Buna.Am avut problema asta si te asigur ca scapi rapid daca bagi degetul infectat in apa oxigenata sau daca fierbi o cana cu apa in care pui un pumn de sare si o bierbi pana da in clocot si se topeste de tot sarea. Apoi ui lasi un pic sa se raceasca, cat sa nu te oparesti si introduci cateva secunde degetul in apa calda incepe sa se raceasca. Apoi te bandajezi cu pansament care a fost udar cu acea apa.In cateva ore trece.
Bună!
Mai lăsaţi "metodele naturale" până nu e prea TÂRZIU şi infecţia se agravează!
Trebuie să verifici să NU ai vreun colţ de unghie crescut în carne ( dacă există, atunci trebuie tăiat ), trebuie curăţat/dezinfectat locul cu apă oxigenată ( sau cu Betadine soluţie ) şi apoi te ungi de 2-3 ori pe zi cu o Cremă pe bază de antibiotic - gen Triamcinolon, Negamicină, Tetraciclină, etc. ( introduci cremă şi acolo lângă unghie folosind un ac de cusut curat/dezinfectat )!
Apoi îl pansezi ( deasupra ) cu pansament cu leucoplast şi rivanol ( ca să nu se şteargă crema ).
De fiecare dată, înainte de a aplica crema, trebuie curăţat/dezinfectat locul.
Tratamentul îl faci timp de 3-5 zile; iar dacă nu-ţi trece, mergi la MEDIC!
Toate cele bune.
Dacă nu era inflamată zona şi nu ai avut puroi, atunci NU era vorba de nici o infecţie
Cel mai probabil, acea "cojita rosie-maronie" a apărut în urma tăierii unghiei sau a pieliţei.
Deci, NU cred că vei avea vreo problemă şi nu se întâmplă nimic rău.
O zi frumoasă.
Intrebare : Am numai 12 ani. Ceva alte remedii? Nu le pot zice parintilor despre asta pentru ca imi rod unghiile de la maine, si ar crede ca mi-am rupt intentionat si la picior (nu a fost intentionat, si nici nu imi rod unghiile de la picioare, ca nici nu se poate). Deci ceva mai usor? Poate saa dureze si o saptamana. M-am uitata si nu mai curge puroi. Am pus spirt ca sa nu se infecteze.
Am citit pe un site, tot asa specializat dar am uitat numele, ca unde nu este grav, si e doar putin puroi, cum e la mine, se dezinfecteaza, dupa care cu un bandaj (hai ca pe ista il am in casa
) se curate. Sau mi-a zis un om de pe TPU ca se fierbe apa, se pune un pumn de sare, si cu apa oxigenata. Care e mai bun?
NU te mai lua după toate prostioarele pe care ţi le indică nişte COPILAŞI de 12-18 anişori cum sunt 80 % dintre userii acestui site :
http://www.tpu.ro/......ad-aceasi/
Am 45 de ani şi studii medicale, deci, ŞTIU ce vorbesc : în 90 % din cazuri "metoda" indicată de mine vindecă infecţia!
Pune frunze de patlagina. Cauta pe net cum arata si le-ai putea gasi in teorie si in fata blocului daca nu ar fi iarna. Daca gasesti cumva ia cateva frunze si pune.le pe partea infectata si leaga.le cu un elastic(fara sa opresti circulatia sangelui ideea e sa stea acolo frunza) si dormi cu ele. Dupa 2-3 nopti ar trebui sa isi revina deoarece patlagina atrage cumva puroiul
PS: trebuie sa schimbi frunza dupa ce ai folosit.o odata