| AnonimXnX a întrebat:

Salut, religiosii ignorați întrebarea, cei care nu sunteți manipulați de religie si v ati dat seama ca lumea fizica este o iluzie creata de zei falsi ca sa se hrănească cu energia noastră spirituală si ne au facut sa fim sclavii propriilor noastre dorințe ce parere aveti cum scapam de capcana asta, oare daca ne sfarsim viata scapam sau ne întoarcem in aceeasi situație?

36 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns (pentru RAY):

Toate dorintele noastre sunt efemere, chiar si cele autentice, de genul(vreau sa am o familie fericita, vreau sa fiu sanatos, etc.).
Toate lucrurile in Samsara sunt trecatoare. Solutia e sa nu te atasezi de nimic, sa apreciezi lucrurile asa cum sunt, cat timp sunt aici, iar cand timpul vine, sa accepti schimbarea(ex. moartea unei persoane dragi).
Deci, da, pentru cei ce au puterea de a renunta la dorinte, paradoxal, acei oameni sunt mai liberi si mai fericiti decat o persoana careia i se indeplinesc dorintele batand din palme.

| StrongHeart a răspuns (pentru AnonimXnX):

Suntem 'inchisi' in corpuri fizice unde suferim de razboi, sclavie, boli cu scopul de a intelege ce este suferinta si a avea empatie, asta e scopul final.
Realizarea ca suntem fiinte finite, limitate si supuse zilnic patimilor si suferintei ar trebui, in principiu sa ne faca mai buni.
Daca am fi fost creati ca niste ingeri ce nu au parte niciodata de probleme, nu am fi fost cu adevarat liberi si nu am fi cunoscut cu adevarat ce inseamna binele si raul.
Doar cunoscand ce este rau, te poti bucura de ce este bun.
Daca ii dai unui copil dulciuri mereu, fara sa ii pui niciun obstacol si fara sa trebuiasca sa faca ceva in schimb, acel copil o sa iti dea in cap in momentul in care nu-i mai dai dulciuri.
Ca sa te bucuri de paradis, trebuie sa treci prin iad.
Dumnezeul din Biblie, le dadea razboaie, boli si foamete oamenilor ca faceau numai rele, de exemplu cele 10 plagi trimise faraonului, potopul sau distrugerea Sodomei si a Gomorei. Astea sunt lucruri care chiar s-au intamplat, toate culturile mentioneaza un mare potop, sunt lucruri atestate istoric.
Toate astea le trimitea ca o ultima solutie de a salva Pamantul pentru ca oamenii erau foarte rai. Toate relele din lume le punem pe seama lui Dumnezeu cand de fapt noi oamenii suntem vinovati.
SI Budismul mentioneaza iadul, de fapt are nenumarate forme de iad, deci nu e asa diferit de crestinism precum crezi.

| AnonimXnX explică (pentru StrongHeart):

Suferim ca sa devenim mai buni, da mi exemplu de un om bun pe planeta asta in 2025? Eu am fost in toate tarile europei si numai oameni amărâți care te ard strainii ca strainii dar romanii te distrug in străinătate atat de invidiosi si sefi se dau sa te calce in picioare nu au pic de bunătate la fel si in familia mea numai oameni cu suflet negru peste tot dar unii se mai dau si credinciosi si iubitori sa nu mai zic de pupitorii de moaste din biserici care te critica si te bârfesc daca aratati un pic mai ciudat sau daca ai dezabilitati

| StrongHeart a răspuns (pentru AnonimXnX):

Stiu, cel mai nasol e cand esti inconjurat de ei zilnic si devii unul din ei. Suntem fiinte ce copiaza comportamentele pe care le vedem in jur pentru a supravietui. Oamenii nu se nasc rai.
Sunt modelati de o societate defecta si ostila, de parinti, de profesori, de televizor, de scoala, de biserica, toate astea iti construiesc un ego de om fricos, lacom, sclav, din cauza ca toti vor ceva de la tine si au asteptari colosale de cand te nasti pana cand mori. Scoala te pregateste sa fii un om care nu pune intrebari, care tace, care sta in banca lui, care iese in pauza la comanda cand aude semnalul soneriei, sistemul a fost facut pentru a avea muncitori in fabrici obedienti, biserica initial a ajutat mult pentru ca prin ea se formau comunitati, dar cu timpul "Diavolul" si-a bagat coada in biserica si asa a devenit o mare teapa.
Ar fi multe de spus, democratia adevarata nici nu cred ca a existat vreodata, sau poate in Grecia antica, acum in mod cert nu exista. E un circ, traim pe perioada scurta si avem multe de invatat, iar cine nu se adapteaza are mult de suferit.
Asta e realitatea.

| martzian a răspuns:

E clar, boss, ai descoperit Matrixul suprem! Deci religia e manipulare, dar să crezi că trăim într-o hologramă energetică făcută de zei vampiri e iluminare? Singura capcană din toată povestea asta e bucla conspiraționistă în care ai intrat. Dar stai liniștit, dacă dai Alt+F4 la realitate, sigur reîncepi de la ultimul checkpoint "spiritual". Baftă!

| AnonimXnX explică (pentru StrongHeart):

Frumos spus, as vrea sa am prieteni ca tine in jurul meu sa avem discutii din astea mai des mersi de raspuns