Crestin - Adept al creștinismului
Credincios- Care crede în existența lui Dumnezeu și se conformează practicilor religioase. (ORICE practica religioasa).
Asa e, este o mare diferenta intre crestinii adevarati si asa zisi crestini.Matei7:15-23
Diferenta e faptul ca un credincios nu e neaparat sa fie si crestin. Poti sa crezi in multe alte religii.
Te nasti crestin, dar degeaba te nasti daca nu esti si practicant. Trebuie sa faci efort, sa te implici sufleteste, sa aloci timp credintei.
10x
Nu, nu! Sase! Maxim 6 Nobeli frumosi.
Cred ca merita ceva de genul:
- Darwin Awards
- Capsuna de aur
dar de data asta echivalentul roman in ignoranta teologica
Salut,crestin poti fi cu numele, dar trebuie sa fi si cu sufletul.
Un crestin trebuie sa se implice, sa ajute si sa ierte, adica pe scurt sa incerce sa-si urmeze rostul in viata dupa modelul Domnului Iisus Hristos.
E greu sa fi 100 % crestin, doar cu timpul invatand din greseli vei ajunge mai sus, ideea e sa inveti, o zi buna.
Nimeni nu se naste crestin, devine doar daca are nesansa de a fi indoctrinat de familie, anturaj, eu stiu, alte cercuri pe care le frecventeaza. Toti oamenii se nasc atei, daca ai ghinion ajungi credincios, si ma refer la orice fel de religie, mai departe unii sparg ghinionul si revin la starea naturala de ateu...E simplu.
Zilelor de astazi nu li se potriveste adevar mai mare ca acesta. Oare chiar traim intru Hristos? Oare chiar ne purtam crestineste, asa cum ar trebui? O simpla analiza a sufletului, sincera, o sa descopere la marea majoritate a crestinilor ca raspunsul este nu.Totusi,unii refuza sa faca aceasta simpla analiza si se amagesc spunand ca "Nu e asa de rau"(gand de la necurat), de teama sa nu cumva sa gaseasca vreun monstru acolo in sufletul lor.Crestinismul din pacate incepe tot mai accentuat sa decada la rangul de teorie(in unele situatii nici macar atat).
Si eu sunt crestin pentru ca am fost botezat fara voia mea, si totusi in acelasi timp sunt si ateu.
Crestin oi fii, crestin adevarat nu.
Crestini sunt cei care plimba in genunchi biserica, care pupa moaste si care dupa orice pomana spun "sa fie de sufletul tatalui mosu de care oricum nu ma intereseaza dar sa aiba o patura pe lumea cealalta".Iar credinciosi sunt cei care se roaga in tacere, care fac o pomana cu sufletul si o fac pentru ca stiu ca cineva are nevoie de ea. Asta e diferenta.
아름다움 întreabă: