut genocide l a alungat pe adam din eden ca a mancat un fruct te indeamna sa l slujești doar pe el ca altfel ajungi in iad si arzi, citeste si alte carti nu numai biblia citeste cartea lui enoch scrisa acum 3000 de ani dar clar nu cred ca stii sa citești si nu ai citit in viata ta dupa cum vorbești romanu cea mai needucată invidioasă si dusmanoasa natie nu stie decat să jignească si sa fie rau ca doar rautate are in suflet nu va mai dati religiosi si credinciosi lasati alte natii educate sa fie religiosi nu voi romanii natie de hoti
Nu pricep. Le spui religioșilor să ignore întrebarea și după începi să vorbești de zei?
Da voiam raspunsuri diferite decat ai grija ca daca nj crezi in dumnezeu ajungi in iad asa ca pocaieste te ca nh exista nimeni decat dumnezeu atat
Pai degeaba le vorbesti ateilor de zeii tai ca ei nu cred in ei
Cred ca am format gresit intrebarea ma refeream la religiosii care cred in zeul din biblie crestini sau ce sunt ei si din cate stiu eu multi atei cred intr-un creator dar nu cel din biblie care e malefic la cate genocide a facut dar degeaba le explici creștinilor asta ca iti zic ca dzeu nu a facut asta ci e doar o semnificație o metaforă sau eu stiu ce
Ateu inseamna ca nu crezi in niciun zeu. Daca crezi in zei sau intr-un creator sau in orice de genul asta nu mai esti ateu.
„Degeaba le-am avea pe toate: inteligenţa, cultura, isteţimea, supracultura, doctoratele, supra doctoratele, dacă suntem rãi, haini, mojici și vulgari, proști și nerozi, doi bani nu facem, se duc pe apa sâmbetei și inteligenţa, și erudiția, și supradoctoratele, și toate congresele internaţionale la care luăm parte, și toate bursele pentru studii pe care le câștigăm prin concursuri severe.
Nimic nu poate înlocui și suplini nițică bunătate sufletească, nițică bunăvoinţă, toleranţă, înţelegere. Nițică susţinută bună-cuviintă."
- Nicolae Steinhardt - (Primejdia mărturisirii)
Există o afirmație, de tine!, în dialogul tău, în care îndemni oamenii!, să-și facă rău! Nui! normal! și nici "bine" deloc, ce faci!
In niciun caz nu indemn la rau, ma refer daca corpul nostru fizic cumva dispare energia sau spiritul devine liber dar m-am exprimat greșit probabil e o întrebare ciudată nu am stiut cum sa o pun dar nu vreau răspuns de la religioși ca sunt ceva de genul daca nu crezi in dzeu arzi in iad si nu stiu ce, eu cred mai degraba in budism in creatorul care a facut spiriul nostru nu corpul fizic clar in lumea fizica e numai razboi foamete sclavie ura invidie un iad mai rau ca aici nu exista numai 1% sunt oameni bogați care traiesc în lux dupa noi care muncim pentru ei cate 9 ore pe zi
Cea mai buna analogie pe care am auzit-o legata de ce zici tu aici e urmatoarea. Daca ai un aparat radio si il distrugi fizic, ai distrus carcasa, dar semnalul radio inca exista, nu il poti elimina. Fix asa e si daca iti distrugi corpul prin suicid. Chiar stiinta si legile fizicii spun ca energia din Univers nu poate fi creata, dar nici distrusa, energia se transforma intr-un proces continuu.
Aici voiam sa ajung, energia nu poate fi distrusa adevaratul creator dumnezeu a creat energia dar probabil dumnezeul din biblie care nu prea e iubitor deloc la cate a facut oamilor a creat lumea fizica si ne a inchis energia in corpuri fizice ca sa l veneram cum spune el in biblie daca nu ma slujesti ajungi in iad si arzi, budismul are mai multa logica decât crestinismul pana la urma de ce dumnezeu din biblie e facut din energie spirituala si ingerii lui tot la fel dar noi singura lui creatie fizica unde suferim de razboi sclavie boli foamete etc? Citeste cartea lui enoch scrisa acum 3000 de ani o sa intelegi mai multe
Suntem 'inchisi' in corpuri fizice unde suferim de razboi, sclavie, boli cu scopul de a intelege ce este suferinta si a avea empatie, asta e scopul final.
Realizarea ca suntem fiinte finite, limitate si supuse zilnic patimilor si suferintei ar trebui, in principiu sa ne faca mai buni.
Daca am fi fost creati ca niste ingeri ce nu au parte niciodata de probleme, nu am fi fost cu adevarat liberi si nu am fi cunoscut cu adevarat ce inseamna binele si raul.
Doar cunoscand ce este rau, te poti bucura de ce este bun.
Daca ii dai unui copil dulciuri mereu, fara sa ii pui niciun obstacol si fara sa trebuiasca sa faca ceva in schimb, acel copil o sa iti dea in cap in momentul in care nu-i mai dai dulciuri.
Ca sa te bucuri de paradis, trebuie sa treci prin iad.
Dumnezeul din Biblie, le dadea razboaie, boli si foamete oamenilor ca faceau numai rele, de exemplu cele 10 plagi trimise faraonului, potopul sau distrugerea Sodomei si a Gomorei. Astea sunt lucruri care chiar s-au intamplat, toate culturile mentioneaza un mare potop, sunt lucruri atestate istoric.
Toate astea le trimitea ca o ultima solutie de a salva Pamantul pentru ca oamenii erau foarte rai. Toate relele din lume le punem pe seama lui Dumnezeu cand de fapt noi oamenii suntem vinovati.
SI Budismul mentioneaza iadul, de fapt are nenumarate forme de iad, deci nu e asa diferit de crestinism precum crezi.
Suferim ca sa devenim mai buni, da mi exemplu de un om bun pe planeta asta in 2025? Eu am fost in toate tarile europei si numai oameni amărâți care te ard strainii ca strainii dar romanii te distrug in străinătate atat de invidiosi si sefi se dau sa te calce in picioare nu au pic de bunătate la fel si in familia mea numai oameni cu suflet negru peste tot dar unii se mai dau si credinciosi si iubitori sa nu mai zic de pupitorii de moaste din biserici care te critica si te bârfesc daca aratati un pic mai ciudat sau daca ai dezabilitati
Stiu, cel mai nasol e cand esti inconjurat de ei zilnic si devii unul din ei. Suntem fiinte ce copiaza comportamentele pe care le vedem in jur pentru a supravietui. Oamenii nu se nasc rai.
Sunt modelati de o societate defecta si ostila, de parinti, de profesori, de televizor, de scoala, de biserica, toate astea iti construiesc un ego de om fricos, lacom, sclav, din cauza ca toti vor ceva de la tine si au asteptari colosale de cand te nasti pana cand mori. Scoala te pregateste sa fii un om care nu pune intrebari, care tace, care sta in banca lui, care iese in pauza la comanda cand aude semnalul soneriei, sistemul a fost facut pentru a avea muncitori in fabrici obedienti, biserica initial a ajutat mult pentru ca prin ea se formau comunitati, dar cu timpul "Diavolul" si-a bagat coada in biserica si asa a devenit o mare teapa.
Ar fi multe de spus, democratia adevarata nici nu cred ca a existat vreodata, sau poate in Grecia antica, acum in mod cert nu exista. E un circ, traim pe perioada scurta si avem multe de invatat, iar cine nu se adapteaza are mult de suferit.
Asta e realitatea.
Frumos spus, as vrea sa am prieteni ca tine in jurul meu sa avem discutii din astea mai des mersi de raspuns
andreiadrian0123456789012 întreabă: