| fllu07 a întrebat:

Un material video in favoarea Bibliei.
ce parere aveti?

http://www.jw.org/......-dumnezeu/

37 răspunsuri:
| fllu07 explică (pentru anonim_4396):

Tradu-mi tetul te rog.
nu stiu engleza.
iti dau si eu "un hint" :
vezi ca mai sunt si altii care au avut un cuvant de spus in implinirea profetiei.
Nebucadnetar a implinit doar oa parte a profetiei, si, nu scrie nicaieri ca el ar fi cel care trebuie sa o implineasca. profetia spune ca tir-ul va fi distrus.
oricum, observ ca te folosesti de biblie ca sa iti sustii punctul de vedere.
parca era o carte falsa. nu?
sau cel putin nu crezi in ea. sa iti bazezi afirmatiile pe o parte din ea. interesant. ma surprinzi.

| fllu07 explică (pentru Inferno):

Asa rau ai ajuns?
sa cersesti o funda, care, oricum nu iti foloseste la nimic.
mai bine da-mi un cont, sa iti pun 1 leu, sa-ti iei un covrig. te ajuta mai mult decat o funda laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru fllu07):

"Nebucadnetar a implinit doar oa parte a profetiei"... nu, Nabucodonosor nu a implinit profetia deloc. In biblie scrie destul de clar ca Tir-ul o sa fie distrus de el dar daca e sa cauti in istorie, o sa vezi ca nu a reusit cu toate ca s-a chinuit o buna perioada. Pana la urma, Tir-ul a platit tribut si Nabucodonosor i-a lasat in pace. Ca au venit altii iar un timp ca sa atace Tir-ul e irelevant.

Noi acum vorbim de partea cu Nabucodonosor. Profetia respectiva NU s-a implinit.

Dupa ce terminam cu Nabu', o sa vorbim despre partea in care Tir-ul cica o sa fie distrus DEFINITIV si NU o sa se mai refaca DELOC (plus partea in care in biblie zice "si te vor cauta si nu o sa te gaseasca).

"parca era o carte falsa. nu?"... pai in multe cazuri, e o carte falsa. Ca mai contine pe alocuri chestii corecte din pdv istoric e irelevant. Tu pretinzi ca ea e o carte 100% corecta.

"te folosesti de biblie ca sa iti sustii punctul de vedere"... ma folosesc de istorie ca sa-mi sustin punctul de vedere cu privire la biblie. Tu esti cel care zice ca biblia e 100% corecta iar eu ti-am prezentat un caz (din multe altele) in care a gresit.

Apropo, raspunde-mi si la celelalte puncte nu doar la acesta. Ce faci, alegi sa le ignori?

| fllu07 explică (pentru anonim_4396):

Te rog da-mi citatul din biblie care arata ca Nabucodonosor nu a implinit profetia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru fllu07):

Devii enervant. Ai citit de la ezechiel 26?

Chiar tu mi-ai dat cateva pasaje din Ezechiel 26 dar aparent, nu ai citit cu atentie tot ce a scris acolo (nu ai citit putin mai jos) si nu cunosti putina istorie.

Pai ce faci, imi dai pasaje fara sa stii despre ce e vorba? Ia vezi mai jos putin, la 26:7. E clar ca e vorba de Nabucodonosor da?

Si cateva pasaje mai jos :

19. "Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Cand te voi preface intr-o cetate pustie, ca cetatile care n-au locuitori, cand voi ridica impotriva ta adancul si cand te vor acoperi apele cele mari,

20. te voi cobori impreuna cu cei ce se coboara in groapa, la poporul de odinioara, si te voi aseza in adancimile pamantului, in singuratati vesnice, langa cei ce s-au coborat in groapa, ca sa nu mai fii locuita si sa nu te mai scoli in tara celor vii.

21. Te voi nimici cu desavarsire, si nu vei mai fi; te vor cauta, si nu te vor mai gasi niciodata, zice Domnul Dumnezeu."

Cu accent pe "TE VOI NIMICI CU DESAVARSIRE, SI NU VEI MAI FI; TE VOR CAUTA SI NU TE VOR MAI GASI NICIODATA"

Cine face aceste lucruri? Nabucodonosor. Ei bine, individul respectiv, s-a chinuit foarte mult timp si n-a reusit sa distruga Tir-ul. Ei au platit tribut si au scapat fara sa fie "nimiciti cu desavarsire". Repet... ca au venit altii sa atace Tir-ul mai incolo e irelevant.

---------------------------

Ai de gand sa raspunzi si la celelalte puncte sau nu? Mai eviti mult?

| Inferno a răspuns (pentru fllu07):

Doar atat poti?
Cum eviti sa raspunzi la comentariul meu inteleg ca imi dai dreptate si recunosti ca ai gresit referitor la Biblie si informatiile stiintifice din ea.

| DanielCotabita a răspuns (pentru fllu07):

Una din marile profetii cu care Martorii se lauda ca s-a implinit - Primul Razboi Mondial -, nu s-a implinit in Biblie, ci in istorie. Armistitiul si continuitatea Tirului nu s-a implinit in Biblie, ci in istorie. Faptul ca Martorii nu vad o conexiune logica intre cele doua propozitii contribuie la perceptia generala ca Martorii sunt o comunitate de imbecili si imbecilizati.