anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un user lasa (iar) comentarii absurde pretinzand ca spune chestii inteligente.

1 - Acum, teoria evoluţiei spune: La început era nimicul.
2 - Teoria evoluţiei spune: Nimicul a creat tot ce există.
3 - Teoria evoluţiei spune: La început a fost dezordine.

De cand zice evolutia asa ceva? Pun intrebarea asta aici ca sa mai invatati si voi putina stiinta (astia care va credeti inteligenti).

La capitolul stiinta vad ca sunteti mai varza decat varza dar va permiteti sa va bagati in seama. E absurd sa zici "teoria X ie naspa" cand tu nu stii nici macar chestiile elementare, nici macar definitia.

De ce crestinii cand nu mai au argumente incep sa atace evolutia ( si culmea, ei o confunda cu aparitia universului si cu aparitia vietii )? Nu va ajuta neuronul sa intelegeti ca sunt 3 subiecte DIFERITE?

http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution

Tot in postarile lui, userul respectiv mai face niste afirmatii "inteligente" :

1 - Teoria creaţiei spune: La început era Dumnezeu.
2 - Teoria creaţiei spune: Dumnezeu a creat cerurile şi pământul.

Multi faceti aceste afirmatii. Chiar trebuie sa va repete cineva ca "teoria creatiei" (numita in mod fraudulos "teorie") se aplica TUTUROR RELIGIILOR? Cel mai corect ar fi fost sa ziceti :

Teoria creaţiei spune: la inceput erau zei.
Teoria creaţiei spune: zeii au creat cerurile şi pământul.

Creationismul NU tine doar de crestinism la fel cum "religie" NU inseamna doar crestinism. Va ajuta neuronul sa intelegeti diferenta? Apropo, daca vreti sa ii acordati creationismului titlul de "teorie", atunci trebuie sa oferiti niste dovezi cu adevarat bune.

Daca tot suntem la capitolul "creationism", am 3 intrebari "simple" la care nimeni nu mi-a oferit un raspuns cu adevarat bun (inca).

1 - Cum ati ajuns de la un creator la un zeu?
2 - Cum ati ajuns de la un zeu la zeul vostru?
3 - Cum ati ajuns la UN zeu si nu la mai multi?

Succesuri.

42 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut!
Daca se crede inteligent! laughing rolling on the floor
Nu ma intereseaza...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Simplu!
Dumnezeu a creat tot! (punct.)
Stiinta este o porcarie! laughing

| Chuchk a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum sa creeze tot ceva ce nu exista rolling on the floor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Chuchk):

Nu crezi in Dumnezeu?
Ce religie ai?

| Kalla a răspuns:

El era o creatura suprema. Plina de putere numai ca ne-a creat pe noi si tot cea ce vedem. Automat devine zeu. El este Dumnezeu.
Pentru ca El vorbea cu primii monoteisti adica evreii (daca nu stiai cestini, evreii si musulmanii au acelasi Dumnezeu) pacat ca ne facem razboi unul cu altul.
Pentru ca nu sunt mai multi laughing)! Dupa parerea ta toti trebuie sa fie politeisti ca asa vrei tu? Da cine esti draga? Zeul lumii ca n-am inteles! De cand dectezi in ce sa creada lumea? Noi monoteistii suntem unici pentru ca am trait si ne-am inmultit impreuna cu Dumnezeu cel adevarat intr-o lume ce se ruga la statui cu capre de aurwinking

| Chuchk a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt ateu si asta nu este o religie, religie e atunci cand crezi in ceva, cineva.

| Chuchk a răspuns (pentru Kalla):

rolling on the floor Si ai argumente care sa ma faca sa cred in "creatura" voastra?

| Kalla a răspuns (pentru Chuchk):

Poti sa nu crezi. Este liberul arbitru. Faci ce vrei. Ai de pierdut doar tu. Daca tu nu crezi nu inseamna ca nu exista.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Kalla):

"El era o creatura suprema."
De cine a fost creat daca e creaturalaughing, probabil ai vrut sa zici entitatea suprema dar nici asta nu scuza faptul ca nu exista dovezi

| ErrorFound a răspuns:

Ei tot ce stiu stiu din propaganda religioasa. :))
Retardatii de maine:
http://www.youtube.com/watch?v=OLkx72B2mkg
Acum serios, cand ti se imbuiba capul cu astfel de prostii e foarte greu sa scapi din cercul vicios.
http://www.youtube.com/watch?v=yeNrDgybmNM

| HueyFreeman a răspuns (pentru Mădă0611):

Intr-un fel imi aminteste de asta: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m1vodbJH791rsa8uko1_500.jpg

Dar oricum, ar fi o idee buna.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"nu toti crestinii sunt idioti"... nici nu am afirmat asa ceva. Dar din pacate, tu faci parte din ei.
"Creator sau Dumnezeu reprezinta una si aceeasi persoana"... GRESIT. Tu poti sa fi un creator dar nu poti fi un zeu. Intelegi?
"pentru ca el este creatorul nostru"... raspunsul tau este absurd.
"restul sunt doar iluzii"... la cele 3 intrebari, raspunsurile tale sunt bazate pe favoritism si ignoranta.

Mai pe scurt, si tu ai incercat sa pari inteligent zicand nimic lasand un comentariu plin de idiotenii.

Mai incearca mai "creatura mirifca".

anonim_4396

"Automat devine zeu"... GRESIT.
"cestini, evreii si musulmanii au acelasi Dumnezeu"... GRESIT.

Restul comentariului contine prea multe idiotenii, nu ma obosesc sa le comentez.

| Kalla a răspuns (pentru anonim_4396):

Taci mai ca in Biblie spune si Yahwe de mai multe ori1Suntem cele trei religii monoteiste. Avem acelasi Dumnezeu.Si de unde stii tu cine e zeu si cine nu? Esti doar un copil la un calculator.Nu stii nimic despre Dumnezeu. Vorbesti de parca ai fi nu stiu eu ce Zeu.O persoana ce traieste mereu si creaza tot ce vezi si poate face orice nu e un zeu? Si inca ceva :nu noi il alegem pe Dumnezeu, El ne alege pe noi.

anonim_4396

"Avem acelasi Dumnezeu"... tu ai un zeu 3 in 1, celelalte religii NU au asa ceva. In plus de asta, religia crestina NU este una monoteista ci una politeista. Tu ai 3 zei DIFERITI care IMPREUNA formeaza ceva. Intelegi?

* asta desigur daca nu esti adepta celorlalte versiuni gen "zeul tau sufera de personalitate multipla" sau "zeul tau este intrupat". Daca aceste 2 versiuni sunt corecte si nu cea cu politeismul, atunci o mare parte din biblie este aburda, ilogica si zeul tau este unul nehotarat, schimbator si cu probleme grave de sanatate.

Tu daca o sa creezi un animal esti un zeu? Sigur ca nu. Tu poti fi creator dar nu poti fi zeu. Intelegi? Te ajuta neuronul?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Teoretic e acelasi zeu, deoarece Yaweh e transpuns ca Allah la Islamici si asta e destul de limpede fiindca miturile sunt foarte asemanatoare.

Crestinismul este o religie monoteista.O sa-ti spuna asta orice site, orice carte, orice persoana.Tu aberezi.E ca si cum eu as spune "cerul e albastru" si tu spui "cerul este roz" dor pentru ca vrei sa fii impotriva mea.Noi crestinii nu avem mai multi zei. Avem pe Dumnezeu care este cel suprep si atotputernic.
Citeste ca-ti face bine.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Monoteism

| Inferno a răspuns:

Dupa ce ca aberezi,fara a aduce nici-un argument, mai ai si veleitatea de a-ti considera raspunsul drept "considerent".
" De ce am ajuns la un singur Dumnezeu? Pentru ca adevarat este doar unul singur, restul sunt doar iluzii."
DUmnezeu exista pentru ca Dumnezeu exista, doar o eroare logica, nici-o "consecinta logica" asa cum pretinzi a fi.
Tu nu raspunzi la nici-o intrebare, pentru ca daca tu ma intrebi pe mine de ce cred in Mos Craciun,iar eu motivez credinta cu: "Pentru ca imi aduce cadouri", nu am raspuns la intrebare, ci doar am comis o eroare de logica dand un raspuns ce pleaca de la premisa pe care era de datoria mea sa o demonstrez ca fiind adevarata, exact asta ai facut si dumneata.
Asa ca tu draga mea, la intrebarea:"Cum ai ajuns de la un Dumnezeu la Dumnezeul tau?" tu nu ai dat nici-un raspuns concludent ci doar ai comis o eroare de logica dand un raspuns ce are ca fundament premisa precara la care cere raspuns chiar intrebarea. Cand spui ca tu crezi in Dumnezeu pentru ca el este creatorul, este echivalent cu a spune ca tu crezi in Dumnezeu pentru ca Dumnezeu exista.
La cea de a 2-a intrebare: "Cum ai ajuns de la mai multi Dumnezei la un Dumnezeu?" "raspunsul tau", mai corect, ineptia ce se vrea a fi raspuns, a sunat cam asa: "Pentru ca asa este."
De ce crezi in Mos Craciun? Pentru ca adevarat exista.
Atat timp cat nu argumentezi afirmatia, raspunsul poate fi calificat drept asertiune nefondata, sau neintemeiata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Teoretic da, dar nu teoretic conteaza ci practic. Corect? Sigur ca da. Toate cele 3 religii au un zeu care e miezul din fanta DAR crestinismul mai baga in ecuatie inca 2 zei (sau un semizeu + un ceva nesemnificativ).

Ca sa iti raspund la partea cu "acelasi zeu", iti pun o intrebare simpla si tu o sa iti raspunzi singur : musulmanii si evreii au un zeu 3 in 1? Da sau Nu? Raspunsul corect este "Nu" si stii si tu asta. Din moment ce raspunsul este Nu, atunci nu poti spune ca este vorba de acelasi zeu. Corect? Sigur ca da.

In plus de asta, daca te uit la mentalitatea celor 3 zei din acele religii o sa observi niste diferente.

"foarte asemanatoare"... dar difera din multe puncte de vedere.

anonim_4396

"majoritatea denominatiilor creștinismului,"... exact ce ziceam si eu intr-o postare anterioara. MAJORITATEA.

Dar pentru MAJORITATEA, foarte multe parti din biblie sunt absurde si ilogice daca este vorba de monoteism.

Daca studiezi cu adevarat crestinismul si cele 3 personaje o sa observi ca sunt 3 personaje DIFERITE care IMPREUNA formeaza ceva. Mai pe scurt, sunt 3 zei DIFERITI. Deci o religie politesita.

Sa inteleg ca tu faci parte din anumite ramuri are o ard cu "religie monoteista" nu? Atunci am o intrebare simpla :

- dumnezeu s-a intrupat si a luat numele de isus SAU dumnezeu sufera de personalitate multipla?

Bonus : cui s-a rugat isus pe cruce si la cine se refera cand zice "doar prin mine ajungeti la tata"? Cine / ce este "porumbelul" care a mers la botezul lui isus si a cui a fost vocea? Isus este egal cu "tatal" sau este inferior lui? Daca este o religie monoteista esti constienta de faptul ca in realitate NU exista "tatal" sau "fiul" nu?

Mai vrei? Toate aceste intrebari duc la POLITEISM. Succesuri.

Iisus este fiul lui Dumnezeu, nu Dumnezeu.

| Dandanache a răspuns (pentru Kalla):

Iar inventezi citate biblice? "Suntem cele trei religii monoteiste"? Really? Unde? Cum ar putea sa vorbeasca Dumnezeul veterotestamentar de Crestinism si Islam?

| Kalla a răspuns (pentru Dandanache):

Suntem monoteisti.Asa zice toata lumea, toti, toate si asa este. Avem acelasi Dumnezeu.In Biblie aparare numele Yahwe de cateva ori spunanc ca este adevaratul nume a lui Dumnezeu iar evreii Il cheama pe Dumnezeu asa.

anonim_4396

"Iisus este fiul lui Dumnezeu, nu Dumnezeu"... PERFECT.

Acum am alta intrebare : daca isus este "fiul" si nu este "dumnezeu", isus ce este :

A - un semizeu
B - un al 2-lea zeu

In ambele cazuri, tu ai deja o religie politeista. Felicitari, ti-ai distrus singura argumentul cu monoteismul.

Eu nu asta te-am intrebat, nu te fofila. "Taci mai ca in Biblie spune si Yahwe de mai multe ori1Suntem cele trei religii monoteiste." Unde scrie in Biblie asta?

Este fiul lui Dumnezeu.Sunt doua si o singura persoana. Mintea ta inapoiata si ignoranta nu poate sa inteleaga. happy

| Kalla a răspuns (pentru Dandanache):

Despre Yahwe scrie.Cu se face ca Biblia crestina vorbeste despre evrei ca poporul lui Dumnezeu care din intamplare este acelasi Dumnezeu al nostru?

anonim_4396

Bai manceacas... ai zis ca isus NU este dumnezeu iar acum zici ca sunt "doua si o singura persoana"? rolling on the floor

Din moment ce X NU este Y si X este FIUL lui Y, atunci X si Y NU pot fi o singura persoana.

Jalnic.

Pentru ca Biblia crestina are doua parti, Vechiul Testament fiind incropit in jurul Tanakhului evreiesc. Asta pentru ca Iisus era evreu. E lucru binecunoscut ca cele trei mari religii ale lumii au la baza aceleasi texte sfinte. Stiu ca tu, la 12-13 ani cat ai, ai impresia ca ai dezvaluit un mare secret, dar acest fapt tine de o cultura generala minima. Promoveaza-ti ideea, expune ce ai descoperit, dar ai grija la formulari si la citatele biblice.