| dany1988 a întrebat:

Suntem pacatosi pentru ca au pacatuit Adam si Eva?

8 răspunsuri:
| badpanda a răspuns:

Tampenia asta au inventat-o crestinii ca sa justifice venirea lui Iisus. Evreii nu au acest concept.

| dany1988 explică (pentru badpanda):

Pai da. Char in Biblie zice ca ca pacatul nu se mosteneste.

| akqowjwjqkq a răspuns:

Nu. De ce trebuie sa depindem de 2 persoane, de care eu unul nici nu cred ca au existat? Sunt doar fictive pentru a intarii religia oamenilor si a completa intreaga poveste. Eu am mai spus-o si hai sa vorbim din punct de vedere realistic. Nu Dumnezeu este cel care contribuie la aceste diferente, ci educatia primita, studiile facute, locul unde te nasti, cultura din care faci parte, religia la care te inchini si o practici, credintele tale, colectivul din care faci parte, pasiunile pe care le ai, ideolii, influentele, cunostintele pe care le-ai acumulat, si multe altele iti structureaza gandirea si personalitatea diferentiandu-te de alte persoane, pentru ca de-asta suntem diferiti. Fiecare persoana gandeste diferit si percepe lumea si ceea ce vede/simte intr-un mod diferit. In 8 miliarde de oameni care traiesc, si in zecile de miliarde care au trait nu puteau fi toti la fel, cineva trebuia sa gandeasca diferit si sa fie influentat diferit de diferite conjuncturi. Totul consta in educatia primita, nu in alegerea gresita a cuiva din antichitate, o era a interpretarilor si a gandirii morbide. Sunt si anumite efecte ale unor boli, metabolisme sau ale unor stari sa devii mai irascibil, mai rau. Fara greseala unuia eram fara aceste boli care te determina sa fi mai rau? Eu nu cred.
Si mai este o problema, definitia pacatului. Pacatul prin logica e una, care e studiata si definita ca om fiind rau intentionata acea fapta, sau care duce la mai rau sau pacatele biblice care sunt diferite in functie de religie si de perceptii? Din pacate este valabila a doua optiune, dupa asta ne influentam faptele si din pacate este grav acest lucru. Deja am vazut multe intrebari nevinovate pe site, total normale, dar care primeau raspunsuri religioase ca ar fi pacat mare. Unul intreba daca masturbarea este ok daca o practica. Toate ramurile stiintei spune ca da, este benefic atat pe plan psihic cat si pe plan fizic, iti reduce sansele de a face cancerul de prostata cu pana la 20% si are multe alte beneficii care se manifesta in corp sau in viata sociala neavand niciun efect rau. Dar pentru un credincios este un lucru rau si pacatos. Sunt dezamagit de gandirea asta morbida. Religia si logica sunt doua lucruri diferite.

| WisdomInTheDark a răspuns:

Adam si Eva sunt personaje fictive precum si dumnezeu este.
Daca Adam si Eva erau reali, de la 2 oameni nu pot sa existe aproape 8 miliarde de oameni in ziua se azi, inseamna ca toti suntem rude si ca facem incest tot timpul.
Adam si Eva erau albi? Erau negri? Erau asiatici? Erau caucazieni? Ce rasa, erau? Exista multe rase si mixuri in ziua de azi, asa ca e imposibil ca toate rasele sa derive doar de la 2 oameni. Nu exista diversitate rasiala deloc.
Sa nu mai mentionam ca Adam si Eva au avut copii, dar toti copiii lor erau baieti. Cum au aparut ceilalti oameni? Incest?
Ah, si sa nu mai zic de misoginismul care exista pe atunci. De ce a trebuit ca sa faca neaparat ca femeia sa fie cea care pacatuieste iar barbatul sa die ispitit? Hm? Iti spun eu, misoginism.
Si daca tot suntem la capitolul misoginism, de ce toti spun ca dumnezeu e barbat? De ce El si nu Ea? De ce toti folosesc genul masculin cand vorbesc de dumnezeu? De ce nu genul feminin? Sau si mai bine, un gen neutru.
Si sa nu uitam ca este presupus ca Adam si Eva sunt facuti din lut. Din lut faci vaze, nu oameni.

| ania a răspuns (pentru badpanda):

Apostolul Pavel care era 100 % evreu a scris asta in Noul Testament iar aposolul Ioan care era si el 100% evreu a spus ca la auzit pe evreul Iisus sounand asta desore Sine-"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Luu Fiu ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica" Ioan 3- 16
Profetul Isaia al evreilor, cel mai mare dupa Moise scrie-"Dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit ca iti intorceau fata de la El..totusi, El suferintele nosstre le- a purtat si durerile noastre le-a luat asupea Lui.Si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre.Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El.SI PRIN RANILE LII SUNTEM VINDECATI.
Dar dupa ce isi va da viata ca jertfa pentru pacaf, va vedea o samanta de urmasi..Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr- o stare duoa voia lui Dumnezeu si va lua asupra Lui nelegiuirile lor..Isaia 53 4, 5; 11

| dany1988 explică (pentru ania):

Cea mai proasta carte de povesti. Nu stiu cum cred atat de multi in ea. Probabil nu au citit-o.

| OniChan666 a răspuns:

Nup......suntem pacatosi pentru ca noi am inventat ideea de pacat.

Întrebări similare