Problema ta ce faci si cum faci, eu doar ti-am spus ca orice ai face, are consecinte.
Lăsând la o parte Biblia, păcatele și orice ține de religie, o să îmi expun și eu punctul de vedere. Nu sunt în măsură să zic că una mică dăunează, dar sunt sigur că prin una mică te descarci, pur și simplu te eliberezi de energia acumulată în tine. Vezi să nu te descarci de tot! Depinde de tine dacă vrei să îți irosești această energie sexuală. Acum și referitor la păcate și religie, cred că în acele porunci scrie ceva despre a nu fi desfrânat și ceva despre a nu pofti la ceva de la aproapele tău. Acum depinde ce se află și in mintea ta când faci asta. Și să nu cumva să iei numele Domnului în deșert (să nu zici: "ahhh, Doamne, ce bine e") Succes! În orice caz, să nu abuzezi și să ajungi să nu îți mai contolezi pofta, că deja nu mai e uman.
Eu nu am mai dat una scurta de 5-6 ani dar am vazut multi pe TPU ce intreaba daca are ceva cand da una scurta de nu stiu ce sarbatoare
Ce sa spun, prezervativele nu erau populare (sau nu existau) pe vremuri asa cum sunt acum, mai erau si accidente din cand in cand pe atunci.
S-a dovedit stiintific ca e benefic corpului si sistemului imunitar sa te masturbezi. Scade riscul atacului cardiac, reduce stresul si te simti si bine. E o fac aproape zilnic si o duc destul de bine din punct de vedere medical, emotional si psihic.
Scrierile religioase sunt niste scrieri primitive, puerile, fanteziste si absurde pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori si prin urmare nu sunt demne de a fi luate in seama. De folos e doar stiinta care se bazeaza pe lucruri reale verificate si verificabile.
Ba existau un fel de prezervative la romani daca nu ma insel...=]]] Dar nu cred ca e pacat daca faci 10 copii cu aceeasi femeie=]]
Da,e considerat pacat in biblie. Eu unul nu fac chestia asta deloc.
Da, dar cu instinctul sexual cum ramane? Cum ti-l satisfaci? Esti scopit sau ai nevasta nimfomana?
Well se pare ca emojiurile se transformă în semnul întrebarii că de ce nu
Vorbeam serios: daca e "energie" se masoara in Jouli, kilocalorii si kilowattore.
Adica are consecinte ca nu fac? Am 16 ani si sunt sanatos tun.
Poate vrei si tu ca mai tarziu sa ai o prietena sau o nevasta. Pe care la modul la care te comporti n-o s-o poti satisface. In general catolicii n-au voie sa divorteze, dar neconsumarea casatoriei este o exceptie de la aceasta regula.
In plus, evitarea masturbarii nu ofera un pronostic bun pentru psihicul tau. Nu ca evitarea ar produce problemele astea, ci pentru ca te-ai convins sa recurgi la evitare, ceea ce este simptom de probleme psihice. Cum s-ar zice NoFap-ul nu vine niciodata singur, vine doar la indivizi cu probleme mentale.
De mine sau de el?
Vorbind serios: astia care evita masturbarea au probleme mentale. Altfel nu s-ar lauda la 16 ani cu faptul ca e virgin si nu face onanie.