Da. Pocainta e singura cale spre Dumnezeu.
Trebuie sa il iubim si sa ne pocaim ca sa ii aratam iubirea noastra.
Ori ti-a spart cineva contul, ori n-ai dus-o prea bine in ultima perioada. Asta din urma e motivul pentru care exista atatia teisti. Lumea e cruda, asa e ea, nu din rautate, din bunatate chiar; cu sau fara credinta in vreun zeu, tot o sa ai perioade bune si perioade rele.
Eu n-am de ce sa ma pocaiesc, rau nu prea fac, iar daca fac e ca sa ma asigur ca am departat definitiv o persoana de mine :>, altfel mi-ar manca linistea psihica. Mearga cu 'mnezo 'nainte. Singurul lucru pe care mai trebuie sa-l fac e sa accept. https://www.youtube.com/watch?v=P2K_1qvIsFo Cel care a scris versurile cred ca era panteist in faza de acceptare. Mie mi-e greu sa accept atata suferinta, desi ii inteleg scopul.
Ar trebui sa te intreb de ce fix de Iisus ai nevoie, dar azi treaca mearga. Totusi, daca vrei sa raspunzi, "ascult".
Hei sunt tot eu Alan,numai ca,cu ceva reflectari adanci crestinesti in propriul suflet.
Apropo am uitat sa iti zic ieri sau zilele trecute, sa-ti traiasca pufosenia(catelusa si sa te bucuri de ea la maxim! Cainele uneori chiar poate fi un prieten mai de nadejde al omului, macar cainele nu minte si nu raneste pe nimeni, eu asa cred...dar la fel si motanul meu
Animalele domesticite sunt de fapt, ..adevaratii prieteni ai oamenilor si nu oamenii.
Mi-ai zis. Multu! ^.^ Cainele e "indragostit" de stapanul lui. Se pare ca in momentul in care il vede, creierul lui produce aceleasi substante pe care le produce creierul uman cand e indragostit.
Cred ca e ce banuiam, ai avut ceva momente grele si fiind crescut crestin, ai dedus ca ai fi din cauza departarii de dumnezeu. Daca iti face bine, e ok, vezi sa nu iti faci rau, cu idei cu draci, iad, pedepse.
Spovedania este adevarata pocainta - una prefigurata de exemplu prin chemarea la o nastere din nou pe care o facea Sf. Ioan Botezatorul in Iordan.
"Pocăinţa" reprezintă hotărârea de a nu mai greşi, urmată de primirea concretă a harului...
"Pocăinţa" înseamnă doar conştientizarea, mărturisirea (taina spovedaniei, sau a "pocăinţei"), părerea de rău pentru săvârşirea păcatelor.
Ca regret pentru păcatele făcute, ca primire a a harului iertării prin spovedanie, însoţeşte întreaga viaţa a omului.
Cu mare drag!
O zi faina.
Succes la scoala.
Te nasti din nou la momentul savarsirii botezului chiar daca e in pruncie.
Incepand cu sarbatoarea Pogorarea Sfantului Duh, botezul e deplin si cu Duh Sfant, dupa cum spunea si Ioan Botezatoru despre Cel care vine dupa el ca va boteza cu Duh Sfant si cu foc.
qgenius153 întreabă: