| CarlSagan a întrebat:

Se pot remedia cumva conflictele intre atei si religiosi? religiosi si alti religiosi? Chiar intre atei si atei? Vreau sa strecor si un citat al lui Eminescu pe aici:"A iubi? A avea vreme de pierdut.Cine n-are vreme, nu iubeste!"

41 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta m-a mirat si pe mine conflicte intre ateii

| Mădă0611 a răspuns (pentru costis):

Aaaa, pai scrie, fathaaaa, cu litera mare, ca nice ala al tau e nais de fapt, si vezi ca ai ramas in urma cu cititul, am zis ca Hawking nu e deloc idolul meu, de fapt n-am idoli deloc, ce a zis cineva azi, poate zice altcineva maine, fara sa aiba cunostinta de primul, asa cum a fost cu Darwin si Wallace, dar eu ma descurc si fara ei in directia in care merg, pentru asta am creier, sa gandesc. Daca ati gandi si voi, ati avea niste argumente faine pro zeul vostru, care oricum e unul personal, deci nu cel al evreilor, doar ca asa ati ajunge un fel de panteisti, dar "humans need fantasies to make life bearable"...

| valentingb a răspuns:

Cred că aceea va fi ziua când raiul va coborî pe pământ happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar cred ca aceste conflicte se pot remedia. Se vor remedia cand va aparea o alta problema mult mai grava la nivel mondial.

Ce crezi ca se va intampla cand petrolul va disparea de pe aceasta planeta? Evident, transporturile vor inceta, asta inseamna hrana nu va mai exista in orase.

Iar pentru a supravietui toata lumea va trebui sa locuiasca la tara, si sa munceasca pentru a avea roade si sa supravietuiasca.

Crezi ca intr-o astfel de lume ce tocmai am descris-o va mai conta ca x este ateu si ca eu sunt crestin? Nu. Nu vor mai conta pentru ca toata lumea are alte prioritati in viata lor.

| costis a răspuns (pentru Mădă0611):

@" dar eu ma descurc si fara ei in directia in care merg, pentru asta am creier"

Pai sigur ca ai si tu creier, tzuca. Nu cred ca trebuie sa indoiasca cineva.

Problema e in ce directie mergi. Universul nu are nord si sud. Ce spune creierul tau?

| Mădă0611 a răspuns (pentru costis):

Iezact! Nu are nord si sud, asa cum nu are nici preferinte sau preferati, asta tot zic eu si asta ma deranjeaza la religii, ca adeptii lor se cred superiori altor forme de viata, singura buba, fara ea nu as avea nici macar o treaba cu voi. Ia renunta pentru cateva ore la Trinitas tv si arunca niste ochi pe Animal Planet, Nat Geo Wild, Viasat Nature sau chiar Digi World, desi nu cred ca empatia ti-e intreaga dupa ce i-ai facut cunostinta cu religia.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru RAY):

Ray, vrei sa ne certam?

NOname
| NOname a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Eu vreau.batting eyelashes

| RAY a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Da

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Strecor si eu un citat din Eminescu aici: "Religia - o fraza de dansii inventata"

| costis a răspuns (pentru Mădă0611):

Animal Planet, Nat Geo?

Mie imi place aici pe TPU. Mai wild decat MIHAELA nu gasesti nici pe Geo Wild.