| ottovintila a întrebat:

A facut cineva test ADN pentru a descoperi ce origini are? Daca da, cat de multumit de rezultate ati fost?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Nu intra in categoria testelor genetice individuale(cum este cel de paternitate)! Adica, informatia pe care o ofera aceste teste de genealogie pe baza ADN-ului este identica cu a altor mii si mii de persoane.Este un fel de "horoscop" sau "astrologie" genetica dar pe bani!

| dannyel86 a răspuns:

Testul ADN costa foarte mult si se apeleaza la el doar din motive importante.
Numai cine are bani isi face aceasta analiza dintr-un moft.
M-am gandit si eu la acel test (din motive personale, intemeiate), dar pretul m-a facut sa ma razgandesc.

| CuriousStuff a răspuns:

Nu dar urmeaza in viitorul destul de apropiat, din simpla curiozitate. Cei de la 23 and me am inteles ca fac o treaba foarte buna si sunt lucreaza foarte profesioanl atat cand vine vorba despre testul propriu zis cat si despre confidentialitatea datelor si a probelor pe care le trimiti. Rezultatele nu sunt pentru oricine, la modul ca ei (de exemplu) au doua variante de teste, una doar pentru a vedea ce orgini ai dar una care iti spune si predispozitia genetica pentru o lista lunga de boli, si te poate dobora psihic sa aflii ca ai predispozitie la cancere, schizofrenie, Alzheimer sau alte boli de care auzi doar pe la televizor. Asa ca trebuie ca decizia de a face acel test sa fie luata cu cap si sa stii cat poti sa duci. Predispozitie genetica nu inseamna neaparat ca o sa si faci acele boli. Si de gradul de multumire, am citit review-uri de la oameni "normali' si de la un youtuber in care am mare incredere care a spus, si il cred, ca nu a luat bani pentru a le face reclama si aparent serviciile lor sunt de foarte buna calitate.

| ottovintila explică (pentru CuriousStuff):

Am inteles ca oricum majoritatea avem in codul genetic cate putin din fiecare, ca roman, ceva din greci, ceva din italieni plus alte natii conlocuitoare europe. Pe de alta parte si treaba cu predispozitia la anumite boli este si ea tot la mod general, in concluzie nici un test nu va spune: vezi ca ai predispozitie la ingrasare fara ca tu sa nu ai deja aceasta informatie.

| ottovintila explică (pentru dannyel86):

Fara sa fac reclame la nici un prestator pentru aceste servicii, am gasit in State mai multe firme mari care fac asta online prin analizarea unui lot de saliva si expediat catre ei in recipientele pe care le pun la dispozitie. Costul difera intre 50 - 200 Euro dar cum am mai spus cred ca ne asteptam sa ne dea exact ce sa facem sau ce nu, ce sa consumama sau ce nu sau la ce boli avem predispozitie. Asa ceva nu se poate intrucat nu traim intr-o lume izolata iar amestecul genetic este frecvent la omul modern. Din ce in ce mai frecvent.