anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu m-am intrebat de multe ori de ce aia care au inventat religia in general, acum mii de ani, de ce au facut din femeie oaia neagra?
Aici ma refer la chestia cu eva ca il face pe adam sa mance din mar si asa au fost trimisi pe Pamant. In cate parti ale lumii, din cauza asta, femeie nu are drept la nimic, tatal ii alege sotul, nu are drept la vot la o parere la nimic. Si in alte tarii precum America sau Romania, cei mai spalati pe creier care sunt 120% religiosi, trataeaza femeie cu o oarecare scarba, chiar daca o iubeste sau altele dar cand isi aminteste de asta parca iar face ceva. Oare vroiau sa isi bata joc de toate generatiile de femei de dupa ei sau ce? Erau sexsisti?
Cu siguranta a fost facuta chestia asta de un barbat sau mai multi, ca o femeie nu cred ca ar fi facut asa ceva, sau ar fi facut pe barbat oaia neagra.

Si o ulitma intrebare,, daca era barbatul care ii zicea evei sa manance din mar, cum va imaginati azi lumea? Ar fi fost barbatul vazut "rau" si pentru asta?
MErsi ca ati citit!

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Stramosi nostri poate nu erau asa cum suntem azi sau erau nu stiu,fiecare avea rolu lui in trib femeia avea rolu de a avea grija de casa,sa faca copii etc inainte de a avea casa traiam in pesteri femeia aduna fructe,legume si unele participau la vanatoare alaturi de barbati,ca femeile sunt mai slabe fizic dar rezista la durere mai mult plus ca nu sunt chiar asa slabe se maturiseaza mai repede etc
deci femeia e o parte foarte importanta a evolutiei,acuma barbatul are si el frustrari ca si noi toti,acele frustrari creaza basme, povesti religioase etc, femeia a fost considerata o ispita pentru barbat si inca mai este, asta e, fiecare e misogin in felui lui sa fim sinceri dar trebuie sasi controlezi acele frustrari interioare sa gandesti pozitiv

| relian a răspuns:

Pt ca femeia era de fapt cheia vietii, ea era la conducerea lumii si asa mai departe, pentru ca barbatul era doar pe post de sluga uite asa odata cindva undeva sa rasculat pur si simplu si-a dat seama ca este fizic mai puternic si ca de ce sa nu fie el centrul atentiei.Si uite asa a cautat de mii de ani sa faca femeia de la vorbe pina la bataie, pina mai stiu eu unde.Cam asa stau lucrurile. Daca stam si ne uitam la mitologii si alte povestitri vedem ca GEEA cine era? Era femeie normal era mama tuturor lucrurilor, orice incepea cu o femeie nicidecum cu un barbat. Pina si nasterea era posibila fara aportul barbatului.Barbatul de fapt a fost facut sau aparu tocmai pentru a avea grija de femei sa le ajute etc cind ele sint la greu.Si cum am spus la un moment dat sa rasculat si a luat puterea.La inceput prin vorbea a cautat sa o faca de ris si apoi cu forta.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Barbatul a fost mai intai, nu avea cum sa greseasca, religia nu a fost facuta de cineva

| sublime89 a răspuns:

Era convenabil pentru barbatii de atunci sa dea vina pe femeie pentru toate relele, si sa le spuna ca ele trebuie sa se supuna si sa faca "voia domnului", pe care au inventat-o de fapt barbatii. Astfel, femeile au fost controlate, iar barbatii aveau asigurate partenere de viata. Rolul natural de selectie pe care-l avea femeia pana atunci, a fost eliminat in mod brutal de catre barbati prin intermediul religiei. Era si normal ca lor sa nu le prea convina sa fie respinsi de femeia dorita, iar atunci era mult mai convenabil sa-i spuna ca d-zeu e cel care ii porunceste sa se supuna lui. Astfel, barbatul a controlat femeia prin intermediul fricii generate de religie.

| Alphawolf a răspuns:

Cand au inventat aia povestea, domnea legea pumnului. Barbatul fiind mai tare si mai "util"(era mai apt la muncile in care se putea castiga pe atunci), a considerat ca e si mai destept. Mintea lui egoista si limitata a vazut femeia inferioara.

| suffarstar a răspuns:

De fapt, acea povestire cu Adam si Eva este plina de simbolism. Am gasit pe internet o explicatie care suna cam asa : Femeia (in vechea ebraica Eva inseamna Femeia) si Barbatul nu cunoscusera orgasmul (da, ai citit bine).
Acest lucru le era interzis. Cand Femeia l-a convins pe Barbat, fructul era placut la gust, spune chiar Geneza. Dupa ce totul s-a terminat, ei s-au simtit rusinati si s-au acoperit. Geneza spune ca inainte de "gustarea fructului " barbatul si femeia nu au avut copii.
Nu religia face oamenii misogini, ci nebunia lor. Crezi ca pe ala ce vine beat crita de la crasma si-si bate nevasta si copii de-i nenoroceste ii pasa de religie?

Mai multe despre ceea ce spuneam legat de Adam si Eva :http://www.filmedocumentare.com/sexul-poarta-secreta-spre-rai/

| Mădă0611 a răspuns (pentru suffarstar):

Dar dumnezeu le-a zis sa se inmulteasca inainte sa guste din "fructul oprit", unde e logica? Unii spun ca daca se gandeau sa aiba copii, hop, aparea bebelu, ma indoiesc. Basmele sunt doar basme.

| Miauti a răspuns:

Daca observi nici zeitate feminina egala cu dumnezeu nu exista. Este detronata (asherah sotia lui dumnezeu

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Femeia a fost considerata intodeauna ''partea slaba'' deoarece o femeie nu are aceleeasi rezistenta FIZICA ca si barbatul, femeia da nastere(iar unii considera acest lucru scarbos, dupa nastere femeia nu mai are voie sa mearga la Biserica o anumita perioada pentru ca este considerata conform Bibliei ''necurata''), femeia nu are voie sa mearga la Biserica cand e pe ciclu(un alt ''mit'' creat de barbati).
Ideea este:daca ei sunt convinsi ca Dumnezeu a facut femeia si ca El a lasat sa fie asa organismul ei -atunci de ce mai considera asta pacat?(eu am si o teorie-sunt tampiti)

| Neymar3000 a răspuns:

Oameni intelepti.
Stiau ei de ce.